Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wybór Królestw - Jak pominąć tą opcję ?

RafalR

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Chciałbym się spytać o usunięcie królestw. Mianowicie chciałbym wybór królestwa zrobić w grze, poprzez quest, a w cliencie usunąć go. Czy ktoś wie jak osiągnąć coś takiego ?

call of duty zombies GIF by Omaze

Opublikowano

Człowieku fantazja Cię ponosi , nie da się tak . 

Da się.

2 game trzeba grzebać, pewnie.l;p

25 | 50 | 100 | 150 | 200 | 250 | 300 | 350 | 400 | 500 | 550 | 600 | 700 | 800 | 1000 | 1500 

>>> 15% Ostrzeżeń <<<

Nie wciskaj tego !

Opublikowano

Mianowicie chciałbym wybór królestwa zrobić w grze, poprzez quest, a w cliencie usunąć go. 

Po kiego grzyba? Dać się pewnie da, ale na mpcforum raczej nikt Ci nie powie jak to zrobić.

Opublikowano

Nie da się chłopie haha :P Marzenia ?

Widzę, że lamusy się wypowiadają.

http://www.youtube.com/watch?list=UUi71ubFLXuP6OWFViGXv_UA&v=gIfoPZ9sdFs&feature=player_detailpage

25 | 50 | 100 | 150 | 200 | 250 | 300 | 350 | 400 | 500 | 550 | 600 | 700 | 800 | 1000 | 1500 

>>> 15% Ostrzeżeń <<<

Nie wciskaj tego !

Opublikowano

Ja myślę, że wystarczy Diff na auto wybranie danego królestwa :)

Dif do auto wybierania :D o tym niesłyszałem jeszcze xDD

Opublikowano

Nie wiem, co wy wymyślacie :P Wystarczy odpowiednio edytować clienta, gdyż to on wysyła informację o tym, jakie królestwo się wybiera. Chwilowo jestem zajęta, jednak za jakieś pól h napiszę, co trzeba edytować ;)

Otwórz

introselect.py (root)
Znajdź linijkę:
def __init__(self, stream):
Dodaj pod nią
net.SendSelectEmpirePacket(1)
Cyfrę w nawiasie możesz zmienić od 1 do 3 (Są to odpowiednie królestwa).

Nie da się całkiem usunąć nadawania królestwa, gdyż nie wejdziesz takową postacią do gry. Można jednak usunąć w ten sposób wybieranie królestwa, będzie ono nadawane automatycznie po pierwszym zalogowaniu się na konto. Pozostaje ci jedynie dopisać questa, w którym będzie można "wybrać" (a raczej zmienić) królestwo na inne. Owszem, można się bawić z edycją game itp, jednak jest to sposób uproszczony. Jest to dobry sposób, gdy planujemy mieć tylko jedno królestwo na swoim serwerze.

Nie testowałam tego sposobu, gdyż sama nie robiłam takich rzeczy. Także nie gwarantuję, że będzie działać ;x W razie co to pisz na PW ;)

7u31.png

Opublikowano

Nie wiem, co wy wymyślacie :P Wystarczy odpowiednio edytować clienta, gdyż to on wysyła informację o tym, jakie królestwo się wybiera. Chwilowo jestem zajęta, jednak za jakieś pól h napiszę, co trzeba edytować ;)

Otwórz

introselect.py (root)
Znajdź linijkę:
Dodaj pod nią

Nie da się całkiem usunąć nadawania królestwa, gdyż nie wejdziesz takową postacią do gry. Można jednak usunąć w ten sposób wybieranie królestwa, będzie ono nadawane automatycznie po pierwszym zalogowaniu się na konto. Pozostaje ci jedynie dopisać questa, w którym będzie można "wybrać" (a raczej zmienić) królestwo na inne. Owszem, można się bawić z edycją game itp, jednak jest to sposób uproszczony. Jest to dobry sposób, gdy planujemy mieć tylko jedno królestwo na swoim serwerze.

Nie testowałam tego sposobu, gdyż sama nie robiłam takich rzeczy. Także nie gwarantuję, że będzie działać ;x W razie co to pisz na PW ;)

A jednak ktoś dał gotowca :)

Mylisz się że nie wejdzie :) A w mysql zrobić aby wartośc do kolumny "empire" była nadawana automatycznie po zrobieniu konta ??

@edit: nie nie da się w mysql, testowałem :D

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja myślę, że wystarczy Diff na auto wybranie danego królestwa :)

nie poniżaj się bardziej..

a ty po co się wypowiadasz zerowcu, skoro sam o wszystko prosisz bo nawet broni dodać nie umiesz, gdzie ten twój serwer? wystartuje kiedyś?

\Jeśli znasz: Python, LUA, Mysql to sie da ;)

developer...lepiej zmień nick.

na 100% gotowiec tamtej osoby jest zbugowany, w dodatku nie wiem po co ci questem, najpierw moze go napisz?

would u miss me? 1105814451671351221478.png

Opublikowano

Z tego co wiem to na Resthea był skasowany bybór królestw. Na Start gry teleportowało cię na mapke i tam u npc wybierało się królestwo :)

Opublikowano

Otwórz

introselect.py (root)
Znajdź linijkę:
Dodaj pod nią

Z tego co wiem to się da ominąć wszystkie królestwa , tylko trzeba znajść pliczek od tego i zmienić powiedzmy miejsce warpu mapki , tzn,

Dodaję taką mapke bez tp taką wysepkę

i te warpy trzeba wbić do Clienta a potem sobie już questy napisać na wybieranie królestwa

Opublikowano

Z tego co wiem to się da ominąć wszystkie królestwa , tylko trzeba znajść pliczek od tego i zmienić powiedzmy miejsce warpu mapki , tzn,

Dodaję taką mapke bez tp taką wysepkę

i te warpy trzeba wbić do Clienta a potem sobie już questy napisać na wybieranie królestwa

WYT?????

Nic nie zrozumiałem

nie poniżaj się bardziej..

a ty po co się wypowiadasz zerowcu, skoro sam o wszystko prosisz bo nawet broni dodać nie umiesz, gdzie ten twój serwer? wystartuje kiedyś?

developer...lepiej zmień nick.

na 100% gotowiec tamtej osoby jest zbugowany, w dodatku nie wiem po co ci questem, najpierw moze go napisz?

Czy ja mam w nicku Developer (może kiedyś będe) :P ??? o.O

Zrobiłem "DevBolt" bo "Bolt" zajęte??

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...