Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Motorowerek :)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej, chcę sprawić sobie jakąś ciekawą maszynkę do jeżdżenia po mieście, mam do wydania 800-1000zł i myślę nad ogarem 200 (bardzo awaryjne z relacji znajomych) i simsonem s51/50, czy macie może swój typ? 

Ew. moge za te kwote kupic jakiś ciekawy komputer do gier, lecz wolałbym coś w stylu takiej maszynki ^^

Opublikowano

za 1k zł to żadnego demona prędkości nie kupisz, a dobrego simsona też będzie ciężko dorwać.

może pomyśl nad komputerem?

x4Ctt7j.png

LONG.LIVE.A$AP !

Opublikowano

Komputer właśnie sprzedaje i będę używał laptopa, nie mam już ochoty grać w gry jedynie co to fifa. A takie majstrowanie i jeżdżenie czymś takim to jednak dobra zabawa :)

Opublikowano

Komputer właśnie sprzedaje i będę używał laptopa, nie mam już ochoty grać w gry jedynie co to fifa. A takie majstrowanie i jeżdżenie czymś takim to jednak dobra zabawa :)

Wiadomo... sam wołałbym motor niż komputer. Nie ma sensu siedzieć i tyć :D

A może warto poczekać i dołożyć?

x4Ctt7j.png

LONG.LIVE.A$AP !

Opublikowano

Na pewno nie kupuj żadnego chińskiego skutera, który nawet biegów nie ma. Żeby nauczyć się jeździć potrzebujesz coś, co ma biegi. S51 chodzą po 1500-2000. Najlepiej do niego dozbierać, bo to bardzo dobry motorower, na którym nauczysz się jeździć, bo ma manualną skrzynię biegów.

Opublikowano

Na pewno nie kupuj żadnego chińskiego skutera, który nawet biegów nie ma. Żeby nauczyć się jeździć potrzebujesz coś, co ma biegi. S51 chodzą po 1500-2000. Najlepiej do niego dozbierać, bo to bardzo dobry motorower, na którym nauczysz się jeździć, bo ma manualną skrzynię biegów.

Wat? Bo nie posiada biegów to jest chiński ? xD

Ciekawe, bo moja była Aprilia sr 50 jakoś nie miała biegów, a przecież chińska nie była *Facepalm*

Zależy co Cię bardziej interesuje, bo jeśli masz zamiar zakupić 50cc to po co Ci biegi skoro maks prędkość to tylko 90/100 km/h?

Opublikowano

Czy ja napisałem, że każdy skuter jest chiński? napisałem, żeby nie brał chińskiego skutera, który rozwali się po 1000 km? Polecam naukę czytania ze zrozumieniem.

masz zamiar zakupić 50cc to po co Ci biegi skoro maks prędkość to tylko 90/100 km/h?

Po co komu biegi *facepalm*. Wsiądzie potem na coś wiekszego i co wtedy? nic. Nic nie będzie umiał, bo wcześniej nie miał biegów.

Opublikowano

Spokojnie umiem jeździć :) ogarniam biegi i jazdę, szukam teraz po prostu czegoś wartego kupna, najbardziej moją uwagę przykuł S51 i Romet 50-TS-1, ale simson stan całkiem okej do poprawek lakierniczych 1200zł romet 500zł do remontu praktycznie, pogadam z tatą i zapytam sie czy będzie skłonny dołożyć mi może trochę pieniędzy do simka jeżeli nie lecimy do pracy ^^.

Możecie podawać jakieś linki z czymś ciekawym najchętniej simson, tacie by się spodobało, że jeżdżę taką samą maszyną jaką on miał za czasów młodości :) Najlepiej NIE enduro 

Opublikowano

Czy ja napisałem, że każdy skuter jest chiński? napisałem, żeby nie brał chińskiego skutera, który rozwali się po 1000 km? Polecam naukę czytania ze zrozumieniem.

Po co komu biegi *facepalm*. Wsiądzie potem na coś wiekszego i co wtedy? nic. Nic nie będzie umiał, bo wcześniej nie miał biegów.

Po to chodzi sie na lekcje Nauki Jazdy, żeby się nauczyć.

@AdriaN1392 pozbieraj jeszcze troche, ponieważ na serio za 1000zł nic specjalnego nie kupisz :x

Opublikowano

Po to chodzi sie na lekcje Nauki Jazdy, żeby się nauczyć.

@AdriaN1392 pozbieraj jeszcze troche, ponieważ na serio za 1000zł nic specjalnego nie kupisz :x

Po co mu teraz nauki, skoro może kupić coś manualnego i jeździć teraz na 50 i potem się jedynie przesiąść na coś szybszego?

Simson s51 byłby tutaj najlepszym rozwiązaniem, 4 biegowa skrzynia biegów, idealna do jazdy, mimo swojej pojemności silnika to jest bardzo zrywny.

Opublikowano

Raczej na nic szybszego nie będę się przesiadał, pojeżdżę nim do 18 potem prawko B i czas się będzie z nim rozstać. :( Ale nie mam zamiaru kupować nic bez biegów, żadnego skutera, po pierwsze wygląd mnie po prostu odrzuca, po drugie radocha z jazdy to jest taka, że naciskasz guziczek maneta w opór i wiatru szum w oczach łzy na liczniku 43 ;_;

Nie kupie nic bez biegów bo nie ma z tego frajdy znalazłem parę fajnych egzemplarzy ale większość +200km od Warszawy, niektóre po 1000-1200zł nie patrzę drożej i coraz większą chrapkę mam na tego simka, jest po prostu świetny :3 

Opublikowano

Hej, chcę sprawić sobie jakąś ciekawą maszynkę do jeżdżenia po mieście, mam do wydania 800-1000zł i myślę nad ogarem 200 (bardzo awaryjne z relacji znajomych) i simsonem s51/50, czy macie może swój typ? 

Ew. moge za te kwote kupic jakiś ciekawy komputer do gier, lecz wolałbym coś w stylu takiej maszynki ^^

Powiem tak :) Jestem fanem motoryzacji , zajmuje się motorowerami i takimi sprzętami ( osobicie naprawiam) - z doświadczenia nie polecam ogara :) Jeździłem na tym sprzęcie i poprostu psuł się ;D Nie wytrzymywał dalekich tras. CO do simka jak najbardziej mogę polecic ale dobrego sima za 2,5 kafla kupic ( ziomek moj kupil teraz ) :) Kolejny sprzęt który mogę polecić i godny polecenia Romet Chart 210 ( 50ccm) - miałem, jeździł moj ojciec i ja - motorek na chodzie 20 lat i dopiero 2 latatemu go sprzedałem gdy mi się totalnie zrypał. Akutalnie mam yamahe rex i kymco agillity 4t ale kymco nie polecam - mimo ,ze nie china to gówno jakich mało :/ prędkosc 60km/h ale pod góre 25km/h w 2 osoboy ;D Yamaszke jak najbardziej polecam mam na skłądzie 2 sztuki i jestem zadowolony ! Miłego zakupu i dobrze przemyśl ! Szerokości i strzałeczka

Nie reklamujemy kanałów YT.

Opublikowano

Powiem tak :) Jestem fanem motoryzacji , zajmuje się motorowerami i takimi sprzętami ( osobicie naprawiam) - z doświadczenia nie polecam ogara :) Jeździłem na tym sprzęcie i poprostu psuł się ;D Nie wytrzymywał dalekich tras. CO do simka jak najbardziej mogę polecic ale dobrego sima za 2,5 kafla kupic ( ziomek moj kupil teraz ) :) Kolejny sprzęt który mogę polecić i godny polecenia Romet Chart 210 ( 50ccm) - miałem, jeździł moj ojciec i ja - motorek na chodzie 20 lat i dopiero 2 latatemu go sprzedałem gdy mi się totalnie zrypał. Akutalnie mam yamahe rex i kymco agillity 4t ale kymco nie polecam - mimo ,ze nie china to gówno jakich mało :/ prędkosc 60km/h ale pod góre 25km/h w 2 osoboy ;D Yamaszke jak najbardziej polecam mam na skłądzie 2 sztuki i jestem zadowolony ! Miłego zakupu i dobrze przemyśl ! Szerokości i strzałeczka

Z ogarami podobnie jest, na drugim biegu nie wjedzie pod żadną większą górkę, sam z doświadczenia wiem, że kiedyś miałem z tym wiele problemów, jest po prostu za słaby. Mogłem go rozpędzić do max 51 km/h. Więcej nie chciał pójść, mimo, że wszystko w silniku było wymienione na nowe :p

Opublikowano

A co będzie lepiej wziąć? Charta 210 czy może Simsona?

Simson... 

x4Ctt7j.png

LONG.LIVE.A$AP !

Opublikowano

Kolega się aż tak zna że nie wie o tym , że skuter też ma biegi - jest to skrzynia automatyczna , a nie "bez biegówka" , czyli N,1,2 . A za 1000zł to polecam skutery od domowych tunerów , zazwyczaj są tanie , lekkie ,szybkie i dobrze wyglądają. U mnie dużo jest chińskich skuterów z włoskim sercem :) a właściciele chcą po 600-800zł , jakbym miał wybierać to pewnie wybrałbym tą opcje. 

Opublikowano

Kolega się aż tak zna że nie wie o tym , że skuter też ma biegi - jest to skrzynia automatyczna , a nie "bez biegówka" , czyli N,1,2 (...) . A za 1000zł to polecam skutery od domowych tunerów , zazwyczaj są tanie , lekkie ,szybkie i dobrze wyglądają. U mnie dużo jest chińskich skuterów z włoskim sercem :) a właściciele chcą po 600-800zł , jakbym miał wybierać to pewnie wybrałbym tą opcje. 

Większość skuterów mają automatyczne skrzynie biegów. Co nie zmienia faktu, że nie opłaca się pakować w skuter.

Opublikowano

A dlaczego nie? Małe spalanie , części tanie , wygoda (jest gdzie schować np. zakupy). Simson pali ok. 3,5L/100km , a skuter 2-2,5l , różnica duża , jak się jeździ po 3000/4000km na sezon.

Opublikowano

Jak lubisz majsterkować to polecam chinola :) Więcej z nim spędzisz czasu w garażu, niż na drodze. Ale jak dojdziesz do wprawy, to naprawde będzie trwałym sprzętem :)
Jeżeli zaś chciałbyś bezawaryjny sprzęt, to wszystko, tylko nie chinol :)

Opublikowano

Moim zdaniem najlepszą opcją jest rower elektryczny ;) z odblokowanym silnikem z górki osiągasz prędkość ok. 100 km/h, a przyśpieszenie ma lepsze niż te tzr'ki rs'ki i inne gówna, serio zastanów się.

Opublikowano

Żeby się nauczyć jeździć trzeba mieć manualna skrzynie? Większych bzdur nigdy nie słyszałem. Jestem instruktorem nauki jazdy m.in kat. A i wiem, że dzieciaczki po 18 nawet lat, które jeżdżą skuterami od 13 roku życia nie potrafią nawet sprzęgła poprawnie wcisnąć a co dopiero zmienić biegu. Także jeśli jesteś gówniarzem kup sobie lepiej zwykły skuter dla dzieci z marketu i najpierw naucz poruszać się po drodze i zachowań w ruchu miejskim żeby nie powodować zagrożenia dla siebie, a przede wszystkim innych.

Spokojnie umiem jeździć :) ogarniam biegi i jazdę, szukam teraz po prostu czegoś wartego kupna, najbardziej moją uwagę przykuł S51 i Romet 50-TS-1, ale simson stan całkiem okej do poprawek lakierniczych 1200zł romet 500zł do remontu praktycznie, pogadam z tatą i zapytam sie czy będzie skłonny dołożyć mi może trochę pieniędzy do simka jeżeli nie lecimy do pracy ^^.

Możecie podawać jakieś linki z czymś ciekawym najchętniej simson, tacie by się spodobało, że jeżdżę taką samą maszyną jaką on miał za czasów młodości :) Najlepiej NIE enduro 

Za 1000zł nic nie kupisz dobrego, ja mam rower droższy w garażu niż Ty posiadasz gotówki na motorower. Serio, zastanów się czy chce Ci się ciągle dopłacać do interesu i się tylko wkurwiać. Wiem coś o tym, bo sam jestem motocyklistą, nigdy ze swoim sprzętem nie miałem problemu, ale rok temu kupiłem bratu Lifana 80ccm, pojechał dwa razy i się bezczelnie spierdolił. Do tej pory stoi i czeka na zbawienie. 

951841430649214321545.png

Day after day.

Opublikowano

Żeby się nauczyć jeździć trzeba mieć manualna skrzynie? Większych bzdur nigdy nie słyszałem. Jestem instruktorem nauki jazdy m.in kat. A i wiem, że dzieciaczki po 18 nawet lat, które jeżdżą skuterami od 13 roku życia nie potrafią nawet sprzęgła poprawnie wcisnąć a co dopiero zmienić biegu. Także jeśli jesteś gówniarzem kup sobie lepiej zwykły skuter dla dzieci z marketu i najpierw naucz poruszać się po drodze i zachowań w ruchu miejskim żeby nie powodować zagrożenia dla siebie, a przede wszystkim innych.

Za 1000zł nic nie kupisz dobrego, ja mam rower droższy w garażu niż Ty posiadasz gotówki na motorower. Serio, zastanów się czy chce Ci się ciągle dopłacać do interesu i się tylko wkurwiać. Wiem coś o tym, bo sam jestem motocyklistą, nigdy ze swoim sprzętem nie miałem problemu, ale rok temu kupiłem bratu Lifana 80ccm, pojechał dwa razy i się bezczelnie spierdolił. Do tej pory stoi i czeka na zbawienie. 

Hmmm. Ja nie muszę nic tutaj kupować. Chyba lepiej jest kupić, co ma biegi i w przyszłości jak wejdziesz na jakaś 125tkę, czy coś większego, to nie musisz już się tego uczyć, tak znasz całą skrzynie biegów ^^

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...