Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Budowa Map

doms5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Osobiście, ja buduje na trybie kreatywnym i czasami się wspomagam screenami z neta, używam również plugina, moda "world edit". Można też budować w MCEdit ;)

Pozdrawiam ;)

Opublikowano

Jest do tego plugin który ułatwia budowanie który jest często używany World Edit.

Na trybie kreatywnym także da się budować samemu lecz jest to trudniejsze. Oraz rzadziej program mc edit.

Opublikowano

Kocham te odpowiedzi ;*

Do edytowania mapy możesz używać programu WorldPainter. Dzięki niemu możesz tworzyć mapę od podstaw po prostu ją malując.

Do edytowania mapy w grze polecam plugin "VoxelSniper". Jest to bardziej zaawansowane narzędzie do modyfikacji terenu niż WorldEdit, więc bardziej się nadaje do tworzenia gór, lasów itp. VS + WE tworzy idealny duet w tworzeniu map.

Jeżeli budujesz budynki to tylko na creativie. 

omx6dh6.png

Gość Majoreq.
Opublikowano

Polecam World Edit, prosty w c**j. A to pytanie "Czy mapy i budowle, które budują gracze są robione przez jakiś program czy na trybie kreatywnym?" Budowle serwerowe są w 99% budowane na creativie, bardzo często przy pomocy WorldEdita. Jak chcesz więcej możliwości to jak kolega wyżej napisał VoxelSniper ci pomoże ;)

Opublikowano

creative?

CzarnaWoda Here 

Trwa pościg za kasą, pozycją, dupami, gdzie ludzie rozminęli się z wartościami.
Tego nie wiem, ale spróbuj dać im palec, kto jest kto przekonasz się doskonale.
Hipokryci dla mnie daremnie ukryci, Ich dewizy, szydercze oczka, uśmiech Mona Lisy.

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...