Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Build] Jak budować Nidalee na topa ?

gewelman

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Build nie ma nic wspólnego z carrowaniem gry, trzeba mieć skill'a. 

Na pierwszy item z tego co zauważyłam to najwięcej osób buduje trinity.

Zamiast thornmaila, czy jak to się tam zwie, polecam Ci Omena. Jakiś last whisper w to byłby ok.

Itemy pod nią w sumie idą sytuacyjnie, jak to na tanka toppera, bo nidalka robi tam w sumie za offtanka, więc itemsy musi mieć. 

­

809131449509880369478.gif
Opublikowano

Strasznie słaby build, Nidalee to Ranged więc Hydra która jest na postacie typu meele mało zdziała. Zaczynaj z Doranem (bladem) i maksuj E. Early game opiera sie tylko i wyłącznie na farmieniu i spamowaniu autoatakami w przeciwnika. Jeśli zdobedziesz trzeci poziom juz mozesz przyjmowac forme kota i burstowac tzn W+E i na koncu Q. Oczywiscie wczesniej traf dzidą. Jesli przeciwnik jest wczesniej dobrze harrasowany masz szanse na first blooda. Pierwszy item to Trinity, daje ci wszystko czego potrzebujesz a potem idziesz klasycznie pod AD/sytuacyjnie. AD czyli botrk mozesz tez huknąc sunfire ale potem generalnie potrzebujesz spirit visage ktory posiada pasywke ze jak masz malo hp to zwieksza efekty leczace (E) o okolo 20% wiec na nidalke pasuje idealnie. Jako drugie maksujemy Q. Botrk i Trinity dają ci wystarczająco duzo burstu wiec potem mozesz robic bardziej tankowatą nidalke pod late game.

Pozdrawiam.

TDJIuac.png

XDD

Opublikowano

dla mnie nidalee * range * jest tylko do stawiania W / leczenia ew. rzucania Q a puma do dobijania / walczenia wiec to nie ma znaczenia ze hybryda xD

32984651300858722438.png

Opublikowano

dla mnie nidalee * range * jest tylko do stawiania W / leczenia ew. rzucania Q a puma do dobijania / walczenia wiec to nie ma znaczenia ze hybryda xD

przeciez nidalee przyjmujac forme kota nie zmienia sie przy tym w tym meele, dalej jest ranged

TDJIuac.png

XDD

Opublikowano

Wczoraj gralam z taką Nidalee. Miała botrka, trinity i tabi. A potem nie pamiętam, ale przyjemny dmg miała. Pewno coś jak Last Whisper, IE, itp. @1361622928-U485574.pngTREATY WILL dobrze napisał :) Ja i tak wolę ją pod AP, dobijać na kocie, ale z czasem ta dzida słabnie i taka lipa :p

Opublikowano

Może ja się wypowiem, bo widzę że wypowiadacie się, a graliście nidalee pewnie z 10 gier i denerwują mnie wasze buildy i teorie ;d Moim zdaniem nidalee potrzebuje tylko trinity na dmg (jak ktoś sie uprze to void staff, nie botrk lub lw bo to jest na nią słabe), potem sytuacyjnie frozen heart/spirit visage, ga, warmog, mercury`s treads a na końcu zamieniamy buty na zephyr. Próbowałem nawet grać z trinity i nowym bt ale nidalee z trinity robi podobny dmg co z tymi dwoma itemami, a taki spirit visage jest lepszy i bardziej użyteczny :) Czasem możecie zobaczyć u mnie w historii jak gram nidalee: http://www.lolking.net/summoner/eune/39888277#profile http://www.lolking.net/summoner/eune/33873031#profile (z tym buildem dawałem rade na topie, midzie i jako adc:) )

Opublikowano

Nie czytałem up postów ale: 

Botrk, tf, buty tabi/merce, omen, Thornmale (jeżei jest ad team) można też zrobić GA , jeżei padasz w tf + do tego oblicze ducha albo banshee.

Botrk opcjonanie, ja go robi bo lubie i świetny jest na nidalee z jej E. 

Wiem co pisze , to jest mój main (ponda 300 gier). 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...