Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Smużenie ekranu

†

Pytanie

Bywalec
Opublikowano

Od wczoraj ekran zaczął mi smużyć, a dokładnie w niektórych miejscach czcionka, obrazki są niewyraźne, tak jakby za mgłą.

W tej chwili lewa strona monitora <nie cała> jest zasmużona, a prawa wyraźnie ostra... próbowałem zmieniać ten taki kabelek co się go wkręca, ale tylko mi się miejsca smużenia zmieniły...próbowałem przeinstalować system, sterowniki i też nic. Kiedyś mi się tak działo, ale przeinstalowanie pomogło (?)

W tej chwili połowę postu mam wyraźną, a drugą niedokładną xD

17 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sprawdź jakie masz wyjścia w karcie graficznej i monitorze. Jak nie am nic oprócz D-SUB to nic nie zrobisz, chyba, że kabel za kilka stów.

Bywalec
Opublikowano

Taki jak masz, D-Sub ale za jakieś ~100zł z dobrymi filtrami, z tym że za 150 masz już 19 calowe monitory LCD na DVI. Może to być też sprawa niedociśniętego kabla, sprawdź wszystko zanim wydasz kasę.

To chyba jednak nie kabel....podpiąłem wszystko do innego monitora....i problem zniknął. Tyle, że tamten monitor jest o wiele mniejszy....i nie będe go używał. 

Bywalec
Opublikowano

Sprawdź jakie masz wyjścia w karcie graficznej i monitorze. Jak nie am nic oprócz D-SUB to nic nie zrobisz, chyba, że kabel za kilka stów.

Jaki kabel? Innego wejścia nie ma :l

Opublikowano

Taki jak masz, D-Sub ale za jakieś ~100zł z dobrymi filtrami, z tym że za 150 masz już 19 calowe monitory LCD na DVI. Może to być też sprawa niedociśniętego kabla, sprawdź wszystko zanim wydasz kasę.

Opublikowano

Kwestia wejścia (może jakieś poluzowane) lub niedociśnięcia kablem moim zdaniem, decyzja pozostaje do Ciebie, ja bym kupił 19" lcdka za jakies 150zł na DVI

Opublikowano

Możesz jaśniej?

Uszkodzenie monitora, prawdopodobnie podświetlanie matrycy siada...

@Edit ew. wejście w monitorze uwalone...

Bywalec
Opublikowano

W opcjach monitora masz coś takiego jak Auto dzięki czemu powinno wyregulować obraz, jak nie pomoże baw się rozciąganiem obrazu oczywiście w opcjach monitora.

Nie, to nie to.

Opublikowano

Może inwerter w monitorze albo to coś co podświetla (uj wie jak to się nazywa xD Taka mini świetlówka)

Bywalec
Opublikowano

Może inwerter w monitorze albo to coś co podświetla (uj wie jak to się nazywa xD Taka mini świetlówka)

Możesz jaśniej?

Bywalec
Opublikowano

Kwestia wejścia (może jakieś poluzowane) lub niedociśnięcia kablem moim zdaniem, decyzja pozostaje do Ciebie, ja bym kupił 19" lcdka za jakies 150zł na DVI

Właśnie próbowałem X kabli już i dalej nic, 0 poprawy oO...

Kupno monitora LCD odpada. 

Opublikowano

Udaj sie do okulisty, albo sie mniej masturbuj, ot co.

A jak zmieniałeś stery i system, to po prostu kup nowy monitor.

Bywalec
Opublikowano

Udaj sie do okulisty, albo sie mniej masturbuj, ot co.

A jak zmieniałeś stery i system, to po prostu kup nowy monitor.

Monitor jest dobry, to coś z kablami -.-

Jakim kablem masz to podłączone ? Ja tak miałem na kablu D-SUB, odkąd siedzę na HDMI->DVI problem nie występuje.

Tak, kabel D-SUB.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...