Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Ile ramu na ile slotów?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam zastanawiam kupić sb serwer na LVLUP.PRO to dobry hosting? Chcę sb kupić mały serwer 512 mb ramu. Starczy tyle na 10 slotów przy kilku pluginach (ok. 4) i przy dobrej konfiguracji? A serwer 1 gb ramu na ile slotów?

Opublikowano

Witam zastanawiam kupić sb serwer na LVLUP.PRO to dobry hosting? Chcę sb kupić mały serwer 512 mb ramu. Starczy tyle na 10 slotów przy kilku pluginach (ok. 4) i przy dobrej konfiguracji? A serwer 1 gb ramu na ile slotów?

Nie żebym coś mówił ale ja mam serwer 700 mb ramu i mam 2 pluginy essential i authme a "je" to około 640 mb ramu więc 512 mb na 10 slotów to bez bukkita i bez pluginów a i tak będziesz miał ograniczenia w mapie i w redstone

Opublikowano

Jak chcesz te 512 ramu to bez pluginów, 1 GB to tak z  5 pluginów max.

74980815851645243310.png

Opublikowano

Osobiście (lecz na swojej maszynie) na 100 slotów pełnych cały serwer mi zabiera 1,5gb pamieci ram, a jedzie bardzo mocno po procesorze :)

Opublikowano

Słabo bd pracował bd trochę lagi, ale ja miałem serwer 1 gb miałem na 20 slotów i były lagi ;/ Może i by jakoś uciągnął serwer ale bd trochę lagowało + pluginy ;d 

Opublikowano

daj jeszcze parę złoty idz na enderchest kup serwer 2gb ram i wgraj na nim Spigota i pare skryptów np na login bo skrypt jest mniejszy od bukkita a spigot lepiej wczytuje pluginy/skrypty

Opublikowano

Ja pitole sami eksperci się tutaj odzywają. RAM o niczym nie decyduje!!! Ja np na pukawce mam 775MB ramu i serwer pełny uciaga 40 pluginów. Wiec mi tu nie pierdolić bez sensu. Jest jeszcze chyba coś takiego jak procesor nie? Nie wiem co na lvlup ale na pukawce mają dobre procesory. A 512MB ramu spokojnie powinno uciagnac 5 slotów i pluginy na Spigocie :)

Zapraszam na mój serwer 1.7.x: mc.turbogroszek.pl

Wejdź, nie pożałujesz :)

Opublikowano

Tak jak napisał @TurboGroszek18 nie o wszystkim decyduje ram chociarz też odgrywa ważną rolę , ale lepiej jest patrzyć na hosting który ma dobry procesor a nie jakiś budżetowy .Możesz miec 100gb ramu ale co ci po tym jak naprzykład masz procesor 2x1.20

Opublikowano

Ja pitole sami eksperci się tutaj odzywają. RAM o niczym nie decyduje!!! Ja np na pukawce mam 775MB ramu i serwer pełny uciaga 40 pluginów. Wiec mi tu nie p******** bez sensu. Jest jeszcze chyba coś takiego jak procesor nie? Nie wiem co na lvlup ale na pukawce mają dobre procesory. A 512MB ramu spokojnie powinno uciagnac 5 slotów i pluginy na Spigocie :)

No to gratulacje i radzę żeby ten serwer nie padł jak wbije full graczy

Do tematu 10GB ramu 80-100 slotów chyba że jesteś jakimś maniakiem kopiuj plugin i wklej to daj mniej :)

Opublikowano

Tak lvlup to bardzo dobry hosting. Jeżeli chodzi o ilość ramu na sloty to dzieli się to w taki sposób:

- 10 GB to 10000 MB - czyli jeżeli chcesz 100 mb na jeden slot, a chcesz 100 slotów to musisz kupić 10 GB

Tak samo w przypadku 50 slotów, chcesz mieć 100 mb na slot, a chcesz mieć 50 slotów, to kupujesz 5 GB :)

50 = 5 GB

100 = 10 GB :)

Opublikowano

@_Kamil_BOX

"spokojnie 70 i z 44 pluginy i ogromną mapkę max 10mb"

Ciebie chyba dzisiaj na dekiel jebie.. Moja mapka wygenerowana 2000 kratek border zajmuje 360MB wiec jak się za przeproszeniem GOWNO znasz to się nie odzywaj, 10GB spokojnie uciagnie 90-100 slotów zależy jaka mapa, procesor, Pluginy itp..

Zapraszam na mój serwer 1.7.x: mc.turbogroszek.pl

Wejdź, nie pożałujesz :)

Opublikowano

Nie żebym coś mówił ale ja mam serwer 700 mb ramu i mam 2 pluginy essential i authme a "je" to około 640 mb ramu więc 512 mb na 10 slotów to bez bukkita i bez pluginów a i tak będziesz miał ograniczenia w mapie i w redstone

HAHA, miałem 1,3 GB ram'u na hardme, i dałem rade 70 osób (dobra optymalizacja)

A pluginów około 30

─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

Moderator to usuwa. EHE...

─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

Opublikowano

nie starczy na 100% przy full serwerze beda lagi i nawet moga pojawic sie crashe, zainwestuj w 1gb i powinno byc ok.

Opublikowano

Co wy tam wiecie to tak jak powiedziec mi ze serwer 2gb ram nie utrzuma 40/40 50pluginow i mape 2gb wiec gowno wiecie jak kolega z forum ma gownianym hoscie to tak owszem mowie tu o hostach typu fiberhost, mineserw, mine24, enderserw(czy jak mu tam czylo), ownserer, lvlup, sored polecam ci slotex.pl duze ceny ale jakosc zajebista oraz szybki kontakt moj serwer co mowilem byl trzymany na slotex.pl i bylo git:)

Liczba Postów wbijamy osiągniecie:

- 25, 50, 75100, 150, 200, 300, 400, 500, 600, 700, 800, 900, 1000,1250, 1500, 2000.

Opublikowano

1gb ram na jakieś 50 slotów ;)

Ja pitole sami eksperci się tutaj odzywają. RAM o niczym nie decyduje!!! Ja np na pukawce mam 775MB ramu i serwer pełny uciaga 40 pluginów. Wiec mi tu nie p******** bez sensu. Jest jeszcze chyba coś takiego jak procesor nie? Nie wiem co na lvlup ale na pukawce mają dobre procesory. A 512MB ramu spokojnie powinno uciagnac 5 slotów i pluginy na Spigocie :)

HAHA, miałem 1,3 GB ram'u na hardme, i dałem rade 70 osób (dobra optymalizacja)

A pluginów około 30

Pierwsza osoba brawa i gratulacje nawet wcześniej jak na lvlup były ograniczenia slotów to dawali 20 slotów - 1gb ramu :)

Druga osoba brawaaa gratulacje za niezłe bajacje :P 775 mb ramu i 40 pluginów już to widze chyba źle przeczytałeś (masz 1 slotowy serwer i 4 pluginy)

Trzecia osoba to już mnie totalnie rozjebała 1,3 gb ramu - 70 slotów i 30 pluginów (jak serwer będzie pełen to fajne lagi) jeszcze ta "dobra optymalizacja" czego graczy ? slotów ? co dałeś że gracz może max 5mb ramu użyć naraz a jak użyje więcej to ban ?

Dla autora ja miałem serwer 700 mb wgrałem 2 pluginy (essentials i atuhme) grało 8 graczy serwer używał 98% ramu :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...