Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jak podpiąć domenę pod ip serwera?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Wykupiłem domenę na nazwa.pl jak podpiąć domenę pod ip serwera?

Nie rozumiem minecraftowych cebulakow...

Po co wykupujesz jak nie umiesz jej podpiac? Co jest z reszta banalne.

Tworzę strony internetowe.

Sklepy Minecraft, CMS-y, fora itp.

Opublikowano

W nazwa.pl wchodzisz w panel zarządzania . Ustawiasz adres dns na adres dns serwera gdzie masz stronę (powinieneś miec gdzieś w dokumentacji) . Następnie wchodzisz w panel administracji twoim kontem www i dodajesz domenę . Oczekujesz do 24 h i tyle. 

Jak nie rozumiesz:

http://webd.pl/pomoc/krokpokroku/domenyzap

https://pomoc.home.pl/produkty/domeny/355[/code]

00768247823007970726.jpg

Opublikowano

Wszyscy powiedzieli gowno prawde. Zeby podpiac domene pod samo IP muszisz wejsc w konfiguracje DNS / strefy DNS i ustawic rekord A na ip twojego serwera (bez portu) lub jezeli panel uslugodawcy domeny jest uproszczony, ustaw to w opcji: Przekierowanie na zewnetrzny adres IP lub opcja podobnie brzmiaca.

Opublikowano

@Kurzu

Nie zgadzam się wystarczy domenie wskazać IP MAMY XXI WIEK A NIE SREDNIOWIECZNA ZABAWE Z PRZEKIEROWANIEM PORTÓW...

Tworzę strony internetowe.

Sklepy Minecraft, CMS-y, fora itp.

Opublikowano

@gredier prosił Cię ktoś o komentarz czy o pomoc? jak jest banalne to dlaczego nie pomożesz?! Rekord A podajesz nazwę domeny z kropką na końcu, a w celu podajesz IP cyfrowe. Jeżeli chcesz przekierować na port musisz stworzyć kolejny rekord, lecz teraz SRV. Priorytet 1, waga 1, port - swój port, cel - tutaj podajesz nazwę wcześniej podanego rekordu A z kropką na końcu. W nazwie natomiast (w rekordzie SRV) dajesz _minecraft._tcp."domena". Podam Ci teraz wszystko na przykładzie domeny kochamminecraft.pl . Jeżeli chcesz stworzyć przykładowo lobby na ip 11.22.11.11 z domyślnym portem (25565) - tworzysz rekord A - nazwa "kochamminecraft.pl." a cel "11.22.11.11". Jeżeli masz np. w lobby serwer PVP, ale chciałbyś aby gracze mogli łączyć się także z subdomeny "pvp.kochamminecraft.pl" to tutaj musi być już inny port - np. 11111. Jeżeli cyfrowe IP jest to samo (11.22.11.11) to tworzymy nowy rekord SRV. nazwa to _minecraft._tcp.pvp.kochamminecraft.pl. a cel kochamminecraft.pl. z portem 11111, wagą 1 i priorytetem 1. Mam nadzieję, że udało mi się to wytłumaczyć bez ScreenShot'ów :)

"Nie dyskutuj z idiotą! Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu,

a potem pokona doświadczeniem..."

Opublikowano

@Kurzu

Nie zgadzam się wystarczy domenie wskazać IP MAMY XXI WIEK A NIE SREDNIOWIECZNA ZABAWE Z PRZEKIEROWANIEM PORTÓW...

Panie ja widzę że Pan umie tylko krytykować gość kupił sobie domenę i nie umie jej przekierować bo ma ją po raz pierwszy więc się pyta na forum bo od tego jest , a ty nawet mu nie pomożesz tylko spamisz postami które nie mają sensu i równie dobrze mogło by ich nie być to tyle w tej sprawie.

@top niestety nie wiem jak wygląda panel sterowania domenami w nazwa.pl. Ale myślę że musisz znaleźć panel sterowania dns domeny i tam ustawić rekord A podać domene oraz jej ip tak to wygląda w az.pl 7df376e03a.png

a jeżeli masz jeszcze ip z portem np 127.0.0.1:25532 to musisz stworzyć rekord SRV w az.pl wygląda to w ten sposób e329b11674.png

a jeżeli chcesz sub domene to w miejscu twojadomena.pl piszesz np mc.twojadomena.pl proste ;D

Moje Pluginy!

1.Cobble Drop

Jak Możesz To Daj Lajka,Życie To Nie Bajka :D

Ciekawostka Minecraft możesz mieć max 32767 Lvl ponieważ przy 32768 Lvl znika ci napis z twoim aktualnym LVL`em

Potrzebujesz jakiegoś spigota,craftbukkita lecz nie możesz go znaleźć(DMCA)? Wejdź Tutaj!!

Opublikowano

Podpiolem pod ip tylko gdy bede miec serwa z portem co zrobie 

?

Będziesz miał IP domena.pl:PORT

Jeśli masz port 25565, to będziesz miał IP: domena.pl

Słowo "domena.pl" zastap oczywiście swoja domena.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...