Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne] Optymalizator Ram'U - Speed X

Vanosh.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Chciałbym wam przedstawić program, który w pełni zoptymalizuję waszą pamięć RAM i o wiele przyśpieszy pracę komputera ! :)

Wideo-tutorial :

Proszę postępować tak jak jest przedstawione na filmie i nie inaczej! :P

Download :

http://www.megaupload.com/?d=NFCWICLO

Pozdrawiam

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

A AVG mi świrowało :D

Jak wyłączyć blokade programu w AVG :

-Ustawienia zawansowane

-Wyjątki

-Znajdź Speed-X.exe

-Kliknij na zastosuj i tyle :D

@down

Ja tak samo :D

1282649553-U148832.jpg

Gość Mounthains
Opublikowano

haha wiedziałem że to dasz. Byłem tego pewny ; D

top@ dzięki +

Admin Cienia
Opublikowano

Antywiry wykrywają to jako trojan downloader ale sam gorąco polecam.

Astra G 2.0 Turbo 247KM 351NM

Opublikowano

Zróbcie mały eksperyment. Opalcie grę, zamknijcie, odpalcie jeszcze raz. Zmierzcie czas. Teraz wyczyśćcie pamięć i uruchomcie ponownie. Często w pierwszym przypadku będzie startować szybciej, bo system wie, że lubicie dany program i przechowuje w niewykorzystanej pamięci jego elementy. A wie dlatego, bo posiada własny menadżer pamięci o nazwie prefetcher, który wybiera do buforowania często używane aplikacje. Efekt jego pracy najlepiej widać na Windows 7, który uchodzi za RAMożerny a w praktyce stosuje właśnie ulepszony model prefetchera. Jak system będzie potrzebował więcej RAMu, to zwolni przestrzeń z buforowanymi modułami, albo przeniesie je do swapa i nie będzie marnował szybkich zasobów, żeby za chwile znów wczytywać coś z dysku (np bibliotekę z której korzysta kilka programów jednocześnie).

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Bardzo fajny program :) łatwy i prosty w obsłudze i nie trudny do zainstalowania i bardzo mało zajmuję miejsca :) Leci +

Logo.JPG

• 2 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...
  • 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Nie zalecam optymalizacji pamieći ram ponieważ

te programy oprożniają bufor, wywalając dane do swapa a stamtad zanim ci sie to wczyta....

Zresztą system dobrze sobie radzi z optymalizacja ramu

Opublikowano

oczywiście, technologie stosowane w nowych windows nawet optymalizują pamięć i programy wczytując wcześniej do pamięci RAM potzrebne biblioteki najczęściej używanych programów w systemie ( Prefetch i Superfetch ) , stąd tez zdaje sie ze systemowi brakuje tej pamięci

jednak najlepszą optymalizacją jest

- dobór oprogramowanie bez bajerów i wodotrysków

- optymalizacja usług nie używanych w systemiemie ( można nawet do 50% wyłączyć bez straty wydajności )

- instalowanie windowsa zgodnie z potzrebami , po co nam Ultimate skoro używamy tych samych funkcji co na Home Premium

jak ktoś wcale nie gra w gry pamięciożerne może nawet wyłączyć swap przyspieszy odczyt i zapobiegnie ciągłym zapisom do pamięci podręcznej

swap można też i zalecane jest ustawić na stałą wartość mniejwięcej połowe wartości pamięci tej co mam w kompie

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Ale fake, wyłączcie wszystkie zbędne programy i macie optymalizacje, nie wieże w magiczne programy.

Wybacz, ale wieże możesz sobie budować ;) Mam tylko nadzieję, że prędko się potkniesz i polecisz tak jak i merkon, loves.

• 2 tygodnie później...
  • 3 miesiące temu...
  • 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...