Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] LB vs Kata

naturus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zależy od Twoich preferencji, natomiast na LeBlanc zdecydowanie mniej graczy potrafi grać.

Opublikowano

Wiadomo, że kata op ulti niszczy wszystko plus zajebista pasywka.

Kata op niszczy wszystko? Stuna dostanie i tyle z niej, ktoś odejdzie od ulta, tyle z niej.

Moim zdaniem w 1v1 Kata przegra z LeBlanc. Katarina doskoczy - LB użyje W i nic nie zrobi ;-).

LeBlanc to bardzo mobilna postać, więc na katę, która bije z bliska, jest świetna.

A brak ten silenc'a u LB nie jest tak odczuwalny, jedyne co, to że można z jej combo uciec, ale przy dobrze rzuconym E frag i tak będzie. Wystarczy porządnie ją ogarnąć. 

­

809131449509880369478.gif
Opublikowano

to zalezy od teamu. Morgana w teamie z kata = own. Ale jak w enemy jest milion cc a w teamie nie mas zmorgany to nic nie ugrasz. Lb bez slience jest srednia. Dmg ma ogromny ale czesto byw ze wbijaja zostaje złapana w cc enemy apc i źle konczy

3d8b54f471ac3645gen.png

Moja sygna:

http://img341.imageshack.us/img341/1362/betternerfireliasig.png

Kiedyś były czasy gdzie wszyscy byli równi, a teraz modek wysokość sygny 400 a dla szaraków 200 pozdro frajerzy!

Opublikowano

Kiedyś duzo grałem katą. Jeśli umiesz umiejętnie używać E W oraz ulta możesz ownić na solo prawie każdego, ale nie będę się rozpowiadał ... Jeśli grasz nią pierwszy raz nie masz szans przeciwko ogarniętej LB. Ona jest bardzo mobilna. Ma stuna i niszczycielski damage z W (+ silence z Q) :p Jeśli nie grałeś tymi postaciami łatwiejsza do ogarnięcia jest kata, ale grając LeBlanc masz większe możliwości.

Opublikowano

Kata op niszczy wszystko? Stuna dostanie i tyle z niej, ktoś odejdzie od ulta, tyle z niej.

Moim zdaniem w 1v1 Kata przegra z LeBlanc. Katarina doskoczy - LB użyje W i nic nie zrobi ;-).

LeBlanc to bardzo mobilna postać, więc na katę, która bije z bliska, jest świetna.

A brak ten silenc'a u LB nie jest tak odczuwalny, jedyne co, to że można z jej combo uciec, ale przy dobrze rzuconym E frag i tak będzie. Wystarczy porządnie ją ogarnąć. 

Wątpię czy lb zdąży uciec, E + dfg + wszystkie skille .. i mamy killa.

niszczy wszystko... o ile nic jej tego ulta nie przerwie

Jeśli w team fighcie potrafisz się dobrze ustawić, większość kill`ów twoje :)

No chyba, że ktoś przeczeka stuna specjalnie dla Ciebie..  Jak na razie u mnie w goldzie nie widzę problemów by robić penty katariną ..

Zawsze gdy jesteś last pickiem możesz się z teamem/lub z kolegą dogadać, że jak nie wezmą dużej ilości CC`ków to Ty idziesz na mid`a.

@Stasiob7

Slient ? Rito nerf.

Opublikowano

Moim zdaniem Katarina

+harras

+boost do MS

+doskok

+niszczy w TF

+manaless

-kontrują ją silence,stun,taunt itp ;//

@Upss

spacja, spacja, spacja i nawet flashu nie zdąży użyć. xD

Opublikowano

no właśnie z Katą mam ten problem, że wbijam się w tf - w mojej opinii w odpowiedniej chwili - a i tka zawsze ktoś mi ulti przerwie. nawet jak juz padają, to muszą mnie męczyć. i G wychodzi :) 

787741420213763595569.jpeg

Opublikowano

Tutaj zostanie umiejętne wykorzystanie akcji.

Co do tematu, LB bez silence'a jest trochę słabsza. Boli ją to, ponieważ często combo nie wychodzi tak dobrze jak z nim.

Osobiście bardziej gdybym miał wybierać, polecił bym katę.

733761405517115815990.png

"To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia" ~Jonathan Carroll

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngnaturus

Do odważnych świat należy :D
LB ma o tyle plus, że ładnie sobie radzi w początkowej fazie gry. Gorzej z tym brakiem "uciszenia", bo z takiego combo jak zrobisz, nie wyjdzie bez "szfanku" gdy ma enemy ap champ.

733761405517115815990.png

"To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia" ~Jonathan Carroll

Opublikowano

spokojnie! :D gram w takiej dywizji (nie, nie bronz! :D), że tutaj champ wielkiej roli nie odgrywa, bo jak mówi Nerva, do Golda da się kreować wszystkim :D po prostu lubię miec przyjemność z grania daną postacią 

787741420213763595569.jpeg

Opublikowano

LB wcale taka "pro elo" nie jest. Zanim ten silence zacznie działać na "E" to Katarina (może) już zmiecie LB.

LB złapie się, również padnie. Obie postacie są "papierkowate", mają swoje wady i zalety. Zależy od Twoich umiejętności. Osobiście ostatnio sporo osób gra Katariną i muszę przyznać, że większości osób nawet wychodzi granie nią. Chociaż wydaje mi się, że łatwiej gra się LB niż Katariną, więc polecam LB.

wybiorę LeBlanc - nauczenie się grać bardziej zaawansowanym championem to większa satysfakcja  <3

Napisałaś, że wybierasz LB, więc temat zamykam :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...