Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

T49 Lajt Tank - 8 tier amerykańskiej linii czołgów lekkich

Juri.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

- tier V: zrebalansowany Chaffee,

- tier VI: T37,
- tier VII: M41 Walker Bulldog,
- tier VIII: T49:

9anLwC0.png

Yue7ePq.jpg

jaPicJi.jpg

lzibhS2.jpg

G81Zhvz.jpg

tDb0kbM.jpg

DvBjfZk.jpg

SftgSbg.jpg

KV-2 w skórze scouta:

HP: 1100
Topowe działo: 152mm Gun-Launcher XM81 (152mm na lajcie... paranoja)
Penetracja: 76/152,4/76 (HE/HEAT/złote HE)
Dmg: 910/700/910
DPM z HEAT: 1825
Czas celowania: 4s
Celność: 0,6
Depresja działa: -10

Obrót kadłuba: 44
hp/t: 24,74
Waga: 22,234 tony
Zasięg widzenia: 400

Źródło: http://www.dom1n.com/newsy/t49-light-tank/

Hmm... Ciekawy lajcik. Mobilny, dobry zasięg widzenia, camo pewnie będzie miał przeciętne, ale najbardziej interesująca jest lufa. Niska penetracja, bardzo długo skupia, celność 0.6, ale Śr. dmg na HE to aż 910... Przypominam, że ten czołg walczy z 6 tierami. Zapewne przeładowywać będzie około 25 sekund, no ale coś za coś. Ma mieć też działo o kalibrze 90mm.

Opublikowano

Do chaffiego dodadzą haubicę i bedzą obrażenia 5 k. Coraz bardziej dziwni

Ten czołg jest jak najbardziej historyczny, jedynie że pociski miał inne (samonaprowadzające).

Przesadzają ;)

Ten czołg raczej będzie dobrze zrebalansowany. Długo ładuje, tragiczna celność, rzadko wchodzi za max. dmg.

Opublikowano

Ten czołg jest jak najbardziej historyczny, jedynie że pociski miał inne (samonaprowadzające).

Ten czołg raczej będzie dobrze zrebalansowany. Długo ładuje, tragiczna celność, rzadko wchodzi za max. dmg.

To tak czy siak po co takie czołgi wprowadzać, lepiej by się silnikiem gry zajęli :D

x4Ctt7j.png

LONG.LIVE.A$AP !

Opublikowano

To tak czy siak po co takie czołgi wprowadzać, lepiej by się silnikiem gry zajęli :D

Ten czołg będzie miał też 90, więc nie ma problemu w grze takim cacuszkiem.

Opublikowano

Przede wszystkim będzie cudownie miażdżył wszelkie Wafle, a na tym nam chyba zależy?

Opublikowano

263 penetracji na złocie <3 .

Jednak działo to tragedia i zapewne będzie nerf.

90mm będzie to samo co tier niżej, zapewne lepsza szybkostrzelność jedynie. Co do 152, to jest dobrze zbalansowany. Może i nawet buff by się przydał :)

Opublikowano

@kYRA. 152mm ma penetracje na goldzie 152,4 :) Jak się zajedzie i walnie dobrze celując to spokojnie wejdzie za 700. Który gold lepszy?

Opublikowano

@kYRA. 152mm ma penetracje na goldzie 152,4 :) Jak się zajedzie i walnie dobrze celując to spokojnie wejdzie za 700. Który gold lepszy?

Tak, ale weź pod uwagę to, że losuje go na Xt. Medów od boku może nie przebić.

Opublikowano

Tak, ale weź pod uwagę to, że losuje go na Xt. Medów od boku może nie przebić.

Ciekawe jakich medów. Zawsze mi się wydawało, że na tym tierze medy mają max 80mm z boku czy tam 90mm, a tu taka niespodzianka, że 150 pene ich nie przebije :O
Opublikowano

Ciekawe jakich medów. Zawsze mi się wydawało, że na tym tierze medy mają max 80mm z boku czy tam 90mm, a tu taka niespodzianka, że 150 pene ich nie przebije :O

Pod kątem z 30-40 stopni nie przebije. W końcu to są heshe.

Opublikowano

Chaffee był (i jest, ale nie będzie) idealnie zbalansowany... Tak, jest to mój ulubiony czołg (do czasu tego Patch'a) Po co go w ogóle ruszali? Słabi gracze grając nim rzucali klawiaturami a dobrzy gracze robili ładne wyniki. Osobiście rzucam tą linie w pizdu i czekam na to: http://www.dom1n.com/newsy/amerykanski-premium-td/

(

"Ogień topi lód, ale woda gasi płomień"

Opublikowano

@misiek2025

Tier wyzej bedziesz mial lepsza wersje chaffeego, takze co za problem zbadac i kupic? Linia bedzie dobra i przyjemna, chyba zaczne ja robic gdy skoncze bc.

Opublikowano

Ja osobiscie szafki nie mam ale czasami spotykam ja jak gram elcem. Ciezki przeciwnik. Zwrotny szybki i spamerskie dzialko... Czołg prawie idea(na)lny.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...