Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Pisanie pluginów! CRAFTBUKKIT CZY BUKKIT?!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

Witam, dzsiaj sobie chciałem napisać plugin na komende ale coś nie działał. I mam do was pytanie co wybrać CRAFTBUKKI CZY BUKKIT? W jars?

Opublikowano

Spigot 1.7.9 R0.3 lepszy niz bukkit

CPU i5 6600k 4,1GHZ | RAM HyperX SAVAGE 16GB RAMGPU ASUS GTX 1070 ROG STRIX 8GOC |

SSD1 Samsung EVO 850 120GB| SSD2 ADATA SP600 120GB |HDD Toshiba 1TB

Reklama serwera minigames w starym stylu Kliknij tutaj

Opublikowano

Pod pisanie najlepszy jest bukkit, chyba że chcesz coś packetami bawić do craftbukkit. 

Opublikowano

To może najpierw dowiedz się jak działa Bukkit a jak CraftBukkita -_- bo aż Mi się słabo zrobiło.

graphic.png

Jeśli ten niesamowity post, Ci się spodobał, kliknij "Lubie To! ", to naprawdę motywuje do lepszej pracy ;)

Opublikowano

Ja piszę pod CraftBukkita od początku - nigdy nic mi się nie popsuło, wszystkie metody działają.

Takie pierdolenie o szopenie, że Bukkit lepszy do pisania, jeden ciort.

Opublikowano

Ja piszę pod CraftBukkita od początku - nigdy nic mi się nie popsuło, wszystkie metody działają.

Zaczniemy od tego że Ty nie piszesz. Nawet jeśli to twoje osiągniecie to jakiś syf 3 komendowy, 2 listenerowy, cały na config.

Używaj bukkita, dziękuje dobranoc./ Chyba że już na starcie chcesz lecieć w odległe tematy na "noobów" to wybierz co chcesz.

@.avaterys_

~Btw, nie znasz nie wypowiadaj się gościu.

graphic.png

Jeśli ten niesamowity post, Ci się spodobał, kliknij "Lubie To! ", to naprawdę motywuje do lepszej pracy ;)

Opublikowano

Zaczniemy od tego że Ty nie piszesz. Nawet jeśli to jakiś syf 3 koemndowy, 2 listenerowy, cały na config.

Używaj bukkita, dziękuje dobranoc.

~Btw, nie znasz nie wypowiadaj się gościu.

Znowu szukasz spiny? Robercie, spokojnie, napisałem tylko moje zdanie na ten temat, nigdy nie miałem problemów z działaniem pluginu, zwróć uwagę, że to nie tylko moje zdanie - wielu programistów, którzy wrzucają swoje tutoriale pisze pod CraftBukkita, i to nie byle jacy programiści, nawet tutoriale Grzegorza są pod CB.

Może nie jestem tak z*******y jak Ty, nigdzie nie napisałem, że bardzo dobrze się znam, ale coś wiem na ten temat. Uspokój się, każdy pisze tak jak potrafi. ;)

Dobrej nocy,

Avaterys. :)

Opublikowano

Znowu szukasz spiny? Robercie, spokojnie, napisałem tylko moje zdanie na ten temat, nigdy nie miałem problemów z działaniem pluginu, zwróć uwagę, że to nie tylko moje zdanie - wielu programistów, którzy wrzucają swoje tutoriale pisze pod CraftBukkita, i to nie byle jacy programiści, nawet tutoriale Grzegorza są pod CB.

Może nie jestem tak z*******y jak Ty, nigdzie nie napisałem, że bardzo dobrze się znam, ale coś wiem na ten temat. Uspokój się, każdy pisze tak jak potrafi. ;)

Dobrej nocy,

Avaterys. :)

@.avaterys_

Jak to nigdy, widziałem nie jeden twój post na bukkit.pl z banalnym pytaniem ;o

Nie patrz jak ktoś piszę nawet jak jest lepszy, zwłaszcza na grzegorza, do którego raczej nawet się nie upodobnisz pod względem poziomu na którym pisze.

Każdy piszę jak mu wygodniej, to że piszesz jak Ci jedni z lepszych nie czyni z Ciebie nikogo lepszego w tej dziedzinie ;)

Nie szukam spiny, zacząłeś, narobiłeś sobie wrogów przez to jaki Ci się wydaje że jesteś ;)

P.s Nie wlatuj Mi z moim imieniem, bo mam ciekawe fotki z tobą w roli głównej :) (Zwłaszcza to "Dla intela") ;]

@Topic, a przeczytałeś już co nie co o javie, tak jak razem z Karoliną pisalismy Ci w poprzednim temacie. + pytania do pluginów bukkit, polecam zadawać na bukkit.pl 

graphic.png

Opublikowano

Ciekawe...

na craftbukkcie 1.7.10 nawet nie użyjesz getOnlinePlayers bez dostania błędu, to samo tyczy się getHealth itd :)

Dlatego pisze się pod bukkita, a craftbukkita doczepia się gdy jest potrzeba -> jest też bezpieczniej bo potem widac pytania że ktoś zaimportował Material z NMS zamiast bukkita.

A jak już potrzeba dostępu do NMS to najlepiej podczepić oba, wtedy jak się to ładnie zrobi to znikają błędy przy getHealth itd

To już jest koniec smerfa:

http://www.mpcforum.pl/topic/1323530-info-znikam/

GG: 48522543

PS: Na innych forach i stronach znajdziesz mnie pod nickiem: 

BukkitSmerf

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...