Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ISTNIEJEMY OD TRZECH LAT

JESTEŚMY NIEZAWODNI
IP: s54.mineserv.eu:22008
NAJLEPSZY POLSKI SERWER RPG
NIE POSIADAMY AUTORSKIEJ MAPY ANI AUTORSKICH PLUGINÓW
ZEBRALIŚMY TO CO NAJLEPSZE I POŁĄCZYLI W CAŁOŚĆ

DLA GRACZY, KTÓRZY MAJĄ DOŚĆ ZWYKŁEGO MINECRAFTA

10cnn8y.jpg

AVERNUS

8a8c87cac9be795e1c84f0b9fad97c92.png

059968642e119a0eae11e1ce8be8361c.png

2da66628fadc034a10d7064c1a4aa7bc.png

8e91ebcaed14b01343c2740280ba8dfc.png

* * *

Żyjecie na gruzach przeszłości nie pamiętając o swoim dziedzictwie. Wertujecie pokruszone manuskrypty wspominając chwałę przodków, lecz nie macie odwagi podążyć ich śladem. Toczycie nic nie znaczące wojny o rzeczy, które przeminą z waszym pokoleniem. Uprawiacie kuglarskie sztuczki, zachłystując się okruchami starożytnej wiedzy. Jesteście jak osierocone dzieci, lękające się dorosnąć.

Ja zaś wkroczyłem na drogę, z którego zeszliśmy dawno temu i z podniesioną głową podążam za cieniami naszych ojców. Pragnę walczyć o rzeczy nieprzemijające, dzięki którym moje imię będzie zapamiętane na wieki. Pragnę przywrócić magii jej dawny, blask oraz obalić samozwańczych bogów. Mam zamiar zostać Imperatorem i odbudować Cesarstwo. Kto chce, niech pójdzie za mną.

pierwszy Imperator Świętego Cesarstwa

Pół tysiąca lat minęło od czasu, gdy magiczny kataklizm unicestwił stare Cesarstwo, zamykając międzywymiarowe portale łączące jego światy. Dawni bogowie odeszli, dawna wiedza została zapomniana a linia cesarskich spadkobierców wygasła. Dziesiątki suwerennych władców panują nad Podzielonymi Ziemiami, walcząc ze sobą, zawiązując i zrywając sojusze. Będący na ich służbie uczeni starają się na nowo odkryć tajniki prastarej magii, a poszukiwacze przygód przetrząsają zakurzone krypty i grobowce w poszukiwaniu starożytnych artefaktów... Zbliża się jednak kres Wieków Ciemnych i nadchodzi świt nowej epoki. Na polach bitew pojawia się broń palna, prasa drukarska zastępuje skryptoria a pełnomorskie żaglowce docierają do najdalszych krańców świata.

Kim chcesz być? Spokojnym kupcem, którego jedynym zmartwieniem będą rosnące podatki? Wyrachowanym najemnikiem, oferującym swoje usługi każdemu kto dobrze zapłaci? Uczonym magiem, prowadzącym w zaciszu swej wieży badania niezrozumiałe dla zwykłych śmiertelników? Zręcznym złodziejem, prostym rolnikiem.... Królem? A może zuchwale marzysz o tym, by ogłosić się Imperatorem i zjednoczyć świat pod jednym berłem?

* * *

Avernus to elitarny serwer dający graczom szeroki asortyment niesamowitych możliwości. Kilkuletnie doświadczenie pozwoliło nam stworzyć rzeczywistość, która opierając się na standardowym silniku stworzonym przez Mojang oraz starannie dobranych modyfikacjach równocześnie w pełni odzwierciedla specyficzne realia Fantasy, nawiązując klimatem do takich gier jak seria Gothic czy The Elder Scrolls. Sprzyja temu dodanie wielu nowych elementów gry, wśród których znajdziesz między innymi system magii oparty na żywiołach, prawdziwe okręty, oswojone smoki, stylowe meble, nowe rośliny oraz stwory. Prócz tego niewątpliwym atutem serwera jest zaawansowana ekonomia, oparta na systemie profesji oraz zamkniętym obiegu pieniądza a także rozbudowany system polityki, pozwalający powoływać do istnienia zarówno wioski i miasta jak i całe państwa. Naszą wizytówką jest dbałość o szczegóły (piękna, ręcznie wykonana mapa oraz realistyczne budowle), spójna wizja świata (fabuła) oraz dbanie o porządek (selekcja graczy).

r8aza9.png

Starożytne węzły magicznej mocy

2lxcftu.png

Broń palna - uzbrojenie na miarę epoki renesansu

219cbqe.png

Starożytne artefakty z minionych czasów

2mg9stz.png

Poprawiony wygląd otoczenia - przyroda cieszy oczy!

261lq20.png

Dopracowany wygląd miast

34ec5mf.png

Ręcznie wykonana, unikalna mapa świata z autorską generacją surowców i roślinności

Dołącz do nas! avernus.pl

289c6wz.png

image.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...