Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Co zrobić by uwięzione Zombie Villagery nie znikały?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Gramy z ziomkami na naszym serwerze od jednej popularnych z firm hostingowych. Sytuacja jest następująca. Kiedyś na początku gry, podczas eksploracji wygenerowanej kopalni (drewno, tory , spawnery itd) zaatakował mnie Zombie Villager, więc zbudowałem mu ładne "więzienie" o wymiarach mniej wiecej 5x5. Zamknąłem go ładnie drzwiami i zawsze gdy wracam do tej kopalni on tam siedzi i nie znika. Cały czas jest zamknięty. Zaznaczam że większość czasu spędzam ponad 1000 kratek od tego miejsca i pojawiam się tam sporadycznie. On i tak tam siedzi. Problem pojawił się w późniejszym etapie gry, gdy chciałem sobie uwięzić i w przyszłości poleczyć więcej Zombie Villagerów. Otóż wszystkie "uwięzione" Zombie Villagery prócz tego jednego z tej kopalni mi znikają, gdy tylko oddale się nawet na minutę na mniej więcej 30 kratek od ich "celi". Ostatnio nawet uwięziłem drugiego Zombiaka w tej samej kopalni w "celi" obok, i też zniknął, a ten wcześniejszy co tam siedzi od zawsze dalej jest. Dlaczego tak się dzieje, czemu akurat tamten jeden nie znika i jak sprawić by oni nie znikali? Bardzo proszę o pomoc.

E: Bo nie napisałem konkretów - Silnik Bukkit 1.7.9.R02 Beta.

Opublikowano

Prostym sposobem na ladowanie caly czas chunk jest wstawienie citizena pluginem: "citizens"

Taki citizen udaje gracz'a i czaly czas jest zaladowany chunk!

Opublikowano

Czyli "naturalnie" nie da się więzić zombiaków tak? Gra jest tak skonstruowana że po oddaleniu się gracza znikną?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...