Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] ADC

NieZnaszMnie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Aktualnie mainuje Vayne, ale potrzebuje drugiego adc do wymasterowania z wiadomych względów. Chciałbym, aby nie był to żaden champion którego każdy pickuje i nawet sobie nim nie pogram za często (typu cait, lucian) i żeby po ogarnięciu był dobry, czyli coś w stylu Vayne. Cena nie gra roli.

Opublikowano

Draven, Kog'Maw, ostatnio grywalne postacie, ale nie widać ich tak często jak np. tych które wymieniłeś.

Opiszę Ci Dravena:

• Dmg z Q ogromny, tylko musisz się nauczyć je łapać, nie jest to spory problem, gorzej będziesz miał przy dwóch :)
• W daje mov i att speed, po złapaniu tasaka redukuje się cooldown
• E ze sporym zasięgiem, głównie do łapania kogoś, odpycha na bok i slowuje na 2 sekundy
• No i R, które ma zasięg na całą mapę, lecz po trafieniu jakiegoś enemy wraca do Ciebie, przydatne na dobijanie
• Pasyw daje dodatkowy gold stackując się, i przy zabiciu wroga dostajesz bonus gold, 1 stack = 2g

25jcw2w.jpg

Opublikowano

To że nie widać ich tak często mnie bardzo cieszy, Dravena mam, ale nie rozumiem tego stylu gry. Bieganie za toporami jak głupi, wleci w środek tf i nic nie zrobię. Muszę zobaczyć co kog maw potrafi, bo nawet nad nim myślałem przed założeniem tematu. Czekam jeszcze na jakieś propozycję.

Opublikowano

Ja od siebie polecam Twitcha, laning phase ma słaby ale w mid game wraca z zdwojoną siłą, ma invisible co doskonale pozwala wykosic 1v1, true dmg i częsciowo aoe ultimate. Najwazniejsze jest to żeby stackować pasywke, po 6 stackach klikamy E i polowa hp z glowy. :) Wg wielu ADC out of meta, ale ja sobie nim gram na rankedach na Luciana i Cait i owszem sporo dostaje w laning phase ale ostatecznie to ja jestem na plusie. Jeden dobry ruch to mozesz wykosic calą przeciwną druzyne.

TDJIuac.png

XDD

Opublikowano

Dravenem dzisiaj grałem, ale widzę że nim bez teamu nic nie ugram. Gram w goldzie na eune także muszę brać pod uwagę champy którymi sam coś ugram, nie licząc na resztę teamu. To został kog maw, twitch i graves, kogo wybrać ? Jakieś plusy i minusy ?

Opublikowano

Może nie wszyscy lubią, ale ja lubię pograć jinx. Może zrobić jakiś dmg, ma opcję ucieczki, global ult też się przyda no i można się pobawić :D

No a jeśli wybierać z tej trójki to graves. Ma ładny ult, możesz pokeować z Q i fajnie się farmi ;p

Opublikowano

Twitch

+ Niewidka

+ True dmg

+ Slow

+ Dobry ult w tfach

+ Bonus do AS

Jeśli pomogłem

Możesz dać mi +

Wielkie dzięki :)

Opublikowano

MF

• Harras
  • CC
  • Jakiś tam escape (slow)
  • Ult do tf'ów
  • Coś w rodzaju ignite

Graves

• Harras
  • CC
  • Dash
  • Ult do tf'ów
  • Bardzo rzadko pickowany

giphy.gif ­

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...