Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam] Poradniki do pisania pluginów.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

Witam, szukam i szukam programistów co chcą dołączyć do naszej ekipy serwerowej no ale oczywiście dla HAJSU!

Więc pomyślałem ,że szybciej się nauczę sam pisać pluginów niż poszukam programisty.

Chciałbym was się zapytać programistów/doświadczonych ludzi | 1. Ile uczyliście się pisanie pluginów (NP.GILDIE/STONIARKI ITD.)

| 2. Z jakiej strony uczyliście się pisać pluginy | 3. Jaki program do pisania pluginów ? |

Wiem ,że są strony ale chcę aby było one dobrze wytłumaczone i ,żeby dobrze je zrozumieć.

Może też podawać poradniki do pisania pluginów (ABYM ZROZUMIAŁ JAK I CO NAPISAĆ BO KAŻDY CHYBA UMIE OD PISYWAĆ KODY ŹRÓDŁOWE).

Pozdrawiam Drakuś. 

#---

#

# Drake MpcForum!

#

#---

Opublikowano

Chcę się nauczyć pisać pluginy. No ale bym chciał napisać na np. GILDIE/RANKING/COBBLEX/RANKING.

#---

#

# Drake MpcForum!

#

#---

Opublikowano

Tego nie napiszesz po 1 godzinie "nauki pisania pluginów (czytaj. szukania w google "bukkit save data to file"). 

Dwa razy napisałeś ranking. Ogółem zapisywanie danych o zabójstwach do pliku byłoby... no cóż... monotonne i plik zajmowałby sporo miejsca na dysku, a do mysql potrzebujesz na 100% więcej rzeczy niż tylko "poradnik, program i MPCFORUM POMUSZ MI".

Poza tym, od czego jest google? 

http://bit.ly/rrNfvn

Pierwszy link.

b_560_95_2.png

Opublikowano

a wiec tak najpierw uczysz sie javy z np javastart chyba najlepsza polska strona do nauki javy 

alei tak bardziej polecam angielskiw poradniki 

wg mnie najwazniejsze jest ogarniecie obiektowego programowania 

do pisania pluginow najbardziej sie to przyda i jeszcze jakies bazy danych typu mysql/sqlite itp

program polecam netbeans ze wzgledu na wsparcie mavena i ogolnie jakos wygodniej mi sie w nim pisze 

///

JAVA >>>> BUKKIT 

taki schemat ktory chyba lucaseu napisal komus 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...