Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Malwarebytes przestał działać, dziwne pliki na pulpicie...

Quazadi

Pytanie

Opublikowano

Siema, mam taki problem, otóż ostatnio kilka razy podczas włączania komputera miałem informację że malwarebytes przestał działać i nie mogłem go włączyć. Wielokrotny niebieski ekran oraz pojawianie się dziwnych plików na pulpicie. Usuwając plik muszę wyłączać explorer.exe w menedzerze zadan i włączać ponownie, bo okienko usuwania zostaje na pulpicie. Po wyłączeniu opery zostaje ona w menedżerze zadań i muszę ją tam wyłączyć aby móc jeszcze raz ją włączyć. Wszystko pojawiło się nagle, w niedzielę. Proszę o pomoc. Win Vista jakby co.

14 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czyli nie dasz rady pomóc w tej sprawie? A da się walnąć format bez kodu?

Dobra, tyle w sprawie explorera, nie damy rady, a w sprawie opery? muszę ją wyłączyć w procesach aby włączyć ponownie, tak samo chrome, robiłem reinstall opery i nic.

Do tego nie mogę nic ściągać obiema przeglądarkami, ciągłe 0% + ten malwarebytes

Chyba że z góry wiadomo że się nie uda to walę do serwisu

ZAMYKAM. Formacik załatwił sprawę.

Opublikowano

Plik explorer.exe jest. Zaraz przywrócę system...

@Edit

Niby się przywraca i wgl ale jak już się uruchomi ponownie i się zaloguję to się wyświetla że wystąpił "nieznany" - czy coś w ten deseń błąd, skanowałem też combofixem, trochę pousuwał czegoś ale nic się nie naprawiło..

Opublikowano

Powiem ci tylko jedno - jak malwarebytes padł to będzie źle.

Z powodu licznych hejtów w moją stronę, nie będę korzystał więcej z tego konta (prawdopodobnie z forum też). Haters gonna hate...

Opublikowano

tylko że tam jest wpisany Explorer.exe a jak po sprawdzaniu chciałem napisac to na forum to mi kompa wyłączyło

A w sprawie tego co napisał pysio2013: Komputer mam od 7 lat, płytę bym raczej znalazł ale kod się starł, bo kiedyś miałem taki nawyk że kładłem nogi na komputerze... I teraz nie mam kodu.. Komputer oddaję bratu za parę dni, max tygodni, bo kupuję nowy więc format i tak będzie, ale jak narazie go potrzebuję dopóki nowego nie kupię..

Opublikowano

Nie będę kradł tematu Dnalowi, ale:

O20 - HKLM Winlogon: Shell - (explorer.exe) - File not found

To wygląda bardzo źle. Praktycznie bez pliku explorer.exe nie ma systemu. Wejdź w C:\\Windows i sprawdź czy jest tam ten plik.

plik może i jest ale wpis może być uszkodzony

narobiłeś sobie... tego wpisu ci nie przywrócę bo niestety nie wiem jak, jedynie co mi przychodzi na myśl to cofnięcie systemu

cofnij go np. do tego punktu: 16-07-2014 13:44:29 Zaplanowany punkt kontrolny

Opublikowano

Nie będę kradł tematu Dnalowi, ale:

O20 - HKLM Winlogon: Shell - (explorer.exe) - File not found

To wygląda bardzo źle. Praktycznie bez pliku explorer.exe nie ma systemu. Wejdź w C:\\Windows i sprawdź czy jest tam ten plik.

Opublikowano

Plik explorer.exe jest. Zaraz przywrócę system...

@Edit

Niby się przywraca i wgl ale jak już się uruchomi ponownie i się zaloguję to się wyświetla że wystąpił "nieznany" - czy coś w ten deseń błąd, skanowałem też combofixem, trochę pousuwał czegoś ale nic się nie naprawiło..

Combofix to nie jest jakiś tam skaner, jest to narzędzie silnie ingerujące w system!

Spróbujmy przywrócić ten wpis. Otwórz rejestr (w menu start > uruchom > regedit) znajdź klucz

HKEY_LOCAL_MACHINEM > SOFTWARE > Microsoft > Windows NT > CurrentVersion > Winlogon (nie pomyl niczego!)

i znajdź wartość "Shell" (http://prntscr.com/46znni) Shell powinno zawierać plik explorer, jeśli nic tam nie ma kliknij 2x na shell i wpisz w polu wartość Explorer.exe zamknij teraz edytor rejestru, uruchom komputer ponownie i zrób nowy log OTL.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...