Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Karta sd

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Kupiłem sobie kartę sd do telefonu, i problem jest taki że nie mam pojęcia jak coś np. ze sklepu play pobrać na tą kartę a nie na pamięć telefonu. Szukałem coś na internetach ale szczerze wątpię że potrzebne są do tego jakieś programy.

Opublikowano

Przenoś, wchodzisz w: Ustawienia, aplikację i tam szukasz apki i jest opcja "przenieś na kartę sd", czy coś takiego :D.

qxv1fr.jpg

by NovusOrdo

It is better to keep your mouth closed and let people think you are a fool than to open it and remove all doubt. ~Mark Twain

Opublikowano

W ustawieniach nic nie widziałem. I ciężko będzie przenieść grę która waży 1,8gb mając wolne 500 mb. Teoretycznie mogę wszystkie gry przenieść. Ale mimo wszystko wątpię że starczy.

Edit

Chcę przenieść przycisk zablokowany. 

Opublikowano

Ściągnij program App Manager. Tam można przenosić na kartę sd lub na odwrót :P

Przyjmę wersje że to zadziała, bo w ustawieniach jak przenosiłem to niby tego nie było na telefonie, a na karcie sd też nie było. Nie wiem gdzie on to trzymał, chyba na pierścieniu saturna. 

Opublikowano

Miałem to samo co ty :) Po pobraniu APP2SD mam normalnie, pobierze mi się np. jakaś gra to przenoszę na karte SD i to tyle.

1390144171-U592769.png

Opublikowano

Ciekawi mnie czemu ten app manager potrzebuje dostępu do smsów. Inwigilować się nie dam, znajdę co innego.

Edit

Potrzebuję czegoś co od razu mi wgra na kartę bo nie mam miejsca na chociażby asphalt 8. Chyba jakoś tak. 

Opublikowano

Bez roota nie przeniesiesz PLIKÓW GRY na kartę sd, możesz przenieść jedynie plik apk, czyli te kilkadziesiąt mb. 

RAsfepN.png
Opublikowano

Bez roota nie przeniesiesz PLIKÓW GRY na kartę sd, możesz przenieść jedynie plik apk, czyli te kilkadziesiąt mb. 

O rly? Tym app2sd wszystko przeniosłem, i jak chcę pobrać ashphalt 8 to wywala brak miejsca. No i właśnie chciałbym żeby on to pobrał na kartę sd. 

Edit

Dobra w opcjach tylko pisze że przeniosło a to dalej siedzi w telefonie. Krótko mówiąc zapierniczam oddać kartę bo wynika z tego że jest bezużyteczna, chyba że ktoś planuje trzymać 16 gb filmów i zdjęć. Bo aplikacji nie da się przenieść. 

Edit

Gdzieś to jest w ustawieniach ale wszystkie wątki jakie znajduję są widzę nieaktualne bo u mnie takich opcji nie ma.

Opublikowano

Zależy od gry, zwykle to 10-20mb aplikacja, a reszta 1gb na karcie sd. Zwykle jest to folder sdcard/Android/obb lub coś podobnego.

Opublikowano

Ale nie przeniesiesz plików gry, można przenieść tylko instalkę, plik apk. Żeby przenieść dane gry trzeba mieć roota, przenieść na kartę i zrobić dowiązanie czyli coś ala skrót. 

RAsfepN.png
Opublikowano

Wszędzie piszą że to jest w opcjach a Wy mi tu gadacie o roocie. Tylko właśnie te tematy są stare bo u mnie czegoś takiego nie ma więc musi to być o starszej wersji androida. 

Opublikowano

Przeniesienie WYMAGA roota, czyli zrób go to przeniesie dane. Bezpłatna wersja programu potrzebuje roota, płatna nie.

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Poszukując jakiegoś programu właśnie dowiedziałem się że root jest potrzebny. Zwracam honor. Przy okazji wgram czystego androida. To teraz tylko znaleźć androida 4.1.2 i jak to wgrać. Poszukam sam ale nie pogardzę czymś sprawdzonym. 

Opublikowano

Odpowiedź jest jedna. Root, i aplikacja FolderMount. Pozwala montować tzw skróty i gry są przekierowane do karty pamięci. Wada jest taka że wymagana jest dobra albo najlepsza klasa karty pamięci by szybkość odczytu była płynna.

Kliknij tutaj aby otworzyć mój GitHub.

Prawie cały czas jestem na Discord𝗣𝗮𝗳𝗳𝗰𝗶𝗼#6330

Opublikowano

Zrobiłem wg. tego poradnika (nie dam linka bo jeszcze przyjdzie jakiś mod i mi da banana za reklamę).

Sposób na ROOT dla LG L7 II P710

1. Pobieramy paczkę [ROOT] Framaroot, a one-click apk to root some devices - xda-developers najnowszą wersje
2. Wrzucamy plik Framaroot-1.6.0.apk na karte sd
3. Instalujemy aplikacje z karty pamięci. Należy pamiętać o zaznaczeniu opcji możliwości instalacji z nieznanych źródeł.
Ustawienia -> Zabezpieczenia -> Nieznane źródła
4. Uruchamiamy aplikacje
5. Wybieramy jaki program do roota ma być zainstalowany (Superuser, SuperSU, Unroot) Osobiście preferuje SuperSU.
6. Wybieramy opcje Gandalf. 
7. Cieszymy się zrootowanym LG 363171407168001340043.png

Robię tak i wywala do menu. Raczej wątpię że root robi się w sekundę. 

Edit

Teraz próbuję zrobić przez ZhuoDaShi ale nie mam pojęcia skąd to wziąć. Na googlach są same podejrzane strony. 

Edit

Dobra ten Zhuocośtam nie działa na LG Swift L7 II. Ja się zastanawiam po co oni te karty sd w ogóle produkują jak są bezużyteczne. Chociaż w sumie pewnie nie są tylko do telefonów. 

Opublikowano

Thank you cpt. obwis. Byłem już na googlach i wiem tyle że muszę wgrać czysty soft jakimś kdz. Więc teraz idę tam znowu żeby się dowiedzieć o co chodzi. 

Co masz na myśli pisząc o co chodzi? Pobierasz skądś rom'a i wgrywasz przez kdz, a tutoriale znajdziesz na forach i na yt.

Opublikowano

Co masz na myśli pisząc o co chodzi? Pobierasz skądś rom'a i wgrywasz przez kdz, a tutoriale znajdziesz na forach i na yt.

Dlatego piszę że idę na google bo sam się tego nie domyśle. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...