Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ustawienie 2 kursorów

Namegar

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Da się tylko myszki muszą być na różnych gniazdach , no i trzeba mieć soft do obsługi. Niektóre gry umożliwiają grę dwoma myszami

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Da się tylko myszki muszą być na różnych gniazdach , no i trzeba mieć soft do obsługi. Niektóre gry umożliwiają grę dwoma myszami

Nie da się, będziesz wtedy obsługiwał 1 kursor, 2 myszkami :/

Po co to komu?

GPU: AMD Sapphire HD7770 1GB GDDR5 | CPU: Intel Quad Q6600 @2.4Ghz | RAM: 4GB DDR2 800Mhz | PSU: Thermaltake Smart SE Modular 530W | MOBO: Gigabyte G32M-S2C | Obudowa: Zalman Z3 Plus | Chłodzenie: SilentiumPC Spartan 3 LT

Opublikowano

umiesz czytać, DA SIĘ tylko myszki muszą być na rożnych portach czyli na USB i  PS2 , co do gier to np Settlers z 1993 roku potrafi obsłużyć dwie myszki 

osobiście potrafię skonfigurować siedząc przy danym  komputerze nawet 2-3 myszki wpięte na USB do tego myszkę czy klawiaturę przez sieć  i każda działa niezależnie, razem z myszką konfigurowana jest klawiatura i działają bez problemu na raz na dwóch ekranach tandemy mysz + klawiatura 

to samo robi soft zrobiony przez rosjanina  do takowej obsługi ale tylko płatny i nie ma cracka do niego , szukać mi się teraz nie chce na google jaki to soft  ani pisać tutorialu jak to zrobić bo wcale nie muszę skoro na tym zarabiam jak instaluję serwisując kompy  ;)

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Mam wpięte dwie myszki do innych portów ale obsługują one jeden kursor , a chodzi mi o to żeby każda myszka miała swój osobny.

Opublikowano

A o czym ja napisałem, dokładnie o tym. Skoro nie masz odpowiednich sterowników i skonfigurowanego systemu to nie będziesz miał dwóch kursorów.

Oprogramowanie tego typu stosuje się do prezentacji multimedialnych itp gdzie jest kilku prelegentów i jeden główny monitor, albo i kilka monitorów wziętych np do serwera. każdy z użytkowników ma SWOJĄ myszke/kursor na ekranie i może niezależnie używać. Myszki dołącza się przez porty USB, ps2, sieć np LAN czy WiFi. Jak widać wszystko się da zrobić, problemem jest tylko umieć i mieć odpowiedni soft ze sterownikami.

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Poszukać softu i skonfigurować, na Google szukaj multimouse, CPNmouse albo podobnych programów.

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

A tgw. po co ci 2 kursory?

GPU: AMD Sapphire HD7770 1GB GDDR5 | CPU: Intel Quad Q6600 @2.4Ghz | RAM: 4GB DDR2 800Mhz | PSU: Thermaltake Smart SE Modular 530W | MOBO: Gigabyte G32M-S2C | Obudowa: Zalman Z3 Plus | Chłodzenie: SilentiumPC Spartan 3 LT

Opublikowano

Bo  mam 2 monitory i chce abym ja przeglądał sobie strony i on ale inne na osobnych monitorach lub grać we 2 na myszke czy coś w tym stylu.

Opublikowano

Jeśli chodzi o gry steam/origi etc. nie odpalisz 2 innych a nawet takich samych ponieważ jest blokada. Widzę do czego zmierzasz przy takim zastosowaniu ale to nie wypali ponieważ grając na fullscreenie gra bedzie schodziła do paska.

Chociaż nie powiem samemu bym coś takiego chciał u siebie.

graphic.png
Opublikowano

użyj google i wpisz :  EitherMouse

wygląda to tak , np u mnie na laptopie : padzik + zwykła myszka

641981406748384150374.png

na screnie nie widać kursora jednej myszki ale normalnie na ekranie zawsze jest

jak rozpoznaje wirusa to olać jakiekolwiek komunikaty o wirusach

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Dobra działa dzieki . Mam podłączone dwie myszki i każda ma osobny kursor , o to mi chodziło tylko jeden problem w tym że nie zabardzo można 2 naraz ruszac bo sie tak tnie .

Opublikowano

To już raczej problem twój, że sterownikami. To może być grafika albo płyta główna, u mnie działają obie a nawet trzy myszki płynnie

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...