Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

World Editor - Crashe mapek, naprawa.

Sancte

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie. Wiele osób teraz robi własne mapy w programie "World Editor". Tak się składa, że ja też się w tym "bawię", ale napotkałem na swojej drodze błąd przy wgrywaniu mapy do clienta.

A mianowicie:

0829 13:13:24083 :: GRANNY: r:/granny/rt/granny_file_info.cpp(145): File has run-time type tag of 0x80000015, which doesn't match this version of Granny (0x80000010). Automatic conversion will be attempted.

0829 13:14:37881 :: CMapBase::LoadProperty(FileName=map_red_degon\MapProperty.txt) - LoadMultipleTextData ERROR ?????? 3??» °?´?1??? ¸11?´?´?.

0829 13:14:37881 :: CMapManager::LoadMap() Invalid Map Type

Wielu ludzi wam powie:

"To znaczy że nie odnaleziono ścieżki do pliku czy coś..."

Nie, to nie prawda.

W czym leży problem?

Problem leży w waszym cliencie, macie go z roku 2009-2011.

Jak już wiemy, w tych clientach nie można dodawać własnych map w rozszerzeniach ".epk" oraz ".eix". Musimy dodać je "ręcznie" do katalogu, ale o tym niżej.

Co musimy zrobić?

Rozpakowujemy season2 z folderu pack.

Tworzymy tam nowy folder z nazwą naszej mapki, i tam wklejamy nasze pliki z mapą, bądź jest też drugi sposób, który raczej bardziej polecam. Musimy po prostu za inną mapę podmienić naszą mapę.

Co to znaczy?

Już tłumaczę. Mamy np. mapkę z nazwą "metin2_map_naga1", uznajmy że ta mapa jest nam nie potrzebna. Usuwamy z niej całą zawartość, i wklejamy zawartość naszej mapy.

Okej.. co dalej?

Dalej to już tylko pakujemy np. EterNexusem folder "season2" i podmieniamy z folderze pack.

O reszcie jak ustawić tzw. "kordy" nie bedę mówił, to już powinniście sami zrobić.

Jest to mały poradnik, ale jakże przydatny dla wielu użytkowników.

logo8.png

Niedługo...

Opublikowano
0829 13:14:37881 :: CMapBase::LoadProperty(FileName=map_red_degon\MapProperty.txt) - LoadMultipleTextData ERROR ?????? 3??» °?´?1??? ¸11?´?´?.

Jak sama nazwa wskazuje nie załadowano mapy. Problemem tylko i wyłącznie jest źle zrobiony wpis w atlasinfo lub zmiana type w packerze.

Opublikowano

Yyy "Jak już wiemy, w tych clientach nie można dodawać własnych map w rozszerzeniach ".epk" oraz ".eix". Musimy dodać je "ręcznie" do katalogu, ale o tym niżej."?

Hmmm jesteś pewny? A co do błędu spróbuj zmienić nazwy plików mapy tak aby byly malymi literami bo WE chyba je pierdolil.

8910814572903361049127.png

Opublikowano

Zostawiam LIKE bo może się przydać, jeszcze jak ktoś powie jak poprawnie ładowało mi w tym WE wszystkie obiekty to dam limit
(property, terrain, textureset rozpakowane)

arijh2.jpg

Opublikowano

Jak sama nazwa wskazuje nie załadowano mapy. Problemem tylko i wyłącznie jest źle zrobiony wpis w atlasinfo lub zmiana type w packerze.

Powiem tak. EPack, który pakuje nam mapkę, robi ją pod clienty 2012/2013+

Na starszych clientach musimy zrobić to ręcznie. Tak jak opisałem to właśnie w tutorialu.

Yyy "Jak już wiemy, w tych clientach nie można dodawać własnych map w rozszerzeniach ".epk" oraz ".eix". Musimy dodać je "ręcznie" do katalogu, ale o tym niżej."?

Hmmm jesteś pewny? A co do błędu spróbuj zmienić nazwy plików mapy tak aby byly malymi literami bo WE chyba je pierdolil.

A ty jesteś pewny? Pobierz clienta 2010, i spróbuj dograć do niego mapkę, tak jak masz w poradniku. Nie odpali Ci.

Aha, no i tutaj nie musi być żadnych zmian liter.

logo8.png

Niedługo...

Opublikowano

osobiście spotkał mnie ten problem, aczkolwiek wystarczyło, że zrobiłem tak -> folder: th7nder_patch -> w nim folder z mapką, np. metin2_map_beach -> pack EterNexusem -> Index -> th7nder_patch [enter] *

YhNvaXz.png

Opublikowano

osobiście spotkał mnie ten problem, aczkolwiek wystarczyło, że zrobiłem tak -> folder: th7nder_patch -> w nim folder z mapką, np. metin2_map_beach -> pack EterNexusem -> Index -> th7nder_patch [enter] *

Tak, zadziała, ale jeśli masz clienta 2012+

logo8.png

Niedługo...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...