Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Poradnik] Dayz - co i jak?

Gość irqize

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jako że wiele osób poszukuje podstawowych informacji na temat gry DayZ Standalone, to założyłem poradnik w którym odpowiem na podstawowe pytania.

DayZ Standalone - gra osadzona w postapokaliptycznym i postsowieckim świecie, na terenie 225km2, wydana przez czeskie studio Bohemia Interactive. Cel jest prosty - przetrwanie.

Pytania & Odpowiedzi

P: Ile kosztuje DayZ?

O: Aktualnie jest to 23,99€ (około 102zł).

P: Czy kiedyś będzie tańsze?

O: Tak, ale tylko w krótkich okresach Wyprzedaży Steam'owych. Gra, gdy zostanie już ukończona będzie kosztowała prawdopodobnie ok. 30€.

P: Gdzie mogę ją kupić?

O: Wyłącznie na Steam'ie, można jeszcze zakupić w formie Steam Giftu na Allegro, ale osczędzając kilka PLN, można zostać oszukanym. Można ją znaleźć pod tym linkiem - http://store.steampowered.com/app/221100/.

P: Jeżeli kupię ją teraz, to czy dostanę pełną wersję?

O: Tak.

P: Czy można ją dostać za darmo.

O: Nie, jeśli natrafiłeś na taką ofertę, to jest prawdopodobnie oszustwo.

P: Czym się rożni DayZ Standalone od DayZ Mod'a?

O: DayZ SA jest nową, samodzielną grą, jeszcze w fazie Alpha. Mod jest już o wiele mniej rozwijany (przynajmniej jego pierwotna wersja) i wymaga do działania Army II i Army II : OA.

P: Czy gra jest rozwijana?

O: Tak, aktualizacje wychodzą co kilka, kilkanaście dni.

P: Gdzie mogę sprawdzać co się dzieje w świecie gry?

O: Na oficjanlnej stronie (http://dayz.com), lub na blogach rozwijanych przez fanów (np. http://dayz.pl).

P: Co lepiej kupić Arme II i Arme II : OA (żeby grać w DayZ Moda) czy DayZ Standalone?

O: To pytanie jest bardzo subiektywne, ale ja uważam, że bardziej świetlaną przyszłość czeka DayZ SA, ponieważ chociaż aktualnie jest może jest bardziej zabugowana, to twórcy nad nią pracują o wiele bardziej, niż wolontariusze od moda  :) .

Dziękuję, za poświęcenie czasu na przeczytania. Wszelkie uwagi, pomysły proszę pisać w komentarzach.

Opublikowano

Mod jest już nierozwijany (przynajmniej jego pierwotna wersja)

Nieprawda ;) Jest nadal rozwijany. Parę tygodni temu nawet wyszła nowa aktualizacja. ;p

Opublikowano

Nieprawda ;) Jest nadal rozwijany. Parę tygodni temu nawet wyszła nowa aktualizacja. ;p

Wyszła?

Ale chyba do epocha -.-

DayZ Mod ma wersję 1.8.1 prawie roku

@Szaki22 Poprawione   :)

Tamta informacja była poprawna

ExMod CA -> ban za nic na koncie Pba

76561198030011137.png

Opublikowano

Mod jest nadal rozwijany. Tylko przez inna osobe... Zreszta na oficjalnym forum DayZ masz napisany watek o nowej aktualizacji.

Opublikowano

Tak, wątek o aktualizacji, który został napisany w maju, a do tej pory nie ma nic.

Mod miał być rozwijany, ale od roku nie było update

76561198030011137.png

Opublikowano

Jak od roku nie ma aktualizacji? Miesiac temu gralem podziwiajac nowe lokacje. ;)

Opublikowano

Aktualna wersja DayZ weszła przed listopadem 2013.

Jeśli mi nie wierzysz to zobacz sobie filmiki opisujące zmiany w aktualnej wersji i popatrz kiedy zostały dodane :)

76561198030011137.png

Opublikowano

@Pba47

Ehh... widzę że nigdy nie dojdziemy do porozumienia, a więc tak najnowsza aktualizacja wyszła 20 maja. Po tygodniu grałem na niej na polskim serwerze G4G i zwiedzałem nowe lokacje min. Nowe osiedle w Czarnogórsku, zniszczony samolot w krasnostavie. Więc jakim cudem to wszystko się tam znalazło? Mógłbym udostępnić ci link, ale podawanie linków do innych for jest zabronione. :P W każdym razie mój angielski jest nie najlepszy, ale w tym filmiku masz wszystko wytłumaczone. ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...