Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy to ten słynny tablet z Biedronki ?

ppkkp

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko, mam takie pytanie, bo przymierzam się do kupienia sobie tabletu graficznego do osu!.Moje pytanie brzmi, czy tablet o nazwie "TABLET GRAFICZNY 4.9" (znajdziecie na allegro, bo nie chce wklejać linków) to ten słynny tablet z biedronki ? huion 420 ? (czy jakoś tak) xD

qCsDG8m.gif
I am the "Who" when you call, "Who's there?"

Opublikowano

Hmm... Piórko wygląda jak od huiona, też jest A5. Zdjęcia na google podobne... Myślę że to huion. Ale czy ten sam model? Tego już nie powiem, bo nie widziałem tego tabletu z biedronki. Jak byłem się przejść go zobaczyć to już ich nie było  :P

Opublikowano

A jak myślisz, przyjemnie by sie na tym grało ? :)

qCsDG8m.gif

Opublikowano

Bo to ponoć są te same tablety :)

qCsDG8m.gif

Opublikowano

Na oficjalnym forum osu są same dobre opinie na temat tego tableta. Poza tym, że pióro trochę cięższe bo jest na baterie, a nie jak w przypadku wacomów - indukcyjne.

Opublikowano

A powiedzcie mi, trudno jest przejść z myszki/klawiatury na tablet/klawiature? 

qCsDG8m.gif

Opublikowano

Na początku masakra. Mi bynajmniej szło o wiele gorzej niż na myszce, bo nie mogłem się przyzwyczaić do tego, żeby nie dotykać piórem tableta, Ale to już indywidualnie, ja jeszcze tego samego dnia co się na tablet przeniosłem grałem trudniejsze nutki niż wcześniej.

Opublikowano

Widzę, że temat jest trochę wyczerpany. Nie chcę zakładać nowego, a mam drobne pytanie.

Poleci ktoś tablet graficzny do 200zł?

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Czekaj, czekaj JAK TO NIE DOTYKAĆ TABLETA? o.O całe życie w kłamstwie ;___________; 

qCsDG8m.gif

Opublikowano

Zastanowię się. Nadaje się na pewno do osu!?

Ktoś coś jeszcze zaproponuje w budżecie? Czy nic już dobrego do osu w niższej cenie raczej nie ma?

Z tego co słyszałem pentagramy to shity i nikt nie polecał po zakupie (wręcz odradzali), więc lepiej kupić dobrego, sprawdzonego wacom'a.

Opublikowano

Tableta właśnie zamówiłem, może będzie w piątek, bo idzie z tego samego województwa, jak przyjdzie i trochę na nim pogram to zdam Wam relacje ;)

qCsDG8m.gif

Opublikowano

Gdybym wiedział, że on jest w biedronce kupowałbym. :D .

Huion 420(nie myl z h420) strasznie jest podobny do Osu!Tablet, wydaje mi się, że to są te same tablety.

Te same tylko brak przycisków

Hmm... Piórko wygląda jak od huiona, też jest A5. Zdjęcia na google podobne... Myślę że to huion. Ale czy ten sam model? Tego już nie powiem, bo nie widziałem tego tabletu z biedronki. Jak byłem się przejść go zobaczyć to już ich nie było  :P

Tak to wygląda:

zYJ59jl.jpgmoje live photo ;)

Opublikowano

Ja na nim gram i jest przyjemnie na full area, nie mam zastrzeżeń, te same specyfikacje co ma osu!tablet.

I łatwo mi osobiście było się przyzwyczaić, ale nie zaczynaj od małego obszaru działania tablet'u, tylko odrazu full area.

Opublikowano

Czyli można grać na "całym" tablecie, bez tego ograniczenia na środku? :O

qCsDG8m.gif

Opublikowano

Można grać tylko na tym obszarze:

239411406798377774840.jpg

I graj na full, bo na mniejszej rozdzielczości ruchy nie są precyzyjne i są drgania kursora.

Jeśli masz delikatną skórę to piórko może trochę wysuszać ją po długim trzymaniu (tak jest w moim przypadku), ze względu na taki plastik.

Opublikowano

Osobiście go nie polecam kupiłem go żeby zobaczyć co on potrafi , niewiem czy to u innych występuje ale ja mam tak : gram sb spokojnie piosenkę aż nagle kursor zostaje w miejscu na ekranie i się nie porusza po chwili dopiero się ruszy jak ja zdążę zwalić combo , masakra ...

41252549530067718393.png

Opublikowano

Osobiście go nie polecam kupiłem go żeby zobaczyć co on potrafi , niewiem czy to u innych występuje ale ja mam tak : gram sb spokojnie piosenkę aż nagle kursor zostaje w miejscu na ekranie i się nie porusza po chwili dopiero się ruszy jak ja zdążę zwalić combo , masakra ...

Włącz w osu obsługę tabletu PC, upewnij się czy trzymasz piórko w obszarze zasięgu tabletu.

U mnie nigdy tak nie było.

Opublikowano

Nie wiem jak w huionie, ale w moim bambusie piórko jest wykrywane 7mm nad powierzchnią tabletu. Być może po prostu podnosisz za wysoko piórko. Czasami przycina mi też na chwilkę osu gdy dotknę piórem powierzchni tabletu. Tak więc sztuką jest trzymanie piórka na odpowiedniej wysokości :P

Opublikowano

Można grać tylko na tym obszarze:

239411406798377774840.jpg

I graj na full, bo na mniejszej rozdzielczości ruchy nie są precyzyjne i są drgania kursora.

Jeśli masz delikatną skórę to piórko może trochę wysuszać ją po długim trzymaniu (tak jest w moim przypadku), ze względu na taki plastik.

No dobra, można grać tylko na tym więc czym sie różni ta full area od "nie full area" ? xD

qCsDG8m.gif

Opublikowano

Full area to to co Ci zaznaczyłem a Custom area to może być np. ustawienie na taki obszar (zaznaczony na różowo) i ustawiasz to w opcjach :

6yHf7A8.jpg

Opublikowano

Ahh rozumiem, no a ten tablet działa na jakimś oprogramowaniu tak? ono działa w tle? spowalnia prace komputera? pytam sie po sam mam 3gb ramu zintegrowaną grafe <najgorszą z najgorszych> i 2 x 2.00 ghz ;D

qCsDG8m.gif

Opublikowano

Nie, nic nie spowalnia, to jedynie program, który odpala się po podłączeni tablet'u i jest to niezbędne do działania jego ( płytkę ze sterownikami masz w pudełku).

Opublikowano

A i własnie, moglibyście mi podać tytuły mapek żeby potrenować jumpy? (teraz na myszce później na tablecie)

qCsDG8m.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...