Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jak postawić serwer?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Chciałbym się zapytać jak zrobić serwer bezpłatny, nie z jakiegoś hostingu i żeby każdy mógł na niego wejść, ponieważ chciałbym zrobić Hub serwerowni, i nie chce wydać 150 zł na serwer z np stoma slotami.

Opublikowano

No ale jak chcesz zrobić darmowy to nie oczekuj dużo ramu... Chociaż nie wiem czy wogóle jest darmowy serwer minecraft... pewnie 500 mb ramu ;-; Więc nie uciągnie Ci duzo graczy + lagi

iker_casillas___2012_by_majorczyk8-d5dzi

Opublikowano

Ja znalazłem coś takiego http://mandziocraft.pl/

Nwm czy o to ci chodzi.

Ewentualnie, może hamachi (jak masz dobrego kompa), albo niektórzy otrzymują darmowe serwery od hostingów za (chyba) robienia reklam ich stron, itd.

55jk0m.jpg

Opublikowano

Nawet jeśli chcesz darmowy serwer 500 ramu to serwer zbytnio dobrze nie da rady i napewno bd lagi także wiadomo ;d a na tym mandziocraft tak czy tak musisz zapłacić zeby urochomić serwer nie dużo bo nie dużo ale coś tam musisz zapłacić ;d

Opublikowano

@Dragonir119 umiesz może kinfigurować strony www ?

Nie, nie umiem.

UP. Weź postaw serwer u siebie na kompie na swoim IP, zaproś jakiegoś kolegę i jak wbije to porty odblokowane.

55jk0m.jpg

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...