Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

ADC

Jekorgi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Otóż mam taki problem, postanowiłem przed zaczęciem tryhardowania rankedów nauczyć się grać ADC, (do tej pory tak naprawdę ogarnąłem tylko mid/top/delikatnie supp). I mam dosyć duży problem z tym, w early jakoś sobie poradzę ale late game to jest po prostu męka. Nie wiem gdzie się ustawić , z kim chodzić . Co robić w tf? Co gdy enemy fiora/master użyją Q/ULT? Proszę o jakieś porady dotyczące tej linii . (Champion którym uczę się grać to Vayne, nawet nie mówcie żebym spróbował czymś łatwiejszym. xD)

Opublikowano

Ustawiaj się bardziej z tylu, biegaj najlepiej z supportem / tankiem / kimś z hard cc. W tf focusuj enemy adc, na koniec tank. Z ultem fiory to w tf najlepiej stac z tylu żeby Cię nie zaczepiło.

592041432922042226939.jpeg

Opublikowano

Vayne nie jest prostą postacią od razu Ci powiem. Ma mały zasięg przez co pozycjonowanie musisz ogarniać do maksimum.

Stój za tankami, poproś supporta aby chodził z Tobą. Jeśli grasz Vayne to ona ma odepchnięcie, więc jeśli taki master yi wbija używasz E najlepiej do ściany i orbwalkingujesz.

Pewnie nie znasz  orbwalkingu dlatego:

f1a327ea2f.png

Opublikowano

W tf focusuj enemy adc, na koniec tank.

Z taką wiedzą z brązu nie wyjdziesz... Zawsze focus'uje się tego kto jest najbliżej, a do tego mainuje Vayne...

@topic

Trzymaj się z tyłu, zawsze za nim Twój team zaengag'uje tf'a, później dalej z tyłu, ale tak, żeby można było obijać z aa przeciwników.

h6IduA1.png

Opublikowano

Dziękuję Panowie , będę się trzymał Waszych zasad . Zobaczymy jak mi pójdzie, życzcie mi powodzenia :)

Z taką wiedzą z brązu nie wyjdziesz... Zawsze focus'uje się tego kto jest najbliżej, a do tego mainuje Vayne...

@topic

Trzymaj się z tyłu, zawsze za nim Twój team zaengag'uje tf'a, później dalej z tyłu, ale tak, żeby można było obijać z aa przeciwników.

Tutaj masz rację, o tym wiem ,że powinno się bić najbliższego enemy :)

Opublikowano

Ustawiaj się bardziej z tylu, biegaj najlepiej z supportem / tankiem / kimś z hard cc. W tf focusuj enemy adc, na koniec tank. Z ultem fiory to w tf najlepiej stac z tylu żeby Cię nie zaczepiło.

wybierz 1, polecam pierwsza opcje

<>

Opublikowano

No bez jaj jest adc więc obijaj tego co jest blizej. Tylko moron team widzi ze jak za mocno obijesz to leci focus na tanka i sie plują xD Ty aa masz za darmo, inni mają cd na skille. Graj tristaną, cait czyms z dużym zasięgiem i supem który Cie uchroni przed obrażeniami, które zagrażają tobie (bardzo łatwe, duże obrażenia łatwe to zadania np ulti vi + fiora) Jak dużo dedasz to kup ga / banshee jak tresh czy cos co męczy Cie z cc. Pamietaj aby autoatakując nie stać jak widły tylko orbwalkingować. Joł

3d8b54f471ac3645gen.png

Moja sygna:

http://img341.imageshack.us/img341/1362/betternerfireliasig.png

Kiedyś były czasy gdzie wszyscy byli równi, a teraz modek wysokość sygny 400 a dla szaraków 200 pozdro frajerzy!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...