Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kradzież itemków, ostrzeżenie

krzys837

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chciałbym ostrzec przed tym że Steam zapewne ma jakąś dziurę, albo kolo to wybitny hacker...

Dzisiaj o godzinie 10,00 dodał mnie na steamie jakiś koleś, konto co dopiero założonę, ale co tam przyjmuję każdego.

Koło 10:20, na koncie nagle włączyła mi się kontrola rodzicielska, pomyślałem sobie że pewnie jakiś bug, więc spojrzałem na maila.

Była wiadomość od Steama, że ktoś z Rosjii, z jakiegoś miasta, którego nazwy nie dam rady wymówić... Zmienił moje dane na steamie, o dziwo oprócz hasła.

Mogę wejść na steama więc się zdziwiłem po co w takim razie zmieniał mi dane. Po jakimś czasie zobaczyłem że nie mam większości itemów w docie(o dziwko tylko w docie).

Spojrzałem na historię transakcji, a koleś z którym się "niby" wymieniłem to ten, który mnie dodał. Wymiana nastąpiła o 10:13, z czego zmiana danych o 10:10.

Na steama mogę wbić, więc spróbowałem do niego napisać, ale odpisał tylko raz, jakimś walonym angielskim wierszykiem.

Napisałem do supportu, konto zapewne odzyskam w całości, ale itemów zgaduję że nie. Cóż trudno, chciałem was tylko ostrzec przed dodawaniem byle kogo ;3.

Zaprosił mnie jakiś koleś i w 10 minut przejął kontrole nad całym kontem. Nie wiem w jaki sposób, nawet nie rozmawialiśmy.

Na koniec piękny screenik:

http://zapodaj.net/aae1f1c456384.jpg.html

2% MPC Forum lubi harnasia ,jeżeli należysz do tych 98% wklej to do sygnatury.

Opublikowano

LOL,a mam pytanko - jak włączyć kontrolę rodzicielską,wiem gdzie to jest ale nie wiem jak ustawić aby się chronić przez takimi ludźmi...

1370621278-U708240.png

By me

Obecnie nie wykonuje zleceń

Opublikowano

Ja tam nie wiem, on mi to tylko włączył i nie mogę wejść w ustawienia, aby cokolwiek zmienić.

Opublikowano

A on ci to włączył no to masz problem,bo żeby to wyłączyć musisz mieć tak zwany kod PIN XDDD

Support jedynie ci pozostał,musisz im udowodnić że to twoje konto.

A hasła on ci nie zmieni bo jest steam guard a e-mail,a do niego nie ma hasła.Radzę zmienić hasło na e-mailu i przeskanować kompa,bo możesz mieć keyloggera.

1370621278-U708240.png

By me

Opublikowano

Nie mam żadnych wirusów, zresztą napisałem dokładnie jak to zrobił ... Do supportu już napisałem, ale coś doczekać się odpowiedzi nie mogę. Do steama hasła nie zmienie, bo zmienił mi kontaktowy i główny email.

Opublikowano

Zapewniam że nie ;3, nie nabieram się na takie rzeczy, choć chciałbym żeby tak było. Bo jeśli steam ma taką dziurę, to dziękuje bardzo. Hasła mam do wszystkiego inne.

Zresztą wiem jak to brzmi ;p, koleś dodał mnie do znajomych i mi shackował konto, ale cóż ...

Opublikowano

Miałem podobny problem i także napisał do supportu , przedmioty odzyskałem , lecz można je odzyskać tylko raz , jeśli potem ktoś ci je ukradnie to już nie odzyskasz 

Opublikowano

Właśnie support zwrócił mi konto. Niestety o itemach nic nie wspomnieli. W ich sprawie to założyć nową sprawę czy może dać odpowiedź do starej?

Edit: Chociaż koleś ma bardzo dużo kluczy do cs'a, więc jeśli moje itemki sprzedał, to nie wiem jak mieliby je zwrócić.

Opublikowano

Itemków już zwrócić nie mogą,to jest nie odwracalne no ale możesz spróbować w osobnym poście,co musiałeś im podać aby ci zwrócili konto?

1370621278-U708240.png

By me

Opublikowano

Opisałem sytuację, dołączyłem jakiś tam cd key z gry, parę ss'ów i zwrócili.

Opublikowano

Nie wiem jak to teraz wyglada ale ponad rok tem normalnie zwracali itemy, wtedy bardzo mocno siedzialem w steam tradingu i ludzie sie zgadywali by im okrasc konto, konto zostalo skrawdzione oraz itemy sprzedane, a pieniedzmy za zduplikowane przemioty sie dzililo na pol.

wystarczy klikna na dany item na stronie backpack.tf na przedmiot i zobaczyc historie, w niej mozemy znalezc slowo dope co wlasnie swiadczy o tym ze przedmiot zostal zduplikowany owa metoda

Opublikowano

Doznałem , to samo niestety dałem sie nabrać taki trickiem z 2012roku..-

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dzisiaj równocześnie dostałem zaproszenie od 2 kolesi, o dziwo każdy 0 lvl steam i profil prywatny :). Podam nicki na wszelki wypadek:

-turt

-xudicote24

Opublikowano

TO BARDZO ŁADNIE O TOBIE ŚWIADCZY ŻE OSTRZEGASZ LUDZI :-) JA TAM OD ŻADNEGO NIE PRZYJĄŁEM ZAPROSZENIE JESZCZE OD POCZĄTKU GRY :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...