Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Szukam informatyka - Jest tu ktoś taki?

pawelus19999

Pytanie

Opublikowano

Cześć szukam osoby która zdoła mi pomóc .

Wyskakuje mi kilka  BŁĘDÓW , robiłem już sporo tematów na ten temat i nie otrzymałem jak dotąd rozwiązania. 

Liczę na to ze mi pomożecie   , byłbym strasznie wdzięczny  :)

Ps. Chciałbym byś cie mi mówili przez skeypa co mam robić (widzielibyscie co mi wyskakuje jaki błąd , powiedzieć co mam zrobić , co robie zle )  

To jeden z błedów który mi się pokazuje odrazu po uruchomieniu komputera : post-669081-0-03422700-1406405117_thumb.png 

Piszcie kiedy macie czas by mi pomoc (dostosóje sie dowas ) 

LICZE NA WASZĄ POMOC . 

12 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@NiemaSkilla

Taa, moze od razu niech formatuje?

@topic

Od kiedy masz ten problem? Przypomnij sobie mniej wiecej od kiedy i zreinstaluj lub odinstaluj wszystkie programy ktore zainstalowales tuz przed tym, jak przestalo dzialac, i potem... jak reinstall ich nie pomoze, to odinstaluj. Upewnij sie, ze masz zainstalowane wszystkie uaktualnienia (patche) systemu i programow systemowych...

Jesli to nie pomoze sciagnij program HDTune i sprawdz dysk w poszukiwaniu bad sectorow (zakladka error escan) i jesli jakies zostana znalezione, to bedzie trzeba to naprawic (nie bede sie rozpisywal teraz, jak sie okaze ze sa to przejdziemy na PW)

Czy w czasie troche przed pojawieniem sie bledu wymieniales, przekladales lub cokolwiek z koscmi RAMu robiles?

Generalnie duzo jest mozliwosci, podalem te najczestsze, i trzeba powoli eliminowac mozliwosci...

To na 80% nie jest wina dysku ani ramu, lepiej zrobić logi OTL/FRST i zobaczyć co w systemie siedzi.

@top

Wykonaj obowiązkowe logi Poradnik dot. logów.

Opublikowano

mi się wydaje że podczas uruchamiania masz włączone jakieś niepotrzebne żrące troche ramu programy którym brakuje plików.Widzę że korzystasz z laptopa więc na pewno to jakiś program niepotrzebny. START/WYSZUKAJ: MSCONFIG / URUCHAMIANIE i odznacz to co musisz.Jeśli możesz podaj SS'a

Kolego to nie jest LAPTOP , tylko PC ...

Opublikowano

@pysio2013

Nie mieszkam w PL od dluzszego czasu, ale jesli sie orientuje, to tego typu slowa sa "obojetnie gramatyczne", to znaczy, ze mozna je pisac ortograficznie jak sie chce, to znaczy przez ch, ó, h, u .... oczywiscie, ze inne zasady obowiazuje, ale ortograficzne juz nie... i mysle, ze przez te kilka lat to sie nie zmienilo ...

Moje posty:  100 200 300 400 500 600 700 800 900 1000 1100 1200 1300 1400 1500 1600 1700 1800 1900 2000

Opublikowano

mi się wydaje że podczas uruchamiania masz włączone jakieś niepotrzebne żrące troche ramu programy którym brakuje plików.Widzę że korzystasz z laptopa więc na pewno to jakiś program niepotrzebny. START/WYSZUKAJ: MSCONFIG / URUCHAMIANIE i odznacz to co musisz.Jeśli możesz podaj SS'a

Opublikowano

Uruchom w trybie awaryjnym,przywróć system i napraw komputer przez płytkę win 7

Mam 2 płytki ale to raczej są sterowniki  (na skeypie moge C i pokazać) 

To na 80% nie jest wina dysku ani ramu, lepiej zrobić logi OTL/FRST i zobaczyć co w systemie siedzi.

@top

Wykonaj obowiązkowe logi Poradnik dot. logów.

Tez  podzielam Twoje zdanie kolego ,   kompa mam +/- 8 miesięcy  tak jak mi go przywiezli tak został nic nie grzebałem w  środku , wiec kości ram odpadają ...

Kolego byłbym Ci wdzięczny  gdybyś Mi przez skeypa mówił co mam robić (wiem ze tu Mi podałeś poradnik ale ja tak nie wiele rozumiem chciałbym abyś  mi to wytłumaczył  , napisz kiedy mógł byś  Mi  pomoc .  

Opublikowano

@NiemaSkilla

Taa, moze od razu niech formatuje?

@topic

Od kiedy masz ten problem? Przypomnij sobie mniej wiecej od kiedy i zreinstaluj lub odinstaluj wszystkie programy ktore zainstalowales tuz przed tym, jak przestalo dzialac, i potem... jak reinstall ich nie pomoze, to odinstaluj. Upewnij sie, ze masz zainstalowane wszystkie uaktualnienia (patche) systemu i programow systemowych...

Jesli to nie pomoze sciagnij program HDTune i sprawdz dysk w poszukiwaniu bad sectorow (zakladka error escan) i jesli jakies zostana znalezione, to bedzie trzeba to naprawic (nie bede sie rozpisywal teraz, jak sie okaze ze sa to przejdziemy na PW)

Czy w czasie troche przed pojawieniem sie bledu wymieniales, przekladales lub cokolwiek z koscmi RAMu robiles?

Generalnie duzo jest mozliwosci, podalem te najczestsze, i trzeba powoli eliminowac mozliwosci...

Moje posty:  100 200 300 400 500 600 700 800 900 1000 1100 1200 1300 1400 1500 1600 1700 1800 1900 2000

Opublikowano

@NietypowyLogin

Po h*j mu format

naucz sie pisać  bo nie umiesz nawet pisać wulgaryzmów 

tak jak tutaj piszę kolega zaznacz ukryj od microsoftu a resztę które nie potrzebujesz to oznacz tam piszą od czego akurat 

http://nsis.sourceforge.net/Why_do_I_get_NSIS_Error

tutaj masz co powoduje te problemy 

Opublikowano

Ten problem nie dt. metina.

Przenoszę do komputerów / Rockets

¯\_(ツ)_/¯

WROCISZZLAKIEM.gif

HISTORIA SPRZETU

eHealth e-cigarette -> ego ce3 -> ego ce4 -> ego ce5 ->Provog Yago ->Evod MT3 ->KangerTech Protank3 -> Glassomizer BVC -> Glassomizer BVC [2x] -> KangerTech T3S -> ASPIRE CE5 BVC -> Vision Spinner I -> Vision Spinner II -> Mild Master -> Eleaf iStick 20w -> GS Air -> V-Spot -> Anyvape VMW SubOhm -> Smok VCT -> Mutation xv2 -> Evic VTC Mini -> UD Hunter -> Goblin Mini RTA -> Cuboid 200w -> Limitless RDTA

Opublikowano

naucz sie pisać  bo nie umiesz nawet pisać wulgaryzmów 

tak jak tutaj piszę kolega zaznacz ukryj od microsoftu a resztę które nie potrzebujesz to oznacz tam piszą od czego akurat 

http://nsis.sourceforge.net/Why_do_I_get_NSIS_Error

tutaj masz co powoduje te problemy 

A co tam! niech wszystko wyłączy! zaszalejmy! k***a... jak nie potraficie pomóc to nie piszcie tak głupich postów, moje oczy przez was krwawią.

@pawelus19999

odpisz na pw.

Opublikowano

@NiemaSkilla

To samo mozna powiedziec o twojej propozycji... bo to co zaproponowales to nie jest rozwiazanie, bo watpie zeby to nawet pomoglo w tym, a na pewno nie jest wygodne i w przypadku kolejnego takiego problemu w przyszlosci nic mu nie da to rozwiazanie...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...