Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Problem z załączaniem komputera.

XerucuS

Pytanie

Opublikowano

Siemka , otóż mam pewien problem z komputerem . Dokładnie z jego załączeniem . 4 dni temu , przyszedłem do domu ( tego samego dnia rano grałem i było wszystko w porządku) , chciałem włączyć komputer a tu nie da się . Klikam Power , komputer  się włącza  , ale po 1 sekundzie gaśnie i gaśnie dioda od powera. następna próba  2 raz to samo , 3 raz komputer się włączył , zapiszczał 3 razy ( na 99% pewien 1 długi , 2 krótkie sygnały dźwiękowe  ) wszystko chodzi wiatraki itp. a monitor czarny . Ja zielony w tych sprawach i nie wiem co się dzieje , dobra zresetowałem i wyłączyłem . 30 min później włączam i wszystko działa . Gram z 1 h i wyłączam następnego dnia cały dzień chodzi , a 3 - go dnia znowu to samo , za 4 razem odpalił , na komputerze byłem  10 min a tu nagle  czarny ekran i komputer się wyłączył . Bałem się znowu tak włączać w obawie że coś spalę , wyszedłem z domu , 4 h później przyszedłem do domu i  spróbowałem  ostatni raz . Włączam i 1 sygnał dźwiękowy oznaczający że wszystko jest w porządku , loguję się i fajnie działa , taki sam wydajny w grach . Następnego dnia znowu wszystko działa i teraz piszę ten temat ;P Komputer mam rok , więc wszystko na gwarancji , ale nie wierze  żeby była to jakaś po żądna usterka , bo czasami się komputer włączy i wszystko działa . HELP ;P A jeśli jakiś z podzespołów się zepsuł to czy to będzie karta graficzna ? I trzeba ją wymień ?! 

Proszę o zmianę w temacie na " Problem z załączeniem komputera" 

2 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pierwsze i najważniejsze to przeczyść kopmuter bo warstwa kurzy leżąca na układach scalonych może uniemożliwiać dobre przewodzenie. najlepiej go przedmuchać sprężonym powietrzem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...