Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Internet w kfc

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Internet zależy tylko od dostawcy pod jakiego są podpięci

U mnie 100m od domu w KFC są pod tego samego co mam internet w domu to ok 1-2 Mb/s i bez limitów upload i downloadu , na mieście jakiś wolniejszy to ledwo idzie 200-300 Kb/s z limitami.

zresztą chcesz wiedzieć to się pytaj sam jaki mają internet

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

A są jakieś internety bezprzewodowe typu lte czy cos ale bez limitu. Zalezy mi na minimum 6Mbit wysylania,

Na mojejdzielnicy jest tylko jeden dostawca : Multimedia.

Maksymalna ich oferta to DL:60Mbit   UP : 3Mbit

Dzwonilem do nich czy mozna osobno powiekszyc upload dajmy do 6Mbit ... to mowia ze nie.Ze upload moge zwiekszyc zwiekszajac pakiet internetu...

Tyle ze maksymalny pakiet to 60Mbit pobierania i 3Mbit wysylania

Jest tez opcja 120Mbit pobierania 10Mbit wysylania u nich jest dostepna.... ale nie w mojej okolicy ...

Innych dostawcow nie ma.I dlatego szukam jakiegos dostawce bezprzewodowego z minimum 6Mbit uploadu.Ale troche martwie sie o pingi ;/ 

ie068n.jpg
Opublikowano

Plus ma za 90zł LTE bez limitu, teoretycznie 150Mb/s down 50Mb/s up, u mnie łapało 90MB/s i 30Mb/s up. 

RAsfepN.png
Opublikowano

Plus ma za 90zł LTE bez limitu, teoretycznie 150Mb/s down 50Mb/s up, u mnie łapało 90MB/s i 30Mb/s up. 

Tam pisze ze jest limit 35GB Ale nie chce placic tak drogo za neta ;/ Maximum 60Zl na miesiac

ie068n.jpg
Opublikowano

Ja wam powiem od siebie że w umowie z Plusem są kruczki jakieś i może nam Plus zablokować dostęp do internetu kiedy uzna że za dużo wysyłamy\ściągamy :/

Oraz tak 

Trzeba być w zasięgu lte żeby był "bez" limitu oraz gdy pobierzemy już te 35GB to prędkość LTE spada.

http://jdtech.pl/2014/06/lte-bez-limitu-w-plus-i-cp-istotne-szczegoly-i-limit.html

pozdrawiam realo ;) 

Opublikowano

No ja tam nie wiem, w tydzień pobrałem z 200 GB i mi nic nie zablokowali, czemu się wypowiadasz na temat czegoś z czego nie korzystałeś?

RAsfepN.png
Opublikowano

przecież nie napisał że nie pobierzesz tylko że pobierzesz ale z mniejszą prędkością i do tego  tyle ile chcesz gigabajtów do czasu następnego okresu rozliczeniowego

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Ale nie pobiera się wtedy z mniejszą prędkością tylko z taką samą jaka była. 

RAsfepN.png
Opublikowano

pewnie masz ofertę za  prawie 90 zł to po wykorzystaniu limitu masz cały czas i tak tą samą prędkość bez ograniczenia

ograniczenie dotyczy ofert za 59.90 i 69.90

to samo dotyczy tych co są na granicy zasięgu czy daleko od nadajnika , np mimo że ma lepszą ofertę cały czas jest np 20 Mbps/s mimo obiecanej większej przepustowości i po przekroczeniu limitu nadal widać te 20 Mbps/s

przy okazji, dostępne prędkości zależą tylko od nadajników czyli jak się ma nawet maksymalną ofertę  bez limitów a używa się nadajnika z limitem prędkości do 20 Mbps/s to za cholerę nie uzyska się większej prędkości bo to niemożliwe

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Ja wam powiem od siebie że w umowie z Plusem są kruczki jakieś i może nam Plus zablokować dostęp do internetu kiedy uzna że za dużo wysyłamy\ściągamy :/

Oraz tak 

Trzeba być w zasięgu lte żeby był "bez" limitu oraz gdy pobierzemy już te 35GB to prędkość LTE spada.

http://jdtech.pl/2014/06/lte-bez-limitu-w-plus-i-cp-istotne-szczegoly-i-limit.html

pozdrawiam realo ;) 

Ja mieszkam w duzym miescie to raczej o zasieg nie bylo by trudno

Czyli musze wydac 90zl zeby miec bez limitu ?

A jak z pingami ?

ie068n.jpg
Opublikowano

Zależy od odległości serwera ale ja miałem raczej koło 18-20 ms. 

Yyyy xD Wlasnie znalazlem stronke z nadajnikami sieci bezprzewodowych  :

Oznaczenia :

Fioletowy – Play
Lazurowy – Aero2
Różowy – T-Mobile
Zielony – Plus
Żółty – Orange

I wychodzi z tego ze nadajnik internetu LTE z plusa jest od mojego domu po prostej jakies 40metrow.

Ale slyszalem ze tym ktorzy nadmiernie korzystaja z neta ustawiaja limit 32kb... 
ie068n.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...