Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Porady na początek gry.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, zacznę od tego, że jest kompletnym newbie w WoW'ie (grałem może z 2 godziny na jakimś privie). Zwracam się do was z prośbą o pomoc, proszę was o porady na początek gry, jakiś link do opisów klas/ras postaci, jaki serwer wybrać itp. Każda rada mile widziana. (Będę grał na MoP global, demo 10 dni, jak się wciągnę to kupię.)

6434527732.png76561198021029824.png

Opublikowano

http://www.mpcforum.pl/topic/843109-spis-poradnikw-i-cheatw/

Tutaj jest spis poradników naszego działu . Serwer na którym jest najwięcej polaków to Burning Legion . Polecam brać postać która może healać , a najlepiej tankować . Wtedy będziesz chodził często na dungeony co skutkuje dobrymi itemami i doświadczeniem dla Twojej postaci . Sam grałem Warkiem Protection i bił więcej niż Fury czy Arms .

1377430129-U769346.png
Opublikowano

Witam, zacznę od tego, że jest kompletnym newbie w WoW'ie (grałem może z 2 godziny na jakimś privie). Zwracam się do was z prośbą o pomoc, proszę was o porady na początek gry, jakiś link do opisów klas/ras postaci, jaki serwer wybrać itp. Każda rada mile widziana. (Będę grał na MoP global, demo 10 dni, jak się wciągnę to kupię.)

Cześć! Jeśli chodzi o serwer to tak jak kolega wyżej napisał najlepiej wybrać Burning Legion ze względu na to, że gra tam dużo polaków (pewien youtuber przeniósł tam swoją gildię do ally, a drugi będzie grał tam na nowym dodatku tzn. on cały czas gra ale w hordzie). Tutaj podam Ci taki link do klas: http://wow.battlenet.pl/wow/Postac/Klasy , ogólnie to w wowie możesz: leczyć, zadawać obrażenia lub tankować czyli bronić swoją drużynę i skupiać na sobie uwagę przeciwników. Obecnie są 3 klasy w wowie które mogą pełnić wszystkie role w drużynie, są to: monk, palladyn oraz druid - druid jest to taka super klasa ponieważ on może być aż 4 klasami tzn. może leczyć, tankować, bić z bliska albo z daleka. Poszukaj jakichś poradników dla początkujących z opisami interfacu itp. wtedy szybciej zrozumiesz grę.

Zrobi mi ktoś sygnaturę i avatar(prosze o kontakt na PW)? - nagradzam lajkami!!! 

Gość malutki688
Opublikowano

E tam, nie polecam bla, Polakow moze i sporo, ale ogolnie ludzi malo gra, a wiekszosc z naszych na tym servie rodakow nie zrobi dobrego wrażenia.

Zalezy gdzie chcez grac, ale ja moge polecic outland dla ally i stormscale dla hordy.

Jezli zalezy Ci na world pvp to chyba najlepiej isc na devias broderhood, a dla casualowej gierki ten nwoy server, nue pamietam pelnej nazwy

Opublikowano

Tak więc na początek polecałbym Ci pograć na jakimś serwerze z mało większym od globalnego, nie koniecznie polskim (jeżeli dobrze umiesz angielski to nie polecam grać na ojczystych serwerach). Z klasami bywa różnie, wszystkie są do ogarnięcia, lecz wg. mnie najtrudniejszą klasą jest Warlock, a najłatwiejszą Retribution Paladyn, healuje, wbija dmg, taki dps z healem, tarcza, która blokuje każdy atak, buff zwiększający dmg o 30% bodajże - tzw. skrzydła. Głównie takie postacie są poszukiwane na dungeony i różne raidy, ze względu na swoją wielofunkcyjność. Co do profesji, wybierz sobie na początek mining i herbalism, lub skinning, przyjemne profki i idzie na nich nieźle zarobić, pooglądaj sobie kilku youtuberów lub streamerów, którzy głównie nagrywają z globala, myślę, że Ci się przyda :)

25jcw2w.jpg

Opublikowano

Ja polecam Ravenholdt, gdyż tam Polacy też są. Mowa o Accidentally którzy uciekli od zgiełku BL'a jeszcze przed Cata i radzą sobie.

Opublikowano

Dzięki wszystkimi za rady (macie po lajku). Temat można zamknąć bo i tak się nie wkręciłem  -.-

6434527732.png76561198021029824.png