Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

'Próba odnowienia połączenia'-ping ok

AdixxDD

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Od kilku dni mam problem z LoLem (samym lolem,inne gry online śmigają aż miło), podczas gry mam normalny ping 27-30, przy czym nie wiadomo czemu wyskakuje 'Próba odnowienia połączenia',co za tym idzie gra sie freezuje i przeciwnik mnie zabija +trace lashity.

Kroki jakie wykonałem:
--Zmieniłem adresy DNS na:
8.8.8.8
8.8.4.4

Są to adresy publiczne,niestety nie przyniosło to jakiejkolwiek poprawy więc przywróciłem do Tych które narzucił mi dostawca.

--Dezeaktywowałem usługe IPv6
--Wyłączyłem zapore sieciową
-- Użyłem fukncji repair w LoLu

- Zmieniłem MTU internetu i RWIN

-Menadżer zadań -> zakładka usługi -> przycik usługi -> znajdź "pomoc ip"-> zatrzymaj.

Internet posiadam radiowy,lecz wszystko umie jest w jak najlepszym porządku (był 'fachowiec' od dostawcy,posprawdzał wszystko i wszystko gra)

Nie mam pomysłu co mógłbym jeszcze zrobić,by owy problem zniknął,ma ktoś jakiś pomysł?
Za wszystkie dobre rady polecą lajki,

Pozdrawiam

Opublikowano

Napisz do suportu, pomogą. Jeszcze jest opcja reinstalu clienta, a jak nie zadziała to potem lola. Nie można już zrobić nic więcej poza tym. Jak reinstale nie zaradzą to Rito Burrito Ci powie co i jak ;)

#First Hue hue :D

3d10a40e96e20.png

Opublikowano

Napisałem ticketa 2 dni temu,więc tak jeszcze z miesiąć i odpiszą xD
Reinstalowałem clienta, teraz przetestuje gre z wyłączonym p2p i wyjebanym Panda Media Booster :D

Opublikowano

Z tego co wiem WTFast ma darmowy okres 30 dni,po czym trzeba bulić,a w internecie krakeny są przestarzałe...
Ale jeżeli nie dostane więcej propozycji rozwiązanai problemu,to pod wieczór się Tym pobawie :unsure:

Opublikowano

Mozesz odinstalowac i zaninstalowac jszcze raz, bedzie jak nowe. Jak nie podzial to usun jakims programem do usuwanie jak Total Uninstall. Po nim to nawet ESET-a mogłem jeszcze raz "wypróbować"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...