Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Sprzęt do gry.

KaoLin

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć! Mam prośbę, moglibyście mi podać rodzaje procka i karty graficznej takie, żebym mógł pograć w Aiona bez lagów, na full grafice, na full detalach. I żeby cena też nie była bez przesady, chodzi mi o jakieś tanie, ale dobre sprzęty. Dzięki z góry. ;)

Opublikowano

Podaj wpierw ile masz $ na kupno tych części. 

Bez dokładnej sumy proponuje Ci :

Jeden z lepszych procków i5 2500k - koszt okolo 900 zł

Jedna z lepszych kart graficznych GTX 760 - koszt około 900 zł, możesz również brać GTX 760 pod OC, ale koszt zwiększy się o jakieś 100-200 zł

Na tych 2 częsciach pograsz również w inne gry na wysokich/ekstremalnych detalach.

Jeśli cena jest za droga na te części napisz a pomogę wybrać inne.

59495175307068268899.jpg

Opublikowano

Ta gra niby jest starsza ale ciągłe aktualizacje robią z niej potężną wymagającą grę zwłaszcza w jakis lochach czy miastach. Ja mam:

i3-4130 intel

i kartę gtx 650

i jadę na wysokich

nie wiem czy to coś da ale mam rónierz 8 gb ramu, więc wystarczy grafika z 2 GB no i procek jak wyżej ;)

Mój komputer kosztował w całości 2000zł, więc gdyby podnieść cenę do 2500-2800 byłoby idealnie.

Nikt nie będzie spał spokojnie

Opublikowano

@Gryk cena, żeby nie przekraczała 500 zł, bo niestety nie dysponuje dużą ilością kasy. Po prostu chce sobie pograć na full detalach i grafice bez lagów za małą cene. ;/
Ja niestety nie mogę sobie pozwolić na full detale ponieważ mam karte graf. ATI Radeon 3000 Graphics, a procek AMD FX-6300 Six-Core Processor  niestety się nie znam na tego typu sprzętach i czy moglibyście mi napisać czy to co mam to totalne gówno czy jak? Informatyk który składał ten komputer zapewniał mnie, że niby sobie zagram nawet na najnowszych grach. Cena całego komputera, którego mi złożył wynosił jakieś 1500zł ze wszystkim.

Opublikowano

Też jest taka sprawa, że wszystko co nowe kiedys ma swój koniec, więc napewno go kupowałeś kilka la temu. Tak ? Możesz też napisac lub skopiować do działu o komputerach tam ci fajnie doradza co do sprzętu i powiedzą co i jak.

Nikt nie będzie spał spokojnie

Opublikowano

Procek jest ok, niestety masz zintegrowana karte graficzną , która służy bardziej do przeglądania stron internetowych, a nie grania, więc raczej do wywalenia, jeśli chcesz pocisnąc w starsze/nowsze gry.

Jeśli możesz podaj model zasilacza i płyty głownej.

Ta gra niby jest starsza ale ciągłe aktualizacje robią z niej potężną wymagającą grę zwłaszcza w jakis lochach czy miastach. Ja mam:

i3-4130 intel

i kartę gtx 650

i jadę na wysokich

nie wiem czy to coś da ale mam rónierz 8 gb ramu, więc wystarczy grafika z 2 GB no i procek jak wyżej ;)

Mój komputer kosztował w całości 2000zł, więc gdyby podnieść cenę do 2500-2800 byłoby idealnie.

8 gb nie zmieni praktycznie nic. 4 gb wystarczy, 6gb max

59495175307068268899.jpg

Opublikowano

@Gryk jak można sprawdzić model zasilacza i płyty głównej? Miałem to napisane w e-mailu, ale niestety go skasowałem będąc przekonany, że nie bedzie mi potrzebny. Miałem tu na MPC w temacie podane parametry całego kompa, ale nie moge znaleźć tego tematu. ;/

Opublikowano

Albo rozkręcisz kompa i zobaczysz, albo jakimś programem, tylko nwm jakim nigdy nie sprawdzałem bo kupuje częsci w pudełkach.

59495175307068268899.jpg

Opublikowano

Co do karty graficznej, polecam Ci Gigabyte GF GTX750Ti, nie jest to mocarz, ale uciągnie gry na medium/hight

/Edit by Xanan:

Edytuj posty jeśli chcesz coś dodać.

59495175307068268899.jpg

Opublikowano

CPU-Z. to informatyk niezły baran jak Ci powiedział, że pograsz na full detalach.

CPU: AMD FX 8350 4.0GHz GPU: GIGABYTE GeFORCE 970 OC 4GB MOBO: ASUS M5A97 EVO R2 RAM: CRUCIAL BALLISTIX 8GB PSUCORSAIR 600 W 80 PLUS GOLD CASE: ZALMAN Z3 PLUS

MOUSE: A4TECH BLOODY V8M KEYBOARD: ROCCAT RYOS MK KEYPAD: TRACER AVENGER EARPHONES: SKULLCANDY INEAR

maxresdefault.jpg

Opublikowano

Jest stronka "morele.***" tam złozysz komputer do swoich potrzeb na 100 % :)

Kolega chce kupic karte graficzna/procesor, a nie cały komputer.

59495175307068268899.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...