Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dungeon + QUEST by Join "Wzgórze Enderby"

Join

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Dzisiaj zamieszczam paczke z moja autoska mapa(dungeon) + quest do tego dungeona, jest zrobiony pod orki, ale co za problem sobie przerobic regeny itd pod swoj server, wszystko znajduje się w paczcce.

Co znajde w paczcce:

- regeny

- quest

- ServerSide mapy

- ClientSide mapy

Jeżeli użyjecie tego na swoim serverze dajcie znać tutaj w komentarzu, jeżeli bezie sporo takich osób zaczne dodawać więcej podobnych rzeczy od siebie,

Pozdrawiam

Join

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUEST:

quest wzgorze_orkow begin
	state start begin
		when 20089.chat."Wejdź na Wzgórze Orków " begin 
			say_title(mob_name(20089)..":")
			say("Witaj!")
			say("")
			say("JAKIS TAM OPIS WEJSCIA NA DUNGA!")
			say_reward("Chcesz wejść?")
			local join = select("Chcę wejść!", "Rezygnuję.")
				if join == 1 then
					if pc.get_level() < 30 then
						say("Nie masz odpowiedniego poziomu!")
						say("")
					elseif pc.get_gold() < 1000000 then
						say("Nie masz tyle pieniędzy!")
						say("")
					elseif party.get_near_count() < 2 then
						say("Nie masz 2 osobowej grupy!")
						say("")
					elseif not party.is_leader() then
						say("Nie jesteś liderem grupy!")
						say("")
					elseif pc.getqf("duration_wzgorze") > get_time() then
						say("Czas jeszcze nie minął.")
						say("Na Wzgórze można wejść co 12h.")
						say("")
					else
						say("Przeniosę was na wzgórze!")
						say("Powodzenia!")
						pc.change_gold(-1000000)
						say("")
						pc.setqf("wzgorze_orkow", 1)
						pc.setqf("duration_wzgorze", get_time()+60*60*12)
						d.join(220)
					end
				end
		end

when login with pc.get_map_index() == 2200000 and pc.in_dungeon begin
			d.setf("metin", 0)
			d.notice("Aby przejść dalej, musicie zabić wszystkie potwory na tej mapie!")
			d.regen_file("data/dungeon/join_dung_1.txt")
		end

when 656.party_kill with pc.get_map_index() == 2200000 and pc.in_dungeon begin
			d.set_warp_at_eliminate(2, d.get_map_index(), 123488, 29, "data/dungeon/join_dung_2.txt")
		end

when 691.party_kill with pc.get_map_index() == 2200000 and pc.in_dungeon begin
			d.set_warp_at_eliminate(2, d.get_map_index(), 123488, 29, "data/dungeon/join_dung_3.txt")
			d.notice("Znajdź i zniszcz 4 Metiny Duszy! ")
			d.regen_file("data/dungeon/join_dung_3_2.txt")
		end

when 8008.party_kill with pc.get_map_index() == 2200000 and pc.in_dungeon begin
			d.regen_file("data/dungeon/join_dung_3_2.txt")
			d.setf("metin", d.getf("metin")+1)
			if d.getf("metin") == 1 then
				d.notice("Pierwszy metin został zniszczony!")
			elseif d.getf("metin") == 2 then
				d.notice("Drugi metin został zniszczony!")
			elseif d.getf("metin") == 3 then
				d.notice("Trzeci metin został zniszczony!")
			elseif d.getf("metin") == 4 then
				d.notice("Czwarty metin został zniszczony!")
				d.regen_file("data/dungeon/join_dung_4.txt")
			end
		end

when 692.party_kill with pc.get_map_index() == 2200000 and pc.in_dungeon begin
			d.set_warp_at_eliminate(2, d.get_map_index(), 123488, 29, "data/dungeon/join_dung_5.txt")
		end

when 693.party_kill with pc.get_map_index() == 2200000 and pc.in_dungeon begin
			notice_all("[Kanał "..pc.get_channel_id().."] ~~ Grupa gracza "..pc.get_name().." pokonała Odrodzonego Wodza Orków! ")
			d.notice("Za 30 sekund zostaniecie wylogowani.")
			timer("exit", 30)
		end

when exit.timer begin
			d.exit_all() 
		end
	end
end

Skan:

https://www.virustotal.com/pl/file/d28cd7bcb9d8ce8a7934e4f18cad5faf216c9bf22b047b638473acebd3266bcc/analysis/1406423060/
DL:

https://mega.co.nz/#!1YVGyLRK!34b6OJe5u5yXkYxY1jYVdQsgRqzCH3a8rjn6vNM2a5k

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

SCR mapy:

3166914064237091005302.jpg

@Edit Jak wstane z rana dodam SS'y z gry, bo ta minimapa wyglada beznadziejnie i jakość do dupy, w grze mapa się prezentuje dużo lepiej

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------.

HEJT ON!

Opublikowano

Wszystko fajnie ale chyba każdy potrafi zrobić prostą mapke i quest pod dungeon ale i tak dobrze jak na amatora

oo super, czekamy na Twoją. :>

@top. dzięki, dasz rade dać questa w temat w spoiler?

Opublikowano

Wszystko fajnie ale chyba każdy potrafi zrobić prostą mapke i quest pod dungeon ale i tak dobrze jak na amatora

Ha meca, czy @nazwa jak wolisz. Czemu na 2 konta korzystasz?

I od nie dawana wszystkie rozumy z dzialu Metin2 pozjadales, od kiedy "wszystkie bugi z source naprawiles". xD:D

@top

Bardzo fajnie, ze cos udostepniasz swojego i nie jest to zadne gowno z innego forum. :)

Opublikowano

Mapa dobrze wykonana, tylko szkoda, że taka mała.

Moim zdaniem dungeon powinien być większy.

KONIEC

-----------------------------------------

2013-08-15

Opublikowano

amator? robie mapy 1,5 roku, a ta mapa wygląda jak wygląda bo jest 1x1 i jest robiona godzinke, dla ludzi na MPC którzy chcą mieć coś nowego na serwerze a tego najzwyczajniej w świecie nie potrafią zrobić(czytaj 95% MPC ;)) Może niedługo udosepnie coś większego i lepszego.

oo super, czekamy na Twoją. :>

@top. dzięki, dasz rade dać questa w temat w spoiler?

Dodane ;)

Hejt On.

Wiedz że Hejtuje

.

Ss z gry dostaniemy?

+Nie podpisuj się jako Join tylko jak zawsze jako

Adiros

Jest napsiane w teamcie, że jak wstane to dam ssy z gry

Mapa dobrze wykonana, tylko szkoda, że taka mała.

Moim zdaniem dungeon powinien być większy.

Mam ostatnio robiony dungeon 8x8, ale jest to sama mapa, może zabiore się za napsianie questa do niej, trochę czasu zajmie ale cóż i go tutaj wam udostępnie, co wy na to? :p

80uKO1t.jpg

zfWvzeH.jpg

Opublikowano

Wejście na dungeon w 8-osobowym party == spam d.notice + ogromny regen.

+ po co setujesz flage metin na 0, skoro dungeon flagi resetują się po wyjściu z dungeona? :P

I polecam zamiast wpisywać na sztywno ID npc to: 

say_title(mob_name(npc.get_race())..":")
Opublikowano

Quest jak i mapa fajne tym bardziej że zrobiłeś to sam i to się ceni, pewnie coś edytuje w tym quescie i wgram do siebie na serwa :D.
Oczywiście like ;p

Opublikowano

Za godzine wracam i dodam ss z gry , a co do @capek1234k zbroji nie potrafie robic, a bronie 1 robie caly dzien= set tydzien :P dopiero sie ucze

chyba mpc sie zjebalo i nie moge dodac ssow jako img

macie linki:

http://clip2net.com/s/iBVfdG

http://clip2net.com/s/iBVf4H

http://clip2net.com/s/iBVesT

http://clip2net.com/s/iBVe42

http://clip2net.com/s/iBVdXs

Jeśli komuś się chce to może wejść na ten link kliknac prawym na obrazek "kopiuj adres obrazka" i tutaj jest wstawic, jakod odrazu widoczne ssy, mi mpc nie chce zaladowac posta....

Opublikowano

amator? robie mapy 1,5 roku, a ta mapa wygląda jak wygląda bo jest 1x1 i jest robiona godzinke, dla ludzi na MPC którzy chcą mieć coś nowego na serwerze a tego najzwyczajniej w świecie nie potrafią zrobić(czytaj 95% MPC ;)) Może niedługo udosepnie coś większego i lepszego.

Dodane ;)

Jest napsiane w teamcie, że jak wstane to dam ssy z gry

Mam ostatnio robiony dungeon 8x8, ale jest to sama mapa, może zabiore się za napsianie questa do niej, trochę czasu zajmie ale cóż i go tutaj wam udostępnie, co wy na to? :P

2017814064532121005302.jpg

9528714064532121005302.jpg

Jak na 1.5 roku śmiało można nazwać cię amatorem po tej mapie 8x8 i 1x1 ;) co do mapki zła nie jest lecz jak dla mnie zbyt prosta ale mimo tego lajk za chęci i życzę powodzenia w tworzeniu kolejnych porządniejszych map bo jak na razie te może zrobić każdy kto otworzy L3DT bo to nic takiego prócz kółek xD

Opublikowano

Join w jakim programie robisz bronie?? i mapki bo bym sie po uczyl robic :)3

Join w jakim programie robisz bronie?? i mapki bo bym sie po uczyl robic :)3

Wątpie żeby Adiros robił bronie , gdyby się bawił w 3d by zapewnie nie szukał grafika 3d

xxx

Opublikowano

@Endymion_

@Join

Quest z plików reventialia. Dokładnie "wiezaOrkow". Lekko zmodyfikowany pod tą mapę. Mapka może uwierzę, że jest Twoja bo nigdy nie widziałem jej. Ale quest żywcem ściągnięty + klient ascarial/revential. (stwierdzam po ikonce itemshopu).

Ogólnie neutral. Wszystko jest dla ludzi :)

1EPZ6G.gif

Opublikowano

@Endymion_

@Join

Quest z plików reventialia. Dokładnie "wiezaOrkow". Lekko zmodyfikowany pod tą mapę. Mapka może uwierzę, że jest Twoja bo nigdy nie widziałem jej. Ale quest żywcem ściągnięty + klient ascarial/revential. (stwierdzam po ikonce itemshopu).

heh.

Nawet nie zauważyłem tej ikonki.

Jeżeli Adiros (Join) trzyma z Endymionem wiadomo że mają bardzo podobne pliki / rzeczy.

Nie dziwi mnie to gdyż za pewnie quest pisał Endymion a Ciura go tylko edytował troszkę przerabiając.

Ale to są tylko moje przypuszczenia.

Adi mogę wrzucić mapy z PompaMT2?

xxx

Opublikowano

@Endymion_

@Join

HAHAHA, to jest przerobiona komnata pajaka od endymiona, ale spoko ;)) Lepiej pierdolic jak sie nie zna.

Co do klienta ascariala to wejdz sobie w metin2media i poszukaj servera Toranium i juz bedziesz wiedzial. (y)

Wątpie żeby Adiros robił bronie , gdyby się bawił w 3d by zapewnie nie szukał grafika 3d

Robie robie, ale 1 bron robie np caly dzien zeby jakos fajnie wygladala, nie mam do tego super talentu zeby robic to w chwile, a na caly set szkdoa mi 7dni stad szukam grafika :)

Skądś znam tego questa... Ciekawe skąd.  B)

Magic :D

heh.

Nawet nie zauważyłem tej ikonki.

Jeżeli Adiros (Join) trzyma z Endymionem wiadomo że mają bardzo podobne pliki / rzeczy.

Nie dziwi mnie to gdyż za pewnie quest pisał Endymion a Ciura go tylko edytował troszkę przerabiając.

Ale to są tylko moje przypuszczenia.

Adi mogę wrzucić mapy z PompaMT2?

@.A.s.e.k.

Nadala się trzymamy z Endymionem, wkoncu chodzimy do tego samego technikum i mieszkamy blisko siebie ;))

Co do questa, tak jest to tylko przerobiony, bo tego dunga i tak bym inaczej nie napisał... ucząc się pisać questy zawsze patrze na to jak endymion to robi, bo jest w tym dobry, a na dobrych trzeba się wzorować tyle w temacie :)

AA i jakie mapy? z pompy? jak chcesz to dawaj mi to nie przeszkadza :P

Jak na 1.5 roku śmiało można nazwać cię amatorem po tej mapie 8x8 i 1x1 ;) co do mapki zła nie jest lecz jak dla mnie zbyt prosta ale mimo tego lajk za chęci i życzę powodzenia w tworzeniu kolejnych porządniejszych map bo jak na razie te może zrobić każdy kto otworzy L3DT bo to nic takiego prócz kółek xD

chłopie ja ta mape z tematu robiłem 15min, za darmo nei tam czegoś super zajebistego na co poswiece 20h, a ta mape z wyspami może 40min....
Opublikowano

Chyba pierwszy raz widzę taki zapis. Szansa 1 na X, że warunek zostanie spełniony? Zakresy to norma, ale sztywne przypisanie to coś nowego. Quest bardzo "prymitywny", mapa prosta - spełnia warunki MPC. :P

Natomiast ciekawie wygląda ta mapka 8x8, lecz nie wiem, czy chciałoby mi się pisać pod to dunga. Mam na myśli to, że zadania na platformach by się powtarzały, a tego nie lubię.

Powodzenia przy kolejnych mapkach/dungach.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...