Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Bateria w Galaxy Advance

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć od ostatniego czasu (pare miesiecy) dupczy mi się bateria w moim Samsungu Galaxy Advance .. nie wiem czym to jest spowodowane , telefon się grzeje nawet jak jest tylko włączone na nim gg .. i szybko schodzi bateria .. gdy włączam tryb oszczędzania energi to troszkę dłużej trzyma (z godzine) ale dzieją się dziwne rzeczy takie jak nagłe wyłączanie się wifi .. lub gdy telefon jest naładowany automatycznie się czasem wyłacza sam .. 

Pomoze ktoś?

(Telefon Rootowany) 

OPmMzQy.png

Opublikowano

Możliwe że się grzeje z powodu działających w Tle programów,ja swojego galaxy ace 3 sformatowałem(Factory Reset) i bateria znacznie dłużej trzyma bo w tle włączały się  samoczynie programy :)

albo wymień baterie :)

pozdrawiam realo ;) 

Opublikowano

Jeśli sformatuje telefon tym programem co polecacie to root też się usunie? 

Full wipe aka factory reset to po prostu powrót do ustawień fabrycznych :P Usuniesz roota poprzez ściągnięcie programu do rootowania, klikasz tam unroot (zalezy od programu). Dla pewności zainstaowałbym jakiegoś custom roma.

53a4498fed5cd.png

Opublikowano

Tzn nie chce własnie unrootować telefonu - więc pytam czy przywrócenie go do ustawień fabrycznych nie usunie mi go ;p

OPmMzQy.png

Opublikowano

Tzn nie chce własnie unrootować telefonu - więc pytam czy przywrócenie go do ustawień fabrycznych nie usunie mi go ;p

nie

53a4498fed5cd.png

Opublikowano

Mógłby ktoś opisać co dokładnie usunie te przywrócenie do ustawień fabrycznych ? 

aplikacje, wszystkie ustawienia, kontakty - takie wyczyszczenie telefonu

Lokalizacja: Ustawienia/Kopia i kasowanie danych/powrót do ustawień fabrycznych 

53a4498fed5cd.png

Opublikowano

Dopiero ponowny flash androidem przywraca roota , lub unroot programem przez komputer , ewentualnie sformatowanie partycji system czy wgrywanie roma przez CWM może także przywrócić, ale zazwyczaj CUSTOM ROMY są z rootem więc spokojnie.

Nie włączasz przypadkiem ustawień programisty ? To może być przyczyna krzaczenia się aplikacji czy wifi. Jakiej wersji androida używasz ?

Opublikowano

Użyj greenify i dodaj tam wszystkie programy, których nie potrzebujesz, aby działały w tle.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.oasisfeng.greenify&hl=pl

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Opublikowano

No ale automatycznie przez to rozumiem że telefon bedzie się przez to grzał a ja nie chce aby to robił czy jak to bedzie o.O 

OPmMzQy.png

Opublikowano

Moment jeszcze raz , jaki najlepszy program do zrobienia tego formata telefonu , czy wystarczy te zwykłe "przywrócenie do ustawien fabrycznych" w telefonie w ustawieniach? 

OPmMzQy.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...