Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kodowanie stron internetowych

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, wiem że są takie zlecenia na kodowanie stron internetowych. I mam pytanie jak takie zlecenia zdobyć za mniej więcej np. 200-300zł.

Umiem zakodować każda strone w standardzie html5 css3 ( slidery, formularze również ) i prawie każdą w rwd, ale nie mam żadnych prac które mógłbym udostępnić w portfolio :/

Może ktoś coś podpowiedzieć, Dodam ze jestem niepełnoletni :>

Opublikowano

Goldenline.pl

Tam zrób se konto, opisz wszystko o sobie, szukaj ofert może ktoś coś szuka :) skontaktuj się z tą osobą co szuka kogoś i dalej wiesz co robić ;)

Opublikowano

Nie możesz zarobić rocznie więcej niż 3.000zł (3000 z czymś, nie pamiętam dokładnie), kieszonkowe też się liczy (głupota xD). Podana kwota jest kwotą wolną od podatku, ale najlepiej aby twoi rodzice to uwzględnili.

HTML5 i CSS3 wystarczy do tworzenia szablonów nie całych stron www, zobacz na cms-szablony.pl ;)

Ostatnio brak czasu i utrudnienia...

...+ Java liżę xD

Opublikowano

Tam są szablony za 3,66zl ...

Ja mowie o profesjonalnym kodowaniu stron od Photoshopa do html css...

Chodzi mi o to co robi WebDeveloper dostaje plik z PS i go tnie i koduje :)

Z tym 3000zł to dziwne to jest :P

Opublikowano

Tam są szablony za 3,66zl ...

Tam jest sprzedaż masowa... setki osób mogą kupić twój szablon i to już jest spory zarobek. :) Chyba, że oznaczysz szablon za dedykowany.

Ja mowie o profesjonalnym kodowaniu stron od Photoshopa do html css...

Chodzi mi o to co robi WebDeveloper dostaje plik z PS i go tnie i koduje :)

Ten plik PS to tzn. "layout" i nie musi to być koniecznie PS, może być to m.in. XCF (gimp).

Z tym 3000zł to dziwne to jest :P

Polska -.-

Ostatnio brak czasu i utrudnienia...

...+ Java liżę xD

Opublikowano

Tam jest sprzedaż masowa... setki osób mogą kupić twój szablon i to już jest spory zarobek. :) Chyba, że oznaczysz szablon za dedykowany.

Ten plik PS to tzn. "layout" i nie musi to być koniecznie PS, może być to m.in. XCF (gimp).

Polska -.-

Ok, ale nie mając pojęcia o grafice komputerowej nie da się zrobić takiego szablonu który wyglądałby profesjonalnie.

Na goldenline zdaje mi się że są oferty pracy gdzie wymagają js, php, grafike.... chcą człowieka kombajna :D

A mi właśnie chodzi o kodowanie layoutów, skad takie zlecenia brać :)

Opublikowano

@Rogetek, na forach wordpress-a, phpbb itd. znajdziesz takie oferty pracy

Strasznie malo jest zlecen na stronie WP i phpbb :(

Opublikowano

https://www.freelancer.pl/

Masz tutaj tzw. przetargi nieograniczone więc musisz mieć skila. Plus jest taki ,że mnóstwo ofert w jeszcze większej ilości technologi

no i płaca w jakości amerykańskiej / europejskiej. Dostajesz w ojro, rozumiesz :)? Dodatkowo można tam zintegrować z paypal

więc nie musisz być pełnoletni. Używając paypal i korzystając ze strony ,która de fakto jest usytuowana za granicą skarbówka nie powinna się

interesować takim knypkiem jak Ty (chodzi tutaj o skalę działalności).

Ale bez portfolio to jesteś gorzej postrzegany niż jak te hindusy co robią stronki za dwa dolary ( a raczej instalacje wordpressa).

Musisz się liczyć z tym, że jeśli nie masz doświadczenia (skoro nie masz portfolio to zakładam ,że doświadczenia też nie) to nie będzie

takie hop-siup. Ale ta stronka to jest według mnie najlepsza opcja.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...