Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Problem z komputerem

SchowalemNick:D

Pytanie

Opublikowano

Cześć, mam problem z komputerem. Mianowicie strasznie mi się wszystko ścina. Cały komputer i wszystkie programy, nawet pisanie tego postu to katorga... Nie wiem co mam z tym zrobić, ostatnio aktualizowałem sterowniki do karty graficznej, bo chciałem pograć w Infestation Survivor Stories.

Moje specyfikacje:

i5 3350P 3.1ghz

ram 4gb 1333mhz

radeon hd7850

zasilacz 450w

Dzwoniłem do techplanet.pl (tam zamawiałem) w sprawie reklamacji. Facet kazał zrobić mi testy programami HDTune, OCCT oraz MemTest. Tylko OCCT

nie skończył pracy, ponieważ po 40 sekundach temp procka wynosiła 87 stopni, a dopuszczalne 85. Reszta była ok. Co mogę zrobić ?

coollogo_com-12709341.png&_loc=image

16 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

E tam, dysk nie powinien Ci tutaj przeszkadzać. Pewnie nałożył Ci taką pastę, że jest beznadziejna i po prostu się komputer grzeje.

Na twoim miejscu kupiłbym porządną pastę i nałożył:

http://www.morele.net/zalman-pasta-termoprzewodzaca-zm-stg2-280951/

Masz dużo poradników jak takie coś wymienić.

Opublikowano

Długa historia. Od czasu kiedy przywieźli mi kompa mam z nim problemy. Najpierw grafa się grzała do 95 stopni, wysłałem na gwarancje, niby naprawili. Potem grzał się procek do 85 stopni. Naprawił się nagle sam. Ostatnio strasznie spadła wydajność kompa. Ledwo gram w bfa 3 na niskich, gdzie kiedyś na wysokich grałem komfortowo. O bf4 nie wspomne, bo nawet nie chce mi się go włączać .. Teraz już całkiem wszystko siadło. Dzwoniłem na gwarancje, to mi kazali te testy porobić. Będę dzwonił w poniedziałek z wynikami bo dziś nieczynne, ale nie chciałbym go wysyłać bo jest mi bardzo potrzebny, i zostanę na jakieś 3 tygodnie bez kompa. :/

Opublikowano

Wczoraj wymieniał mi kuzyn, nie znam firmy. Obudowa Silentium PC Brutus M23 chyba, nie pamiętam dobrze.

#edit

To co, da rade coś z tym zrobić? Mogę dodać że zaczęło się to mniej więcej dzień po zapchaniu mojego dysku C. Oczywiście od razu go wyczyściłem. Dodatkowo wczoraj wieczorem zwolniłem jeszcze 20 GB miejsca.

Opublikowano

Nie wierze, przed chwilą włączyłem komputer i wszystko działa! :D Nic się nie ścina, filmiki na yt czy gry, wszystko poprawnie działa. Czy tak czy tak, dzięki wielkie za pomoc. :)

@Edit

Dziś znowu mam ten problem. O co chodzi?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...