Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Co chcielibyście widzieć na serwerze SV + GILDIE?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, mam do was pytanko co chcielibyście widzieć na wymarzonym serwer Minecraft SV + Gildie. Nie piszcie postów typu ,,kolejny sv ale żal'" albo "chcemy gildie" tylko rzeczy np stoniarki mało lagów itp ;) Z góry dzięki.

28668778758492166319.png

Opublikowano

Nikt Ci nie poda autorskich pomysłów tym bardziej jak jest teraz "kryzys" SV+Gildie. Nie rób serwera ja nie masz autorskich pomysłów  :) Albo zrób inny tryb:)

To nie hejt tylko rada :)

@Edit Taka postawa mi się podoba :P

Opublikowano

Mały spawn, na nim podstawowe informacje, teleportacja w losowe miejsce na mapie. Kilka podstawowych pluginów, zablokowane komendy /tpa, /spawn, itp.

Opublikowano

Coś autorskiego :P, a tak btw. to Autorski plugin na gildie, ranking pvp graczy, możliwość tworzenia własnych receptura (tak dla fanu :P).

Uczę się pisać pluginy, chcesz jakiś? Pisz śmiało na PW, a na pewno odpowiem :P.

Opublikowano

Łap kilka pomysłów :)

1.Dodaj unikalne craftingi np. crafting spawnera itd.

2.Dla Graczy zablokuj komende /spawn i /tpa .

3.Daj drop z stona tak  5% z wszystkiego .

4.Dodaj 1 range nie więcej (VIP) co ma /spawn i /tpa, i jeszcze lepszy drop z stona, i do tego jakiś kit.

5.Mały sklep diaxy, złoto, żelazo i inne...

6.Dać możliwość enchantowania na prot 6 sharpness 7 itd. (EnchantPlus)

Mam nadzieje że pomogłem ;)

74980815851645243310.png

Opublikowano

Koleś jest dużo serwerów survival + frakcje, bardzo dużo, każdy szuka pomysłu by wybić swój serwer, a ty się na mpc o to pytasz? Szkoda kasy na serwer... i czasu twojej lub przyszłej ekipy.

Znajdź kilka osób, zróbcie burzę mózgów, zapisujcie wszystkie pomysły (nawet jak będzie ich ponad 100 potem i tak wybierzecie lepsze), gdy już wszystko dopracujecie, zajmijcie się realizacją, opracujcie to tak żeby serwer sam na siebie zarabiał, a wy możecie w ten czas sfinansować dodatkowe usługi jak ts, strona czy forum. Lecz w tych czasach bez skriptera się nie wybijesz... ;/ PS. Jak już go zrobicie, otwórzcie bete niech łapią błędy bo czasem podczas tworzenia trudno wyłapać błędy.

55jk0m.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...