Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak się wybić?

_Kamil_BOX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ja jestem Kamil i dziś ci powiem jak ludzię są głupi i myślą że wchodząc i spamując na serwerze "zapraszam na serwer xx.pl" i jak wykonać reklamę poprawnie więc zaczynajmy

============================================CO POTRZEBNE?=================================================

1.GIMP 2.6 <----- zrobimy tutaj bardzo fajną grafikę serwera powiem wam jak zrobic proste logo bez bajerów to sami sobie przecwiczycie

2.Dobrze skonfigurowane pluginy i spolszczone

3.Chęci !

1.Wchodzimy w GIMP i na samej górze macie coś takiego jak "PLIK" wchodzimy następnie utwórz>>>>logo>>>>>GWIAZDA.

2.Wpisujemy tam naszą nazwę serwera

3.w Przyborniku wybieramy Gradient (musi być poszukaj powoli) i teraz gdy klikniemy na obrazek pokazuję nam się kreseszka no to przeciągamy ja z góry na dół albo jak sobie chcecie i powstaje takie coś :     post-1221263-0-95081800-1406642148.jpg

4.ok gdy to już mamy patrzymy na samą górę i tam mamy "OBRAZ"klikamy >>>> SKLAUJ OBRAZ no i go zmniejszamy ;-) na jaką kolwiek wielkość

5.na górzę mamy "PLIK" klikamy >>> ZAPISZ JAKO  i teraz dajemy nazwę UWAGA pod "zapis w katalogu" mamy : wybór typu pliku SZUKAMY OBRAZ JPG!

6.KONIEC

==================================CO TERAZ?========================================

1.Wchodzimy w MCLISTA piszemy ip serwera i nazwa

2.NP MPC forum na samej górze dajemy obraz i informacje

3.na MEEE.Pl <---- tam są najlepsze serwery daj tam reklmę!!!

4.YouTube ale jak nie masz subów nie trać czasu np taki MinecraftBLOW za reklmę 5/10/20 minutową bierze 20 zł (odrazu masz full serwer)

=================DAJ OBRAZEK SERWERA=======================

1wchodzimy w główny folder z serwerem

2.i tam wkleiamy obrazek serwera wymiary 64x64 o nazwię : icon.server <---- mi to działa

=================================TERAZ JEST TO KWESTIA CZASU =============================================

Opublikowano

To wszystko na nic jak masz serwer na plikach z MPC, ze słabymi budowlami i bez żadnych nowości, tylko pluginy z netu. I jeszcze ważna jest administracja. Właściciel musi wiedzieć wszystko o swoich plikach i o pluginach, które posiada. Najlepiej, aby napisał kilka swoich. Ewentualnie może być to technik. Na serwerze zawsze (ZAWSZE) powinien być co najmniej jeden członek administracji. Moderatorem nie może być osoba, która zapłaciła najwięcej, ale osoba, która zna się na tym co robi, często gra, nie ma 15 lat i potrafi się zachować. A nie, że za 10 minut zacznie zrzucać sobie zoombie do miasta.

Jeżeli poszukujesz listy ID przedmiotów Minecraft, komend WorldEdit, to zapraszam do mojego poradnika!

25hmxok.png

Uczeń
Opublikowano

Poradnik raczej bezużyteczny, takie rzeczy jak reklama nie zapewniają 100% na zdobycie dużej ilości graczy, a robienie grafiki w gimpie to na pewno nie coś co ci pomoże ich zdobyć. Napisane nie składnie, z źle ustawionymi znakami interpunkcyjnymi + nie ma na czym zawiesić oka, tylko jeden kolor, a co gorsza czcionka comic sans... Widać że poradnik robiony na szybko, następnym razem przyłóż się bardziej.

1792069e00b756d8gen.png

"insanity is doing the same thing over and over and expecting different results"

"głupim jest robienie w kółko tego samego i oczekiwanie innych rezultatów"

Kliknij mnie!

Opublikowano

słabo :C mogłeś daj linki do tutów dotyczoce Gimpa ale wgl to lepszym programem od Ginpa jest

Adobe Photoshop CS6 lub CC
Opublikowano

@Przemek0144 Photoshop'a można za darmo nawet pobrać tylko trzeba umieć ;)

@topic

Nic ciekawego tutaj nie ma, a ten tekst to trochę odstraszający :P.

Na miesiąc tak, chyba że chciałeś sie pochwalić że umiesz kraść

() =>  console.log(`Hello World!!!`)();

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Moderatorem nie może być osoba, która zapłaciła najwięcej, ale osoba, która zna się na tym co robi, często gra, nie ma 15 lat i potrafi się zachować. A nie, że za 10 minut zacznie zrzucać sobie zoombie do miasta.

w tym momencie obraziles mnie jak i wiele innych osob. rozumiem, ze masz ponad 20 lat i jestes pro elo kozak, co moze jezdzic po tych, co maja x lat mniej co???

topic

a co do tematu, to zrob jeszcze filmik, przydalby sie :) jedni wola ogladac a drudzy czytac

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...