Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Obliczanie rankingu na sk*f'ie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, pomagam mojemu koledze pisać plugin, na mnie oczywiście padło najgorsze czyli ranking, posiadam już inteligentny system rozdawania go lecz nie mam pojęcia jakie dać działanie. Z góry mówie że plugin nie będzie wam udostępniany! Lecz za pomoc +!

Gdy osoba zabijająca ma więcej rankingu od Dedającej oraz na odwrót:

long wartość = ( ) #Przykład: "((b/3)+a) +1"
    a = a + plus
    b = b - minus

Formułki:

Dodawania/odejmowanie:
      "/" - podzielić
      "*" - pomnożyć 
      "+" - dodać
      "-" - odjąć

Procenty:
    "0.3" - 30%
    "0.03" - 3%
        itd...

Ps.Jeśli ktoś napisze coś naprawdę bardzo konstruktywnego, dobrego. To możliwe że nawet w nagrodę wyśle tej osobie/osobą plugin!
Opublikowano

Nie rozumiem tematu. Ty nam podajesz jak to działa czy się pytasz jak to działa na innych serwerach?

Opublikowano

Btw, ranking jest jedna z prostszych chyba rzeczy pisania w pluginie, po prostu wystarczy napisać formulke:) nie wiemy nawet jakie "ilosci" punktow twoi gracze maja dostawac, mozesz zrobic ze podstawowy ranking to 10 tys. ale podam przykład - rankingu dostawałbyś tyle-> (twój ranking + ranking przeciwnika)/2 - twój ranking +100 i bedzie dzialac to tak-> masz 1000 rankingu, przeciwnik ma 500 - otrzymujesz (1000+500)/2-1000+100 i to będzie -150 rankingu dla ciebie, poniewaz jest wielka roznica miedzy toba a przeciwnikiem, a więc możesz mieć jedynie 200 więcej rankingu nad przeciwnikiem aby nie stracić pkt, ale jezeli działasz na większej liczbe punktów rankingowych to możesz ustawić zamiast 100 np. z 500 i wtedy różnica punktów aby nie stracić byłaby 1000 no i też dostawałoby się wiecej ofc, no ale jak chcesz - 
-1/2a +1/2b +200 ( lub inna lczba jak chcesz )
To moja propozycja ( jak wgl o to ci chodzi... )

czyli na przykład
wynik=a/2-a+b/2+200

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...