Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Pluginy na serwer MineZ

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

(WSTĘP ; Nie musisz tego czytać)
Witam, od pewnego czasu pragnę stworzyć dobry serwer Minecraft DayZ i WarZ (polaczony) , grałem w MTA:SA i tam poznałem ten tryb. Od razu zaznacze iż sam wpadłem na ten pomysł (wiem ze takich serwerów było masa i jest dużo) ale nikim się nie inspirowałem sam mi ten pomysł wpadł do głowy, dopiero gdy szukałem pluginów zorientowałem się że takich pomysłow było wiele. Jednak dalej realizuję mój plan, mam juz wykonane 50% i tu moja prośba...
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jakie macie pomysły oraz jakie pluginy moge wgrać na serwer MineZ (dayZ/warZ) , piszcie wszystko.

Moje pytania;
#jak zmienic czas w którym spada głod (chce zwiekszyc czas bo spada za szybko)
#jakie pluginy wgrać

#co zrobić na serwerze (ogółem)
#mam plugin dayz, on blokuje all moby agresywne oprócz zombie, wie ktoś jak odblokować jeszcze do tego pigzombie ?

#czy zna ktos taki plugin co zielony barwnik leczył itd.

Opublikowano

Po pierwsze jeżeli tworzysz swój serwer to autorski pomysł i pluginy są zawsze na pierwszym miejscu :). Pluginy możesz poszukać na plugins.bukkit.org, a co do serwera już taki bodajże jest :P

Opublikowano

Po pierwsze jeżeli tworzysz swój serwer to autorski pomysł i pluginy są zawsze na pierwszym miejscu :). Pluginy możesz poszukać na plugins.bukkit.org, a co do serwera już taki bodajże jest :P

pomysł mam, ale chcę wiedzieć czego Wy (gracze) oczekujecie na takim serwerze. Wy lepiej wiecie na jakim serwerze chcecie grać. Aktualnie piszemy własny skrypt. Ale szukam pluginów żeby się zainspirować.

Opublikowano

dołączam pytanie jeszcze, czy da sie zrobic zeby ogien sie palil ale nic nie spalał, chce zrobic palacy sie las // probowalem flage w worldguardzie fire-spread ale ona sprawia ze ogien od razu gasnie nawet na netherracku

Opublikowano

dołączam pytanie jeszcze, czy da sie zrobic zeby ogien sie palil ale nic nie spalał, chce zrobic palacy sie las // probowalem flage w worldguardzie fire-spread ale ona sprawia ze ogien od razu gasnie nawet na netherracku

Możesz użyć WG i zablokować flagę rozprzestrzeniania się ognia, możesz również użyć komendy /stoplag.

Co do tego:

#mam plugin dayz, on blokuje all moby agresywne oprócz zombie, wie ktoś jak odblokować jeszcze do tego pigzombie ?

Musisz pobawić sie w configuracji pluginu, nie bedzie to łatwe.

59495175307068268899.jpg

Opublikowano

Możesz użyć WG i zablokować flagę rozprzestrzeniania się ognia, możesz również użyć komendy /stoplag.

Co do tego:

Musisz pobawić sie w configuracji pluginu, nie bedzie to łatwe.

no wlasnie w folderze z pluginem nic ani w config ani w innych plikach, a w pliku jar tez 0, a niestety nie potrafie edytowac plikow class

Opublikowano

Ogarnełem juz problem z ogniem, mam pytanie jaki plugin (DayZ) polecacie taki co dodaje zombie i pigmeny, reszte mobow usuwa, dodaje jakies bronie, bandaze, pragnienie, itd.
Prosze o pomoc

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngref
##dolaczam pytanie ; mam plugin dayz 1.2 i on robi ze na swiecie spawnia sie tylko zombie, ma ktos pomysl jak dodac pigmeny jeszcze, w folderze nie ma nic o tym a w pliku jar tez znalezsc nie moglem wiec musi byc w pliku class ktorych nie umiem edytowac, albo robi sie to jakos inaczej

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...