Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Guild wars - jak zagrac?

kd44

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pierwszy raz doczynienia z tą grą, ale wydaje się dość fajna. Mam kilka pytań dotyczących gry.

1. Czy żeby zagrać trzeba coś kupić? Abonament czy jednorazowy key?

2. Czy w tej grze jest jeden serwer na którym gra każdy, czy może jest ich kilka?

3. Czy w ta grę gra dużo osób i czy lepiej grać na prywatnych serwerach czy oficjalnym?

4. Jest problem ze znalezieniem graczy do pvp czy innych tego typu rozgrywek?

5. W tą grę gra dużo polaków?

Opublikowano

Mam pierwszy raz doczynienia z tą grą, ale wydaje się dość fajna. Mam kilka pytań dotyczących gry.

1. Czy żeby zagrać trzeba coś kupić? Abonament czy jednorazowy key?

2. Czy w tej grze jest jeden serwer na którym gra każdy, czy może jest ich kilka?

3. Czy w ta grę gra dużo osób i czy lepiej grać na prywatnych serwerach czy oficjalnym?

4. Jest problem ze znalezieniem graczy do pvp czy innych tego typu rozgrywek?

5. W tą grę gra dużo polaków?

Są dwie wersje tej gry jedynka i dwójka więc nie wiem o co pytasz ale postaram Ci się odpowiedzieć.

1. Gra nie wymaga płacenia abonamentu co miesiąc. Raz płacisz i grasz ile chcesz(b2p) jedynie w GW1 płacisz za dodatki ale sie oplaca.

2. W GW2 masz kilkanaście serwerów a w GW1 masz podzielone na Kontynenty.

3. Wiadomo że na oficjalnym lepiej grać a ludzi jest sporo.

4. Nie.

5. Średnio, jak wiadomo polacy wolą gry f2p(darmowe) niż zapłacić raz a grać dobrze. Więc od groma polaków nie spotkasz ale są gildie polskie gdzie siedzi po kilkadziesiąt osób.

udyr_signature_2_by_janitsu-d82aykp.png

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

@ThruDju
Lekkie niedopowiedzenie. Są, na LANie. Nie ma "oficjalnych" releasów z clientem modyfikowanym pod IP hosta. Istnieją, ale stricte do zabawy samemu.
+ Są stabilne jak polski asfalt w wakacje.

Guild Wars: Seranthon Akimaru Guild Wars 2: Ascalonian Assassin League of Legends PBE: Shinurike

34378.png

◊◊ METAL FAN ◊◊

Opublikowano

Blacktide i Underworld na tych gra dużo polaków. Lepiej kupić za 100zł, nie wiele się różni a i tak potem w grze będziesz mógł tą wersję upgradować do Delux

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mam pytanie co do tego kodu aktywacyjnego. Czym różni się kod za 100zł od kodu za 150zł? Czy po kupieniu, kod dostaje na email? Jeden kod służy do utworzenia 1 konta, czy umożliwia pobranie gry?

Opublikowano

Kody są różne cenowo, ponieważ masz 3 "wersje" dwójki, odpowiednio: GW2, GW2 Heroic Edition i GW2 Deluxe edition.

Różnią się one niewiele, bo po prostu przedmiotami na start rozgrywki*, ponad to jeżeli masz GW2/GW2 Heroic to możesz za pomocą gemów (można je kupić za realną walutę, ale także za walutę uzbieraną w grze czyli gold) zrobić upgrade w grze na Deluxe.

Kod służy do utworzenia jednego konta, a po jego założeniu możesz spokojnie pobrać grę. ;)

* - spoiler poniżej ze screenem co jest w danej edycji.

rc8qjn.jpg

71e6d390a9ea69700661668b284f3652a2f3e5d1

Opublikowano

Ja mam jeszcze takie pytanka:

1. Ile golda kosztuje np. 200gemów a ile 1000?

2. Czy na serwerze Underworld na którym podobno jest dużó polaków jest polska gildia? Bo szukam i nic jak znajduje to grają na innych serwerach -.- a tak w GUILD wars to troche lipnie bez gildii grac xD

Opublikowano

Ja mam jeszcze takie pytanka:

1. Ile golda kosztuje np. 200gemów a ile 1000?

2. Czy na serwerze Underworld na którym podobno jest dużó polaków jest polska gildia? Bo szukam i nic jak znajduje to grają na innych serwerach -.- a tak w GUILD wars to troche lipnie bez gildii grac xD

Przelicznik się zmienia w zależności od ekonomii, ale z tego co zrozumiałem masz juz grę wiec zawsze mozesz sobie zabaczyć :P.

A gildie są + nie ma dużego znaczenia że gildia jest rozbita na servery bo sa megaservery. (chyba że kręci cię WvW ale to raczej poszukaj jakiejś international. Zdecydowanie lepiej na tym wyjdziesz)

graphic.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...