Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zanikający przeciwnicy

Bartij2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem i po prostu ch*j mnie juz strzela z brakiem widoczności przeciwnika. Chodzi o to ze naprzyklad : wyświetle jakiś czołg i widze ze jest tylem do mnie ale zeby go zabić musze objechać budynek do okoła , no okey , w momencie gdy zaczynam go objeżdzać, zazwyczaj on mi znika, ale to nic, gdy już wyjeżdzam z za rogu powinienem go normalnie widzieć i móc do niego strzelać, a tu nie, wyjeżdżam i nikogo nie widze i nagle mniej wiecej 10 metrów dostaje strzał tak jak by powietrze mnie uderzyło,okazuje sie że to ten przeciwnik mnie uderzył tylko że ja go NIE WIDZIAŁEM ! !  jak to możliwe ? i po oddanym strzale we mnie przeciwnik dopiero mi sie wyświetla. Proszę o pomoc, co z tym zrobić bo to jest jakaś masakra, ja nikogo nie widze a mnie widzą wszyscy.      Przepraszam za słownictwo ale jestem zdenerwowany 

64l7.png

Opublikowano

Zapewne było tak:

Wyświeciłeś przeciwnika przez zasadę X-Raya, ponieważ gdy odległość między czołgami jest mniejsza niż 50m to od razu go spotujesz. Objechałeś ten domek, on uciekł po za 50m i schował się za inną przeszkodę, minął czas jaki jest czołg spotowany, a potem dostałeś gonga od innego czołga, zapewne jakiegoś TD'ka z krzaczka lub artylerii.

Twoje zdenerwowanie wynika z nieznajomości praw rządzących światem czołgów :)

Opublikowano

Zapewne było tak:

Wyświeciłeś przeciwnika przez zasadę X-Raya, ponieważ gdy odległość między czołgami jest mniejsza niż 50m to od razu go spotujesz. Objechałeś ten domek, on uciekł po za 50m i schował się za inną przeszkodę, minął czas jaki jest czołg spotowany, a potem dostałeś gonga od innego czołga, zapewne jakiegoś TD'ka z krzaczka lub artylerii.

Twoje zdenerwowanie wynika z nieznajomości praw rządzących światem czołgów :)

i tu sie mylisz, on stał cały czas w tej samej pozycji tylko sie obrócił, wyjeżdżam i w tym momencie byłem od niego mniej wiecej 10 m wiem powinienem odrazu go zobaczyć a tu niestety nie , dostałem strzał i gdy już byłem 5 m od niego, nagle sie wyświetlił ( nie miał sie za czym schować bo do okoła nic nie było żadnych krzaków i stał w tej samej pozycji) 

64l7.png

Opublikowano

Nie ma takiej opcji. Przy odległościach 50> częstotliwość odświeżania wynosi około 0.1 sekundy. Od razu przeciwnik jest spotowany, więc nie ma opcji żebyś wyjechał do przeciwnika w odległości 10m bez wcześniejszego wyspotowania.

Opublikowano

a jednak, niestert nie nakręciłem zadnej powtórki by ci to udowodnić, ale nie stety taka jest prawda, nie wiem, może to przez mojego PC nie wiem i wlasnie szukam pomocy 

64l7.png

Opublikowano

Właśnie miałem prosić o powtórkę, bo nie wierzę w to. Może to był gruby lag?

Opublikowano

Włącz nagrywanie powtórek i daj link do takiej, gdzie zdarza Ci się taka sytuacja.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...