Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Event górniczy

patry6123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
                for i=0, 9 do
                    local j = i + 1

nie prościej od 1-10? tak czy siak jeżeli Twój pierwszy quest to calkiem fajnie, pomysł jest, realizacja też nie najgorsza, chociaż ja bym ranking zamienił na table.foreach. Dobra robota.

Opublikowano
                for i=0, 9 do
                    local j = i + 1

nie prościej od 1-10? tak czy siak jeżeli Twój pierwszy quest to calkiem fajnie, pomysł jest, realizacja też nie najgorsza, chociaż ja bym ranking zamienił na table.foreach. Dobra robota.

Nawyki z innych języków + jak zrobie 1-10 to nie uwzględni mi 1 osoby w rankingu

Opublikowano

Nawyki z innych języków + jak zrobie 1-10 to nie uwzględni mi 1 osoby w rankingu

No tak, a nie możesz np: zrobić query pobierające kolejno z pola id (biorąc pod uwagę, że takie jest) wyniki od 1-10 kolejno i je ładować do tablicy?

Sorka za składnie ale dzisiaj mój mózg wysiada.

Opublikowano

Niedziała xD kolumna dobrze, type int, i staje po wymianie i ciagle Ok :P

To ja nie wiem o co chodzi u mnie działa, zobacze jeszcze raz, może jest gdzieś błąd jak zmieniałem.

Opublikowano

To ja nie wiem o co chodzi u mnie działa, zobacze jeszcze raz, może jest gdzieś błąd jak zmieniałem.

a może funkcja query jest u mnie z*****a :( bo w innych questach z mysql niedziała, podeslij funkcje "query" xD

Opublikowano

a może funkcja query jest u mnie z*****a :( bo w innych questach z mysql niedziała, podeslij funkcje "query" xD

Podeśle ale wiecxorem bo teraz wychodzę

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...