Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Błąd przy próbie logowania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, problem mam malutki. Na własnym hamachi, gdy ktoś inny próbuje się zalogować, po wyborze postaci wywala go z gry. Nigdy nie miałem takich problemów, ale ostatni raz bardzo dawno się bawiłem i możliwe, że coś przeoczyłem. Pliki terenzo z game 2089, client też. Czy ktoś wie, co mogłoby być przyczyną? W portmapie, niby wszystkie porty są odblokowane. 

kirito.jpg

DUPA

Opublikowano

Reboot daj, jeżeli już wcześniej zalogowali się to wina w odświeżaniu połączenia MySQL itp. Po reboocie nie zapomnij komendy /etc/rc.d/netif restart jak dobrze pamiętam komendę, pisze z fona więc za byki wybacz potem uruchom channele :)

Jeśli nie byli jeszcze na Twoim serwerze to lunchera pobierz z głową surki i rooty daj im z normalną IP hamachi i oni muszą odpalić przez lunchera z głową surki i z Twojej binki exe zmień na metin2.bin bo luncher z głową surki korzysta z metin2.bin a Ty możesz normalnie uruchamiać :)

Liczę na like jak pomogłem.

Pozdrawiam.

Pomogłem ? klik up to Like ;D ( Lubię to ! ) xD

300 postów-> 10.10.2013 godz. 9:00
400 postów-> 19.10.2013 godz. 9:00

Opublikowano

Nic nie pomaga, Arsob poradził sprawdzenie wiresharem czy porty odpowiadają i port 13000 nie odpowiada. Rozkopałem całe mpc, dużo było takich przypadków i w żadnym nie było rozwiązania..

@Edit
W wireshark 11002 jest czarny jak przy logowaniu, potem wywala też 13000. 

kirito.jpg

DUPA

Opublikowano

Nic nie pomaga, Arsob poradził sprawdzenie wiresharem czy porty odpowiadają i port 13000 nie odpowiada. Rozkopałem całe mpc, dużo było takich przypadków i w żadnym nie było rozwiązania..

@Edit

W wireshark 11002 jest czarny jak przy logowaniu, potem wywala też 13000. 

Te weź mnie z dala od tego Arsoba jeśli to ten którego przez TSa słyszałem wraz z Arkadiuszem pro niby elo technicy a VPS po 3 dniach leżał a po 4 dniu czarna lista ;)

A jeśli to inny to spx, no dobra to może inaczej, dałbyś dostęp przez TeamViever? wolę Ci to sam sprawdzić ogarnąć + sprawdziłbym u siebie czy się połączę z Twoją maszyną.

Kiedy się logujesz to korzysta z portu 11002 i w port mapie nawet miga, kiedy jest już wybór postaci, po naciśnięciu enter, przełącza na port 13000 :) wtedy to on powinien migać a jeśli nie ma, 0 bajtów przesyłanych to tutaj problem leży po stronie klienta. :)

Pozdrawiam.

Opublikowano

Te weź mnie z dala od tego Arsoba jeśli to ten którego przez TSa słyszałem wraz z Arkadiuszem pro niby elo technicy a VPS po 3 dniach leżał a po 4 dniu czarna lista ;)

A jeśli to inny to spx, no dobra to może inaczej, dałbyś dostęp przez TeamViever? wolę Ci to sam sprawdzić ogarnąć + sprawdziłbym u siebie czy się połączę z Twoją maszyną.

Kiedy się logujesz to korzysta z portu 11002 i w port mapie nawet miga, kiedy jest już wybór postaci, po naciśnięciu enter, przełącza na port 13000 :) wtedy to on powinien migać a jeśli nie ma, 0 bajtów przesyłanych to tutaj problem leży po stronie klienta. :)

Pozdrawiam.

Mógłbym prosić o jakiś kontakt do Ciebie? GG albo skype

Client jak i pliki serwerowe były pobierane z jednego włoskiego serwera, raczej powinno być zgrane to ze sobą. Tam na PW pisał do Ciebie jeszcze mój kolega jak coś. 

kirito.jpg

DUPA

Opublikowano

Mógłbym prosić o jakiś kontakt do Ciebie? GG albo skype

Client jak i pliki serwerowe były pobierane z jednego włoskiego serwera, raczej powinno być zgrane to ze sobą. Tam na PW pisał do Ciebie jeszcze mój kolega jak coś. 

No spoko, można znaleźć info na google o mnie xD ale okej xD GG podam owszem nie jest tajne :D

Ale w sumie wiesz podam xD 1889862 xD

EDIT:

Już pomogłem autorowi zatem już nie trzeba rozwiązania.

Błąd był w kliencie jak przypuszczałem i obeszło się bez Teamviewera ^^

Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...