Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Feminizm

†

Rekomendowane odpowiedzi

Bywalec
Opublikowano

Feminizm (łac. femina ‘kobieta’) – ideologia, kierunek polityczny i ruch społeczny związany z równouprawnieniem kobiet. Istnieje wiele nurtów feminizmu, odróżniających się stanowiskami w takich kwestiach jak np. prawa kobiet i płeć kulturowa.

153081406411592775625.png

Symbol Women Power, używany przez niektóre feministki od lat sześćdziesiątych XX wieku

Co myślicie o kobietach, które reprezentują feminizm?

BARDZO PROSZĘ O ZACHOWANIE KULTURY W TEMACIE. KAŻDY WULGARNY POST BĘDZIE ZGŁASZANY.

Opublikowano

Feminizm kończy się wtedy, kiedy trzeba wnieść pralkę na 3 piętro. ;-)

Opublikowano

Ja jestem zdania ze równouprawnienie to jeden wielki s**t. Kazdy ma w swoim zyciu jakas role spoleczna, a nie widzi mi sie zeby kobieta pracowala w kopalni albo wykonywala prace których po prostu nie moze wykonać ze wzgledu na sprawy ze tak powiem natury genetycznej. Tak to już jest ze kobiety sa od mezczyzn slabsze fizycznie wiec nie widze rowniez powodu dla ktorego mialyby prawo wykonywac prace fizyczne takie jak u mezczyzn. Sa one natomiast obdarzone wieksza czuloscia emocjonalna dlatego kobieta jako psycholog? super sprawa, o wiele lepsza niz mezczyzna oczywiscie nikogo nie dyskriminuje, mowie po prostu o tym ze dla pewnych plci sa odpowiednie pewne prace

A co do kobiet ktore mowia ze faceci sa dla nich nie mili  z jakichs blahych powodowi tak dalej, to po prostu je ignorujcie bo to sa suki ktore nigdy nie zostaly wyruchane i przez to im sie w dupie poprzerwracalo chociaz chyba tego pisac nie powinienem lol

PS: Ostatnio na youtubie jest drama utworzona przez jutuberke o jakims takim niku bunny kał czy cos takiego i ona sie wlasnie odnosila do tego jak mezczyzni traktuja kobiety i o tym ze kobiety sa dyskryminowane, wywiazala sie z tego ciekawa akcja bo nawet gimper sie w ciekawy sposob do tego odniosl i tam tez sie sporo mowi o kobietach i mezczyznach, jest tez sporo o dyskrimnacji

TDJIuac.png

XDD

Opublikowano

Uwaga: Ten post zawiera dużą dawkę nietolerancji i szyderstwa.

Chętnie bym zobaczył ich jak płoną w piekle.

#top

Według mnie kobiety które reprezentują feminizm są chore psychicznie i u każdej kobiety która ma 21 lat powinno być obowiązkowe badanie(takie jak komisja wojskowa u facetów) które sprawdzałoby czy kobieta jest feministką. Zależnie od rezultatu kobieta albo szła by po prostu do domu albo dostałaby skierowanie na leczenie psychiatryczne. Z drugiej strony gdyby było równouprawnienie to skorzystałbym z okazji i złamałbym wszystkie obecne "dżentelmeńskie zakazy" wobec kobiet(oczywiście wobec feministek)

Opublikowano

Uważam, że każdy powinien się spełniać w tym zawodzie i roli społecznej, w której czuje się najlepiej. 

Opublikowano

Wywalczyly prawa do glosowania, szacunek, takie same prawa kobietom. Teraz są niepotrzebne :v

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

Feminizm w sumie jest już teraz niepotrzebny. Mogę studiować, mam prawo głosu i mogę spełniać się w takim zawodzie i roli życiowej jakiej chcę. Bzdurne prawa typu "chodzenie bez biustonoszy" są zbędne, wiadomo jeśli kobieta nie lubi nosić biustonosza to go nie będzie nosić, więc jakichś gównianych uprawnień do chodzenia bez koszulki nie trzeba. Strata pieniędzy

Opublikowano

1. Olewaj zdrowie, roztyj się, miej małe cycki i płaski tyłek.

2. Faceci nie chcą z Tobą być.

3. Faceci nie chcą z Tobą uprawiać seksu.

4. Zostań feministką.

5. Krzycz, żeby faceci przestali Cię gwałcić.

6. Profit ;)

Głupie idiotki z desperacji poszukują poklasku bo rodzice ich nie kochali i ludzie śmiali się z nich w szkołach..

Pewnie, że są różnice, ja nie mogę być sekretarką i nie wypne dupy szefowi za 5 kafli miesięcznie w wieku 18 lat mimo braku jakiegokolwiek doświadczenia i wiedzy, a kobieta może. (Chyba, że pracowałbym dla Biedronia  :D)

Nie zostanę milionerem jak np. Kim za sam tyłek, nawet jak jest naprawdę z*******y.  :unsure:

Jak kobieta uderzy mezczyzne za cokolwiek to jest dobrze.

Jak mezczyzna uderzy kobiete za zdrade, chociazby lekko z liscia to jest zimnym skurwielem i powinien zdychać w opinii publicznej.

Kobiety maja nizsze normy jesli chodzi o wymagania chociazby do zawodu policjanta.

To, że zmniejszycie normy nie znaczy, że przestępcy będą słabiej lać w mordę.

Opublikowano

Dzisiejsze feministki to tylko cyrk na pokaz. Nie wiem co napędza gówno w ich głowach xD

Opublikowano

Krzyżu feminizm walczył o równouprawnienie kiedy jeszcze nawet naszych dziadków nie było na świecie. Teraz feministki ujebały sobie że mężczyzn trzeba wyeliminować (j**** logikę i prawa natury) i doprowadzić do dominacji kobiet nad wszystkim.

Opublikowano

Krzyżu feminizm walczył o równouprawnienie kiedy jeszcze nawet naszych dziadków nie było na świecie. Teraz feministki ujebały sobie że mężczyzn trzeba wyeliminować (j**** logikę i prawa natury) i doprowadzić do dominacji kobiet nad wszystkim.

Laski walczą o parytety, czemu żadna nie pracuje na budowie albo w kopalni haha.

Opublikowano

Laski walczą o parytety, czemu żadna nie pracuje na budowie albo w kopalni haha.

Bo taka praca to już dyskryminacja, "równouprawnienie" tyczy się tylko stanowisk kierowniczych xD

Opublikowano

#hejtmode

Ogólnie to tak, baby do ogarniania domu, a mężczyźni do zarabiania na rodzinę. Czyli mop, patelnie teflonowe i te sprawy :)

Opublikowano

#hejtmode

Ogólnie to tak, baby do ogarniania domu, a mężczyźni do zarabiania na rodzinę. Czyli mop, patelnie teflonowe i te sprawy :)

W tych czasach jak ktoś ma trójkę dzieci to taki plan na pewno nie wypali. Teraz wiadomo ile się zarabia (nie chce wkraczać w sprawy polityki i obrażać tego samego typa po raz kolejny, bo to się robi nudne). To nie jest to co kiedyś, że robotnik z jednej pensji może utrzymać pięcioro dzieci. Kobieta też musi pracować aby faceta odciążyć. Jednak to co robią feministki w tym temacie to jest paranoja. Takie jest moje zdanie.  :rolleyes:

Opublikowano

Śmieje się z nich.One nie chcą równouprawnienia tylko przywilejów mężczyzn.A najbardziej rozwalają mnie te, co biegają z gołymi cyckami i robią jakieś demonstracje.

Bywalec
Opublikowano

Co myślicie o takim typie rodziny?

Żona w pracy, zarabiająca na dom, utrzymanie rodziny, a mąż, który wykonuje obowiązki domowe, zajmuje się dziećmi itp?

Opublikowano

Żona w pracy, zarabiająca na dom, utrzymanie rodziny, a mąż, który wykonuje obowiązki domowe, zajmuje się dziećmi itp?

Chyba musiałaby być jakimś lekarzem albo inżynierem, żeby utrzymać 3 osoby.Jeżeli jakaś kobieta woli iść na 8 godzin do nudnej roboty zamiast zajac się swoim dzieckiem i domem, to nie wiem po co decydowałą się na założenie rodziny.Kobiety są bardziej cierpliwe i opiekuńcze od męzczyzn.

Opublikowano

powiem tak: jaranie sie kobietami to pedalstwo, a feminizm to ciota i c**j XDDD

w sumie nic nie mam do feministek, do momentu gdy feminizm to nie walka o jakies bzdety, albo gdy feminizmem nazywamy naginanie prawa na korzysc kobiet, ktore bylo takie samo dla obu plci

Opublikowano

Jakby dobrze zarabiała i miałbym dostęp do kaski to chętnie bym na to poszedł. Ugotować obiad i posprzątać w domu to jakieś 2h  roboty max a zajmować się własnymi dziećmi to też żadna praca, czysta satysfakcja. Poza tym kiedyś pójdą do przedszkola/szkoły więc pół dnia wolnego hehe.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...