Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Niezniszczalna armata!

Prosiaczek13

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

R

E

K

L

A

M

A

Witam!

Jest to mój pierwszy poradnik w którym , chciałem wam zaprezentować armatę na serwery Hardcore i nie tylko . Wiele osób narzeka że TNT niszczy wode jak i obsydian i jednocześnie zniszczy nam armatę ( nie wszystkie ) .

Chciałem wam właśnie zaprezentować armatę które nie niszczy się po strzale do jej budowy będziemy potrzebować . 

Tutaj macie skrót jak wygląda armata , zaraz przejdziemy do jej budowy .

http://scr.hu/1zq1/t42vo 

=============================================

1. Co będziemy potrzebować ?

Armata robi duże zniszczenia a to co na nią potrzeba to prawie nic !  

6 dowolnego budulca

4 zwykłych torów

1 tor aktywacyjny 

4 + tnt ( zależy jak mamy mocno uszkodzić zamek , 4 to najbardziej celny strzał )

1-10+ wagoników tnt ( jak moc wyrzutu TNT ustawiamy )

1 dźwignia

No i tak to wszystko co potrzebujemy teraz przejdźmy do jej budowy ! 

=========================================

2. Budowa armaty w której niema nic skomplikowanego :) 

wszystko będzie pokazane na ss-ach z scr.hu :)

1 )

Ustawienie budulca (dowolnego)

http://scr.hu/1zq1/ctqtq

2 ) Ustawienie wagonów ,dzwigni i TNT

http://scr.hu/1zq1/ten29

Więc na tym ss wyżej dużo nie widzimy więc jak by co napisze jak to ustawić więc , na zwykłych torach ustawiamy TNT a na torze aktywacyjnym wagoniki z TNT , dźwignie natomiast za wagonikami z tnt .

====================================

To wszystko co chciałem wam pokazać wielu z was pewnie się zastanawia czemu nie pokarze wybuchu i zniszczeń armaty ale niestety mój komputer nie nadaje się do nagrywania a na ss-ach nie widać za dużo więc pozostawiam wam to do sprawdzenia jeśli armata nie by nie zadziałała lub macie jakieś pytania piszcie je pod temate ///// ZABRANIA SIĘ KOPIOWANIA TEGO TEMATU , Dziękuje, Pozdrawiam  !!! 

• Odpowiedzi 123
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

@up Wybacz ale nie zauważyłem no cóż bywa i tak ale i tak dzięki za ocenę :) 

po drugie armata która ja zaprezentowałem jest bardzo celna i wystarczy strzelić jeden raz żeby się wbić , zawsze można ja zmodyfikować i powiększyć tnt u góry i będzie taka sama tyle że będzie potrzebowała mnie torów no ale cóż kto co lubi co nie ? :)

Opublikowano

To jest tak zwana "Handówka" tylko kiepsko i niepoprawnie zbudowana(choć działa i tak) i nie prawda że nie zniszczalna ;c

Opublikowano

Słabe i znane, jest to handówka którą razem z HAND'ami wymyslalismy na 2 edycji m*hc

Gdybyś ją przedstawił normalnie to ok, ale to jakas gorsza wersja ;)

Opublikowano

To jest tak zwana "Handówka" tylko kiepsko i niepoprawnie zbudowana(choć działa i tak) i nie prawda że nie zniszczalna ;c

Według mnie działa poprawnie i wcale nie jest kiepska , po drugie armata jest niezniszczalna bo tnt nie rozwala torów chyba że będzie jakiś update to oczywiście będzie zniszczalna .

Słabe i znane, jest to handówka którą razem z HAND'ami wymyslalismy na 2 edycji m*hc

Gdybyś ją przedstawił normalnie to ok, ale to jakas gorsza wersja ;)

Nie wiem co masz na myśli "gorsza wersja" według mnie jest dosyć dobra i sprawuje się dobrze , TNT można powiększać u góry :) . Ale dzięki że powiedziałeś jak się nazywa ogólnie to nie wiedziałem :) . łap +

Fajna armata tylko z tych ss nic bardzo nie wynika ale daje 7/10

Niestety wiem następnym razem się poprawie i dodam więcej ss-ów i przy okazji jakiś filmik spróbuje ogarnąć ale dzięki za ocenę :) 

Opublikowano

Przyda się na serwer.

Polecam ci hosting ss'ów :

iv.pl

Bardzo szybko można tam wrzucić screeny i ekspresowo się ładują.

Jedyny minus to, to że usuwają screeny po 30 dniach.

Pozdrawiam

sseekj.jpg

Opublikowano

Dzięki wielkie przyda się mi na Hardcorze, i będę się wbijał na cuboid. Są screeny, dobrze napisane, wytłumaczone no poprostu super :D

Masz lajka za poradnik ;)

Pozdrawiam

sygnaturka.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...