Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

2 w 1 maly problem z zebami

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam problem i pytanie.Dzisiaj sobie chrupalem zboże i chyba klos mi wbil sie daleko w dziasle gdzies kolo ostatniego zeba na dole.I probowalem go wyciagnac po wielu próbach wziąłem śrubokręt płaski umyłem go w paście dokładnie i jak by podwazyłem ten klos i chyba wylecial on troche i wyplukalem woda i pewnie splyna ale sam nie wiem zdaje sie ,ze dalej mam moze zludzenie mam takie a moze jeszcze mam cos jeszcze sprawdze te i pytanie brzmi czy nawet jak bym mial czy to by sie jakos rozpuscilo albo wyplynelo kiedys tam sobie chyba lekkie podraznienie mam przez ten klos albo podczas wyciagania podrazonilem nie wiem.Mi sie wydaje ,ze jezeli to po klosie i sie zagoi wszystko to znaczy ,ze wszystko w porzadku .Mialem keidys paznokcia wrastajacego w skore u nogi i nie goil mi sie 2 miesiace i mi lekarz usuna i od razu sie zagoilo wiec mysle ,ze z tym tak samo bedzie.Dobra drugie pytanie rano czyscilem zeby nicia dentystyczna i pekla mi ona i utkwila w szczelinie cos tam ciagale za resztki i urwaly sie one i jak sadzicie samo wyjdzie to po czasie albo jak????

Z gory dzieki za pomoc.

1373701876-U969346.jpg

Opublikowano

Dzisiaj sobie chrupalem zboże i chyba klos mi wbil sie daleko w dziasle gdzies kolo ostatniego zeba na dole.I probowalem go wyciagnac po wielu próbach wziąłem śrubokręt płaski umyłem go w paście dokładnie i jak by podwazyłem ten klos i chyba wylecial on troche i wyplukalem woda i pewnie splyna ale sam nie wiem zdaje sie ,ze dalej mam moze zludzenie mam takie a moze jeszcze mam cos jeszcze sprawdze te i pytanie brzmi czy nawet jak bym mial czy to by sie jakos rozpuscilo albo wyplynelo kiedys tam sobie chyba lekkie podraznienie mam przez ten klos albo podczas wyciagania podrazonilem nie wiem.Mi sie wydaje ,ze jezeli to po klosie i sie zagoi wszystko to znaczy ,ze wszystko w porzadku 

Polecam odwiedzić stomatologa. Lepiej, żeby zobaczył to ktoś, kto się zna na rzeczy. Jednak przemilcz fragment o śrubokręcie. Z pewnością uzyskasz pomoc i ewentualne leki na zapalenie jamy ustnej. :)

Opublikowano

Lepiej idź sprawdź u fachowca... Jeszcze Ci się zrobi stan zapalny, ropa, czy coś i będzie dopiero strach. Co do przemycia pastą do zębów śrubokrętu... Wpierw mogłeś wodą utlenioną/spirytusem, gorącą wodą - przynajmniej, aby chwilę "odparzyło się" i dopiero pastą do zębów ;p

Opublikowano

Powinieneś udać się do fachowca - mechanika on ma odpowiednie narzędzia bo sądzę, że sam śrubokręt nie wystarczy.

@AntyWarn

Lepiej idź to stomatologa to może być groźne.

Opublikowano

Dobra dałem rade z tą nitką po prostu nową nitką wpychałem przez siłe kilka razy urwałem ale potem poszło jakoś.

w zyciu bym nie wpadła na pomysł, zeby śrubokrętem w zębach grzebać xD

Innej opcji nie było.To miałem w ostatnim dolnym zębie nie wiem który nawet to jest nie liczyłem a ten kłos to strasznie cięki był i jak mówiłem trudny dostęp był do tego nic nie widać nawet przy lusterku to tylko i wyłącznie można było czymś ciękim to wydostać.A śrubokręt był cięki i długi to dobra widoczność do pracy była. ;D Jakoś trzeba myśleć i radzić sobie.Jak miałem wcześniej wbitego tego kłosa to lekko dziąsło mi się podrażniło od niego to tylko czekam aż się wygoi miałem z pół roku temu problem z dziąsłami to mam jeszcze jakieś maście wszelakie i używam je.

1373701876-U969346.jpg

Admin Cienia
Opublikowano

Jak już to nie śrubokrętem tylko odkarzoną pencetą ;p

Astra G 2.0 Turbo 247KM 351NM

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...