Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Dotyczące fpsmax.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem gdyż chcę zrobić serwer minecrafta i mam do was pytanie jaki wziąć pakiet ? Bo mój budżet jest ograniczony no więc serwer który ma 100 mb na gracza ale mieć mniej slotów czy wziąć 76 mb i mieć więcej slotów ?

Opublikowano

Jak dasz te  76mb musisz postarać się aby jak najmniej obciążać serwer - tzn. musisz wgrać spigota , dać tylko pluginy potrzebne bez dodatkowych funkcji :)

EasySV <3

Opublikowano

No to musisz kupić lepszą maszynę, ja mimo wszystkiego radziłbym zakupić jakiegoś vps, lub dedyka, ale w ostatnim wypadku 100 mb/slot :).

Uczę się pisać pluginy, chcesz jakiś? Pisz śmiało na PW, a na pewno odpowiem :P.

Opublikowano

Widzisz ja chce serwer 4fun czyli działki , Sg , mobarena , survival itd

No wiesz serwer będzie wywalać już od samych działek a już nie wspomne co bedzie jak wgrasz SG, Mob Arene itd.

Albo sie ogranicz albo znajdz jakiś naprade mocny silnik.

74980815851645243310.png

Opublikowano

Tylko i wyłacznie serwer dedykowany - weź kimsufi.pl mysle cena do 100zł miesiecznie nie stanowi zadnego problemu dla przecietnego chłopaka.

Opublikowano

Fpsmax.pl to bardzo stabilny Hosting sądzę że da rade -- 120 mb na slota :)

Pozdrawiam ONNPL

post-797478-0-22852600-1429556938.png

Opublikowano

Nie macie o tym zielonego pojęcia, od dłuższego czasu RAM nie jest dosc istotną rzeczą jeżeli chodzi o MInecrafta. Teraz głownie gra skupia sie na procesorze, im więcej graczy tymw ieksze obciążenie, zazwyczaj przy 70 graczach zwykły hosting nie wytrzymuje ze wzgledu na stare procesory, badz ich zbyt duze obciazenie innymi serwerami ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...