Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gra via.www 2D (coś ala Tibia)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie serdecznie, poszukuje od dość dawna grę która jest bardzo podobna do Tibi, lecz przez przeglądarkę.

Zależy mi na tym, by grę można było rozbudowywac o różne modyfikacje terenu czy innych broni.

Istnieje w ogóle coś takiego?

Poszukuje również osoby do współpracy, która interesuje się game-dev i chciałaby zająć się tym bardziej na poważnie.

Opublikowano

Jeśli chcesz się tym zająć "bardziej na poważnie", jak to sam napisałeś, to próbuj napisać coś własnego a nie od razu szukać gotowców :>

I od razu odpowiem - nie, nie napiszesz od razu czegoś takiego jak Tibia.

C++ - uczę się... :(

Opublikowano

Witajcie serdecznie, poszukuje od dość dawna grę która jest bardzo podobna do Tibi, lecz przez przeglądarkę.

Zależy mi na tym, by grę można było rozbudowywac o różne modyfikacje terenu czy innych broni.

Istnieje w ogóle coś takiego?

Poszukuje również osoby do współpracy, która interesuje się game-dev i chciałaby zająć się tym bardziej na poważnie.

TIbia jest również na przeglądarkę.

O błędach w C++ powie Ci kompilator, a o błędach w PHP klient..

Opublikowano

ale we flashu :>

No tak, to to już odpada z segmentu via www, tak samo jak youtube, vimeo etc. xD

Opublikowano

Witajcie, nie chce stworzyć żadnego gotowca, raczej poszukuje "podstawy" na której można cos stworzyć, oraz poszukuje osób które będą zainteresowane szeroką współpracą nad gra.
Niestety nie mam możliwości ani wystarczająco dużo czasu by pisać wszystko samemu i się uczyć, jestem administratorem linuxowym i jestem project managerem paru projektów.

Opublikowano

Java i flash to dodatki, a nie core-element przeglądarki

Nie mam ani jednego ani drugiego i jakoś obie strony mi działają...

Ale najnowsza wersja gry (Nie wiem czy jest jeszcze klientowa, ale przynajmniej ta) utargetowana jest na przeglądarki. 

Opublikowano

Żeby napisać podobną grę sto razy gorszą  trzeba wiele trudu. Gotowiec to hańba.

Gotowiec to nie hańba :) Dużo można się nauczyć przeglądając czyjąś pracę. 

apple.png

Opublikowano

Większość gotowców pisana jest w taki sposób, że niczego dobrego się z nich nie można nauczyć. Ot, silniczki, ktore mają dać szybki efekt wizualny, autor nie zastanawia się nawet nad optymalizacją a o bezbłędnym działaniu można tylko pomarzyć. Zazwyczaj sprowadza się to do przerabiania takiego kodu bez zrozumienia jego działania, powielając błędy i złe rozwiązania. Kopiuj-wklej. A potem mamy... dzieciarnię na MPC startującą z n-tym 'projektem', który nie wychodzi dalej niż pierwsze kilka screenów, mapa i ekwipunek postaci.

Najpierw trzeba się nauczyć programować, poznać jakiś język, napisać 'Hello world' i kilka prostych programów. Dopiero potem można mysleć o czyms większym.

pasek_4oo_6o.jpg

Aktualny poziom zła: 75 punktów ostrzeżeń.
Achievements:
  • 22 zajebiste posty oznaczone czerwonym kółeczkiem
  • 1 urażony modek - dwa razy! (Istny Diabeł)
  • 4365 userów forum, którym powiedziałem smutną prawdę

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...