Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co zdziałam na tym lapku

KhazaN

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, dostałem ostatnio laptop. Szczerze mówiąc nie wiedziałem co dostanę, więc nie miałem możliwości polecić rodzicom coś. Szczerze mówiąc nie za bardzo się na tym znam. Więc po prostu chciałem spytać, co da się na tym laptopie zdziałać. Pogrywam sobie w League of Legends, na customie wyciągnęło mi do 150 fps'ów, zagrałem sobie jakiegoś normalka i waha się pomiędzy 20-30. Wracając do pytania, czy da się coś zrobić żeby lepiej chodził? Coś zmienić etc? Prawdopodobnie procesor ssie, co? :<

post-448539-0-48771600-1406493014_thumb.png

post-448539-0-25859600-1406493019_thumb.png

Gość kamil40013
Opublikowano

Podaj dokładny model laptopa.

Czy to jest Dell Inspiron ?

Zazwyczaj wymiana podzespołów w laptopach nie przynosi dużego wzrostu wydajności i jest nieopłacalna

Takie coś opłaca się w laptopach typu DELL Alienware, XNOTE

p.s

Poza tym dostałeś laptopa i już chcesz go ulepszać ?

@down

@TrueFaith odpisz na PW

Opublikowano

Nawet spoko. Do lola wgraj jakieś fixy na fpsy np. LoL Tweaks. Raczej nic więcej nie zrobisz, chyba, że masz możliwość podkręcenia karty graficznej w sterownikach.

Gość kamil40013
Opublikowano

Tak, inspiron.

Prosiłem abyś podał dokładny model.

Opublikowano

soz, Inspiron 5537. 

O to chodzi? :3

@chodzi mi o to, czy da cokolwiek zmienienie czegoś, bo miałem zamiar ogólnie pograć w LoL'a przynajmniej na 60 fpsach i dążę do tego żeby to osiągnąć.

Gość kamil40013
Opublikowano

soz, Inspiron 5537. 

O to chodzi? :3

Tak

Laptop nadaje się do codziennej pracy. W grach typu LoL, CS:GO też powinien się sprawdzić na najmniejszych detalach.

Powiem ci tylko, że ten model był też dostępny z procesorem I7, 16 GB RAM oraz lepszą grafiką. Można powiedzieć, że masz tą mniej wypasioną wersję.

Wracając do pytania, czy da się coś zrobić żeby lepiej chodził? Coś zmienić etc? Prawdopodobnie procesor ssie, co? :<

Jak już mówiłem podzespołów nie opłaca się zmienić gdyż to się nie opłaca, a poza tym są one ciężko dostępne bo to nowy laptop.

Zainstaluj najnowsze sterowniki/BIOS

Nie zaśmieć systemu

Nie pozwól, aby laptop się przegrzewał.

.....itd.

Tylko nie spodziewaj się jakiegoś super skoku wydajności.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...