Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Komputer się nie włącza i nic nie działa

MisterSoowa

Pytanie

Opublikowano

Witam,

Pisze na fonie wiec przepraszam za pisownie. 2h temu korzystalem z komputera, wszystko normalnie, i nagle trach, komputer sie zawiesza i tylko restart. Przy wlaczaniu sie nie ma charakterystycznego dzwieku, dioda na monitorze tylko miga na niebiesko, czyli jest sygnal do peceta. Wiatraczki dzialaja, ale tak jakby w stanie "uspienia" - nic sie nie dzieje, zadnych reakcji. Restartowalem BIOS, wymienialem tez baterie, wszystko odlaczelem, nic nie zadzialalo. Nie jest to wina monitora, poniewaz na innym komputerze bez problemu dziala. Na monitorze nie wyswietla sie "No signal." wiec raczej to nie wina kabla. PC nigdy mi tak nie zrobil, bardzo prosze o pomoc, niestety w komputerach jestem naprawde kiepski. Karta graficzna to NVIDIA to chyba GT200, reszty (procesor, zasilacz) niestety nie pamietam.

Prosze o proste wypowiedzi zeby taki poczatkujacy jak ja zrozumial. Dziekuje.

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Niestety nie da sie sformatowac, sygnalu nadal nie ma jakby karta graficzna padla. Moze w ciagu jednej chwili tak pasc? Nie mam innych czesci do kompa i zostalem bez pc-ta :/

Opublikowano

Niestety nie da sie sformatowac, sygnalu nadal nie ma jakby karta graficzna padla. Moze w ciagu jednej chwili tak pasc? Nie mam innych czesci do kompa i zostalem bez pc-ta :/

Monitor się nie włącza tak? Ile masz ramu ale normalnie nie w karcie tylko w kompie pamięć RAM

Opublikowano

Tylko podczas ładowanie systemu tak jest? (Procesor można sprawdzić po tym jak się go wyjmie z płyty głównej ale ostrożnie by nie uszkodzić pinów!)

Kolego, komputer sie nie laduje. Nic sie nie dzieje, tylko wiatraczki chodzą i tyle. Komputer szumi jak szumial ale tylko tyle, zadnych dzwiekow, zadego ladowania systemu. Mysle ze to moze miec cos wspolnego z aktualizacjami, bo mam win7 a nigdy nie aktualizuje, bo wgrywam recznie, a te stery co siodemka laduje nie dzialaja i tylko zasmiecaja, nie wiem czemu tak sie dzieje. Szkoda, chyba bede musial formata sprobowac. Szkoda tych plikow tylko :c
Opublikowano

Już jak coś to "system ci się nie ładuje" bo gdyby komputer ci się nie ładował to nie uruchamiłby się.Zrób formata,moim zdaniem jest przydatny i nawet w moim przypadku chce zmienić windows 7 na 8 :P

Opublikowano

no i po co dane co do sprzętu ? na nic kompletnie się nie przydadzą do czasu naprawienia zepsutego elementu. 

nie potrafi i nie ma pojęcie  to niech lepiej nic nie robi tylko zleci komuś znalezienie usterki i po problemie  bo sam i tak nie naprawi

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...