Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

PROBLEM Z PADEM OD XBOX'A 360

Umpalumpas

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Od wczoraj mam taki problem z padem (mam PRZEWODOWY) że on się tak jakby włącza i zaraz wyłącza i tak cały czas mam (wiecie pojawia się ta 1 kreska z 4 i za chwile się wyłącza). Wiecie o co chodzi ? ;(. Pomaga mi tylko trzymanie tego kabelka w dół, a tak się nie da grać -,-

Opublikowano

Cześć. Od wczoraj mam taki problem z padem (mam PRZEWODOWY) że on się tak jakby włącza i zaraz wyłącza i tak cały czas mam (wiecie pojawia się ta 1 kreska z 4 i za chwile się wyłącza). Wiecie o co chodzi ? ;(. Pomaga mi tylko trzymanie tego kabelka w dół, a tak się nie da grać -,-

Spróbuj podpiąć go pod inne wejście USB w komputerze.

Jeśli nie pomoże najprawdopodobniej jest to winna końcówki kabla od pada.

TuByłaSygnatura.png

Opublikowano

Porty USB mogą być uszkodzone.

Inne urządzenia po podłączeniu do komputera działają normalnie?

Tak. Inne urządzenia podpięte pod kompa działają normalnie.. A porty nie są uszkodzone.

Spróbuj podpiąć go pod inne wejście USB w komputerze.

Jeśli nie pomoże najprawdopodobniej jest to winna końcówki kabla od pada.

Próbowałem .. I nic .. A z tą końcówką to chodzi ci o tą co można odpiąć ? Jak tak to ona działa. 

Od samego zakupu masz tak cały czas?

Nie. Gamepad działał już długi czas .. ;(

Opublikowano

Tak. Inne urządzenia podpięte pod kompa działają normalnie.. A porty nie są uszkodzone.

Próbowałem .. I nic .. A z tą końcówką to chodzi ci o tą co można odpiąć ? Jak tak to ona działa. 

Nie. Gamepad działał już długi czas .. ;(

Jeśli trzymac kabel musisz w dół, aby działał to znaczy, że gdzieś połączenie jest przerwane.

W kablu nie mogło chyba być, bo trzymanie w dół by nie pomagało.

Nadal upieram się przy tym, że ta końcówka od xboxa (ta usb co wpinasz do komputera) mogła się zepsuć.

Sprawdź na innym komputerze jak masz taką możliwość.

TuByłaSygnatura.png

Opublikowano

Jeśli trzymac kabel musisz w dół, aby działał to znaczy, że gdzieś połączenie jest przerwane.

Nadal upieram się przy tym, że ta końcówka od xboxa (ta usb co wpinasz do komputera) mogła się zepsuć.

Niestety nie mam :/

Chyba czas najwyższy kupić nowy joystick. :/ Jaki polecacie ? Dobry, ale zarazem w miarę tani :)

Opublikowano

Niestety nie mam :/

A masz kolegów :P? Dziś sobie odpuść, oglądnij film i idź spać. Jutro rano możesz u kolegi sprawdzić. Jak nie bedzie u kolegi działało, lub nie masz kolegów, aby sprawdzić to lepiej odeślij na gwarancję, a jak i tego nie masz to może znajdziesz firmę naprawiającą pady, która by ci go sprawdziła.

TuByłaSygnatura.png

Opublikowano

Jak coś to ja kabla nie trzymam przy tej końcówce, którą się wyciąga tylko przy tym połączeniu z joystickiem ;)

A masz kolegów :P? Dziś sobie odpuść, oglądnij film i idź spać. Jutro rano możesz u kolegi sprawdzić. Jak nie bedzie u kolegi działało, lub nie masz kolegów, aby sprawdzić to lepiej odeślij na gwarancję, a jak i tego nie masz to może znajdziesz firmę naprawiającą pady, która by ci go sprawdziła.

Kolegów mam :D, a na gwarancję to nie odeślę bo xbox'a dostałem od wujka z Holandii na gwiazdkę dosyć dawno temu :/

Ty, a może coś ze sterownikami ? :3

Opublikowano

To nie ma sensu, że jak ruszasz kabel to działa, a jak nie to nie.

Na pewno coś nie łączy.

W ostateczności także możesz skontaktować się z Microsoftem przez live chat.

https://support.xbox.com/pl-PL/request-chat?service=xbox-360&category=system&issue=accessories&ccfissue=&ewt=1&navlistpath=NavigationList&preferedLocale=pl-PL&siteId=xbox-prod&

Po angielsku jest tylko.

@Edit

Jak trzymasz przy joysticku to zmienia postać rzeczy.

Najprawdopodobniej uszkodzony jest kabel przy początku joysticka. Możesz go rozkręcić i sprawdzić co z nim jest, albo znaleźć firmę zajmującą się naprawą padów od xboxa.

TuByłaSygnatura.png

Opublikowano

To nie ma sensu, że jak ruszasz kabel to działa, a jak nie to nie.

Na pewno coś nie łączy.

W ostateczności także możesz skontaktować się z Microsoftem przez live chat.

https://support.xbox.com/pl-PL/request-chat?service=xbox-360&category=system&issue=accessories&ccfissue=&ewt=1&navlistpath=NavigationList&preferedLocale=pl-PL&siteId=xbox-prod&

Po angielsku jest tylko.

@Edit

Jak trzymasz przy joysticku to zmienia postać rzeczy.

Najprawdopodobniej uszkodzony jest kabel przy początku joysticka. Możesz go rozkręcić i sprawdzić co z nim jest, albo znaleźć firmę zajmującą się naprawą padów od xboxa.

Ok. Dzięki ;) Chociaż u mnie w miejscowości raczej czegoś takiego nie ma (firmy która to naprawia), a nie rozkręcę bo jeszcze rozpierdziele i będzie gówno ;/

A tak btw. można zamknąć. :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...